«Οχι» στα ενεργειακά ποτά λέει η Βρετανία

Απαγορεύονται τα ενεργειακά ποτά στην Βρετανία

Την πρόθεσή της να απαγορεύσει τα ενεργειακά ποτά στα παιδιά κάτω των 16 ετών ανακοίνωσε η Βρετανία

«Πόλεμο» κηρύσσει η Βρετανία εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας επενδύοντας στην υγεία των επόμενων γενεών. Τα υπό διαβούλευση μέτρα προκαλούν αίσθηση δεδομένου ότι οι κυβερνητικές Αρχές, προσηλωμένες στον στόχο τους, δεν διστάζουν να ταράξουν τα νερά στη βιομηχανία τροφίμων και αναψυκτικών, στα σουπερμάρκετ και τα εστιατόρια. Έτσι μεταξύ άλλων η κυβέρνηση απαγορεύει την πώληση αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη στα παιδιά της Αγγλίας.
Τα ονομαζόμενα «ενεργειακά ποτά» έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη και συνδέονται συχνά με την παχυσαρκία, όπως και με μια σειρά άλλων θεμάτων υγείας. Στην Βρετανία η κατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτήν των συνομηλίκων τους στην Ευρώπη, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Αξίζει να σημειωθεί πως «η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για τα ποτά που περιέχουν 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περισσότερο ανά λίτρο και θα ισχύει μόνο στην Αγγλία. Η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία είναι ελεύθερες να ορίσουν τις δικές τους πολιτικές για το θέμα αυτό», αναφέρει η Βρετανή πρωθυπουργός.
Μάλιστα, ορισμένα καταστήματα λιανικής στην Αγγλία απαγορεύουν ήδη την πώληση ενεργειακών ποτών σε παιδιά κάτω των 16 ετών, ενώ από τον Απρίλιο που εφαρμόστηκε ο ειδικός φόρος ζάχαρης, πολλοί καταστηματάρχες έχουν «ξηλώσει» τα ράφια με τις καραμέλες και τις σοκολάτες που βρίσκονται δίπλα στα ταμεία των σουπερμάρκετ για να μην ξεσηκώνουν τα πιτσιρίκια για έξτρα ζάχαρη.
Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει διαβούλευση για την παιδική παχυσαρκία θέτοντας προς ψηφοφορία τρόφιμα και ποτά τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας. Στη διαβούλευση συμμετέχουν εκπρόσωποι του τομέα εστίασης με στόχο να ακουστούν όλες οι απόψεις που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα. Στόχος της Βρετανικής κυβέρνησης είναι σε 12 χρόνια το ποσοστό της παιδικής παχυσαρκίας να έχει μειωθεί κατά 50%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Κεφαλοτύρι κατσικίσιο Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο

Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο: Το παλαιότερο τυρί όλων. Ο μέντορας της νέας τυροκομίας. Έχει ελάχιστα αλμυρή, λιπαρή, αλλα πάντα ευχάριστη γεύση.

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακό λευκό αφορμάριστο τυρί που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που αφήνεται πριν καταναλωθεί να ωριμάσει και να…

Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM

Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

Αυτές οι νόστιμες με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ελιές Καλαμάτας, Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM με την μοναδική μας συνταγή, προσφέρονται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader