Ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Νέα έρευνα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει.

Νέα έρευνα η οποία παρουσιάστηκε από την επιστημονική ομάδα του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας απαντάει στο ερώτημα γιατί ο συνδυασμός των αναψυκτικών με την πρωτεΐνη είναι παχυντικός. Η επιστημονική ομάδα εστίασε την έρευνά της σε 27 ενήλικες με υγιές βάρος και σε συνθήκες εργαστηρίου έκαναν καταμέτρηση του ποσοστού του οξυγόνου που εισέπνεαν και τους διοξειδίου του άνθρακα που εξέπνεαν συλλέγοντας παράλληλα και ποσότητα ούρων. Οι επιστήμονες παρείχαν στους εθελοντές τρία είδη θρεπτικών ουσιών, υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη προκειμένου να μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο οι επιπλέον υδατάνθρακες του αναψυκτικού επηρεάζουν τον μεταβολισμό τόσο των λιπαρών όσο και των πρωτεϊνών.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει Greek-Gourmet.gr

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Το πείραμα
Κάθε εθελοντής παρέμεινε στο εργαστήρια για δύο μέρες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης τα γεύματα που κατανάλωσαν περιείχαν 15% πρωτεΐνη και κατά τη διάρκεια της δεύτερης 30%. Επιπλέον την πρώτη μέρα τους δόθηκε αναψυκτικό με γεύση κεράσι που περιείχε ζάχαρη και τη δεύτερη μέρα το ίδιο αναψυκτικό στην χωρίς ζάχαρη εκδοχή του.

Τα αποτελέσματα
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα αναψυκτικά που περιείχαν ζάχαρη μείωναν την οξείδωση του λίπους στον οργανισμό κατά 8%. Η διαπίστωσή τους τούς οδήγησε στην υπόθεση ότι το επιπλέον φορτίο υδατανθράκων που παρέχονταν στον οργανισμό μέσω του αναψυκτικού ήταν εκείνο που μείωνε την ανάγκη του σώματος να επεξεργαστεί τα αποθέματα λίπους για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα λιπαρά καίγονται δυσκολότερα από τη ζάχαρη. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν σε άρθρο στο επιστημονικό έντυπο BMC Nutrition.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader