Ωφέλιμες οι φυτικές ίνες για τους καρκινοπαθείς

Ωφέλιμες οι φυτικές ίνες για τους καρκινοπαθείς

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς.

Νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Harvard και το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη των ΗΠΑ η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση JAMA Oncology αποκαλύπτει την ωφέλιμη επίδραση των φυτικών ινών στα άτομα τα οποία έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα τα οποία προέρχονταν από περίπου 1580 άτομα τα οποία είχαν διαγνωστεί με καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα δεδομένα αφορούσαν και σε ερωτηματολόγιο αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία των μισών περίπου ασθενών για την επόμενη οκταετία. Οι 773 εξ αυτών κατέληξαν με τους 174 λόγω του καρκίνου στην συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό όμως που έγινε ορατό από τα δεδομένα της έρευνας είναι το γεγονός πως εκείνοι των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε φυτικές ίνες είχαν τις λιγότερες πιθανότητες να καταλήξουν εξαιτίας της νόσου. Το αποτέλεσμα δεν φάνηκε να εξαρτάται από την ποσότητα των φυτικών ινών που προσλάμβαναν πριν από τη διάγνωση.

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς. Greek-Gourmet.gr

Σημαντική φαίνεται να είναι η συμβολή των φυτικών ινών στη μείωση του κινδύνου θνησιμότητες για τους καρκινοπαθείς.

Εξαιρετικά σημαντικό φαίνεται να είναι και το είδος των τροφίμων από τα οποία προέρχονται οι φυτικές ίνες. Ως περισσότερο ωφέλιμα χαρακτηρίζονται τα δημητριακά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης καθώς η μείωση που επέφεραν στα ποσοστά θανάσιμου κινδύνου ήταν 33% ενώ και τα λαχανικά φάνηκε πως μειώνουν τον κίνδυνο κατά 17%.

Παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί η ακριβής σύνδεση ανάμεσα στους δύο παράγοντες ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως οι φυτικές ίνες έχουν θετική επίδραση στο μεταβολισμό προστατεύοντας γενικότερα τον οργανισμό των ασθενών και όχι μόνο.

Πηγή: https://www.reuters.com/article/us-health-coloncancer-fiber/eating-more-fiber-tied-to-lower-mortality-with-colon-cancer

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Φάβα με κάπαρη Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Η Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως φάβα, κάπαρη, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι, αλάτι…

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ. διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 250ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 250ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 250ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader