Ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Νέα έρευνα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει.

Νέα έρευνα η οποία παρουσιάστηκε από την επιστημονική ομάδα του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας απαντάει στο ερώτημα γιατί ο συνδυασμός των αναψυκτικών με την πρωτεΐνη είναι παχυντικός. Η επιστημονική ομάδα εστίασε την έρευνά της σε 27 ενήλικες με υγιές βάρος και σε συνθήκες εργαστηρίου έκαναν καταμέτρηση του ποσοστού του οξυγόνου που εισέπνεαν και τους διοξειδίου του άνθρακα που εξέπνεαν συλλέγοντας παράλληλα και ποσότητα ούρων. Οι επιστήμονες παρείχαν στους εθελοντές τρία είδη θρεπτικών ουσιών, υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη προκειμένου να μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιο τρόπο οι επιπλέον υδατάνθρακες του αναψυκτικού επηρεάζουν τον μεταβολισμό τόσο των λιπαρών όσο και των πρωτεϊνών.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει Greek-Gourmet.gr

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας ο συνδυασμός αναψυκτικού και φαγητού παχαίνει

Το πείραμα
Κάθε εθελοντής παρέμεινε στο εργαστήρια για δύο μέρες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης τα γεύματα που κατανάλωσαν περιείχαν 15% πρωτεΐνη και κατά τη διάρκεια της δεύτερης 30%. Επιπλέον την πρώτη μέρα τους δόθηκε αναψυκτικό με γεύση κεράσι που περιείχε ζάχαρη και τη δεύτερη μέρα το ίδιο αναψυκτικό στην χωρίς ζάχαρη εκδοχή του.

Τα αποτελέσματα
Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα αναψυκτικά που περιείχαν ζάχαρη μείωναν την οξείδωση του λίπους στον οργανισμό κατά 8%. Η διαπίστωσή τους τούς οδήγησε στην υπόθεση ότι το επιπλέον φορτίο υδατανθράκων που παρέχονταν στον οργανισμό μέσω του αναψυκτικού ήταν εκείνο που μείωνε την ανάγκη του σώματος να επεξεργαστεί τα αποθέματα λίπους για την παραγωγή ενέργειας. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι τα λιπαρά καίγονται δυσκολότερα από τη ζάχαρη. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν σε άρθρο στο επιστημονικό έντυπο BMC Nutrition.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Άκρως αρωματικά και θρεπτικά τα Φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού Λεμονοδάσος αποτελούν το ιδανικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader