Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Ο διάσημος Τούρκος κρεατέμπορας και σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ, ευρύτερα γνωστός ως Salt Bae, ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί των ανέμων.

Δύο εστιατόρια θέλει να ανοίξει στην Ελλάδα, ο διάσημος Τούρκος σεφ Νουσρέτ Γιοκτσέ, με το πρώτο να είναι έτοιμο το ερχόμενο καλοκαίρι στην Μύκονο. Ο γνωστός σε όλους από τη χαρακτηριστική κίνηση με την οποία αλατίζει τα φαγητά του, Salt Bae, αποκάλυψε πως μετα την Τουρκία, τις ΗΠΑ και τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θα ανοίξει και στην Ελλάδα εστιατόρια, επεκτείνοντας έτσι την «αυτοκρατορία» του.

Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν την μαγειρική του, λοιπόν, δεν χρειάζεται να ξενιτευτούν, παρά να περιμένουν ένα χρόνο. Αν κρίνουμε, βέβαια, από τις τιμές των πιάτων του στη Νέα Υόρκη (μια μπριζόλα από τα χεράκια του μπορεί να αξίζει μέχρι και 275 ευρώ, ενώ ένα μπουκάλι νερό κοστίζει 7 ευρώ!!!) το εν λόγω μαγαζί θα απευθύνεται περισσότερο στους ξένους τουρίστες του νησιού και όχι στο μέσο Έλληνα.

Ποιος είναι ο Salt Bae

Μελαχρινός, γυμνασμένος, με κοτσίδα, γυαλιά ηλίου και κολλητά μπλουζάκια, ο Νουσρέτ έγινε γνωστός τον Ιανουάριο του 2017, όταν πόσταρε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο όπου έκοβε μία μπριζόλα και έριχνε αλάτι από ψηλά σπάζοντας τον καρπό του. Αυτή η κίνηση τον έκανε viral μέσα σε λίγες μόνο ώρες, καθώς το συγκεκριμένο βίντεο το είδαν πάνω από 14,5 εκατ. άνθρωποι.

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο Greek-Gourmet.gr

Ο «σουλτάνος» του αλατιού, Salt Bae, ανοίγει εστιατόριο στη Μύκονο

Γεννήθηκε το 1983 στο Ερζερούμ και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά ενός εργάτη ορυχείων. Στα 14 του έγινε μαθητευόμενος κρεοπώλης και από τότε ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του. Το 2009 έφυγε για την Αργεντινή, όπου για τρεις μήνες εργαζόταν σε φάρμες, κρεοπωλεία και εστιατόρια. Ένα χρόνο μετά βρέθηκε στην Αμερική. Ζήτησε να του εκδώσουν βίζα τέσσερις φορές, αλλά δεν είχε ούτε χρήματα σε λογαριασμό, ούτε περιουσία και δεν ήταν παντρεμένος, γι αυτό και του αρνήθηκαν και τις τέσσερις. Το όνομά του, ώστο, έχει υπάρξει σε εφημερίδες της Αμερικής, ενώ έχει δημοσιεύσει μενού του στους New York Times. Λίγα χρόνια μετά επιστρέφει στην Τουρκία όπου o παλιός του φίλος, Μιτάτ Ερντεμ, τον εμπιστεύτηκε και άνοιξαν το πρώτο τους εστιατόριο.

Σήμερα ο Τούρκος σεφ Salt Bae έχει μία «αυτοκρατορία» με 13 εστιατόρια, που απασχολεί 400 εργαζόμενους και εκτιμάται ότι αξίζει περί τα 1,2 δισ. Δολάρια. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν δειπνήσει στα εστιατορια του είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Μεζούτ Εζίλ αλλά και ο Αντώνης Ρέμος. Μάλιστα, ο Ελληνας τραγουδιστής τον είχε χαρακτηρίσει «τον καλύτερο του κόσμου, τον βασιλιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Αποξηραμένα Δαμάσκηνα Thirsty Fruits

Αποξηραμένα Δαμάσκηνα Thirsty Fruits

Thirsty Fruits

Τα Αποξηραμένα Δαμάσκηνα Thirsty Fruits από την περιοχή της ορεινής Κορινθίας διατηρούν μόνο τα φυσικά του σάκχαρα χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή…

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Υδνον

Οι Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Μελενια - Μελισσόκηπος Αξιού

MΕΛΕΝΙΑ με φιστίκι

Μελισσόκηπος Αξιού

Απόλυτα υγιεινή και απολαυστική διατροφική βόμβα, υψηλής βιολογικής αξίας. Ο συνδιασμός των τριών υπερτροφών με τους ξηρούς καρπούς που περιέχουν…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader