Ωφέλιμες οι φυτικές ίνες για τους καρκινοπαθείς

Ωφέλιμες οι φυτικές ίνες για τους καρκινοπαθείς

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς.

Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Harvard και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη των ΗΠΑ η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Oncology αποκαλύπτει την ωφέλιμη επίδραση των φυτικών ινών στα άτομα τα οποία έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα τα οποία προέρχονταν από περίπου 1580 άτομα τα οποία είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα δεδομένα αφορούσαν και σε ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία των μισών περίπου ασθενών για την επόμενη οκταετία. Οι 773 εξ αυτών κατέληξαν με τους 174 λόγω του καρκίνου στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό όμως που έγινε ορατό από τα δεδομένα της έρευνας είναι το γεγονός πως εκείνοι των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε φυτικές ίνες είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν εξαιτίας της νόσου. Το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να εξαρτάται από την ποσότητα των φυτικών ινών που προσλάμβαναν πριν από τη διάγνωση.

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς. Greek-Gourmet.gr

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς.

Εξαιρετικά σημαντικό φαίνεται να είναι και το είδος των τροφίμων από τα οποία προέρχονται οι φυτικές ίνες. Ως περισσότερο ωφέλιμα χαρακτηρίζονται τα δημητριακά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης καθώς η μείωση που επέφεραν στα ποσοστά θανάσιμου κινδύνου ήταν 33% ενώ και τα λαχανικά φάνηκε πως μειώνουν τον κίνδυνο κατά 17%.

Παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής σύνδεση ανάμεσα στους δύο παράγοντες ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι φυτικές ίνες έχουν θετική επίδραση στο μεταβολισμό προστατεύοντας γενικότερα τον οργανισμό των ασθενών και όχι μόνο.

Πηγή: https://www.reuters.com/article/us-health-coloncancer-fiber/eating-more-fiber-tied-to-lower-mortality-with-colon-cancer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά…

Χειροποίητη μαρμελάδα Ντομάτα Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Ντομάτα Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Ντομάτα Κοιν.Σ.Επ.…

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα τυρί εύπεπτο και ελαφρύ μπορεί να καταναλωθεί ως επιτραπέζιο, ως συνοδευτικό…

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader