Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Ο διάσημος Τούρκος κρεατέμπορας και σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ, ευρύτερα γνωστός ως Salt Bae, ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί των ανέμων.

Δύο εστιατόρια θέλει να ανοίξει στην Ελλάδα, ο διάσημος Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ, με το πρώτο να είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι στην Μύκονο. Ο γνωστός σε όλους από τη χαρακτηριστική κίνηση με την οποία αλατίζει τα φαγητά του, Salt Bae, αποκάλυψε πως μετα την Τουρκία, τις ΗΠΑ και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θα ανοίξει και στην Ελλάδα εστιατόρια, επεκτείνοντας έτσι την «αυτοκρατορία» του.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την μαγειρική του, λοιπόν, δεν χρειάζεται να ξενιτευτούν, παρά να περιμένουν ένα χρόνο. Αν κρίνουμε, βέβαια, από τις τιμές των πιάτων του στη Νέα Υόρκη (μια μπριζόλα από τα χεράκια του μπορεί να αξίζει μέχρι και 275 ευρώ, ενώ ένα μπουκάλι νερό κοστίζει 7 ευρώ!!!) το εν λόγω μαγαζί θα απευθύνεται περισσότερο στους ξένους τουρίστες του νησιού και όχι στο μέσο Έλληνα.

Ποιος είναι ο Salt Bae

Μελαχρινός, γυμνασμένος, με κοτσίδα, γυαλιά ηλίου και κολλητά μπλουζάκια, ο Νουσρέτ έγινε γνωστός τον Ιανουάριο του 2017, όταν πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο όπου έκοβε μία μπριζόλα και έριχνε αλάτι από ψηλά σπάζοντας τον καρπό του. Αυτή η κίνηση τον έκανε viral μέσα σε λίγες μόνο ώρες, καθώς το συγκεκριμένο βίντεο το είδαν πάνω από 14,5 εκατ. άνθρωποι.

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο Greek-Gourmet.gr

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά ενός εργάτη ορυχείων. Στα 14 του έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης και από τότε ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του. Το 2009 έφυγε για την Αργεντινή, όπου για τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια. Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Αμερική. Ζήτησε να του εκδώσουν βίζα τέσσερις φορές, αλλά δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, γι αυτό και του αρνήθηκαν και τις τέσσερις. Το όνομά του, ώστο, έχει υπάρξει σε εφημερίδες της Αμερικής, ενώ έχει δημοσιεύσει μενού του στους New York Times. Λίγα χρόνια μετά επιστρέφει στην Τουρκία όπου o παλιός του φίλος, Μιτάτ Ερντεμ, τον εμπιστεύτηκε και άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο.

Σήμερα ο Τούρκος σεφ Salt Bae έχει μία «αυτοκρατορία» με 13 εστιατόρια, που απασχολεί 400 εργαζόμενους και εκτιμάται ότι αξίζει περί τα 1,2 δισ. Δολάρια. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δειπνήσει στα εστιατορια του είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Μεζούτ Εζίλ αλλά και ο Αντώνης Ρέμος. Μάλιστα, ο Ελληνας τραγουδιστής τον είχε χαρακτηρίσει «τον καλύτερο του κόσμου, τον βασιλιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά,…

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Green & Blu

To Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml προέρχεται από ποικιλία Κορωνέικη. Αποτελεί εξαιρετικό επιλογή για μαρινάδες σε κρέας…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader