Ο Ποπάυ και το σπανάκι του

Ο Ποπάυ και το σπανάκι του

Η ιστορία του Ποπάυ που δυνάμωνε με το σπανάκι περνάει τα δικά της διατροφικά μηνύματα πόσο όμως μπορεί να βοηθήσει το σπανάκι το παιδί μας;

Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποια έμπνευση έφερε το σπανάκι ως τη μαγική τροφή του Ποπάυ όμως το σίγουρο είναι πως το κόμικ περνάει θετικά διατροφικά μηνύματα ακόμα και με το στοιχείο της υπερβολής. Το σπανάκι αποτελεί σίγουρα έναν διατροφικό θησαυρό ακόμα κι αν θεωρείται δύσκολη η απορρόφηση του σιδήρου που περιέχει από τον ανθρώπινο οργανισμό. Ωστόσο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, φολικό οξύ, β-καροτένιο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ ενισχύοντας τον οργανισμό του παιδιού μας.

Πώς μπορούμε όμως να διαπιστώσουμε την έλλειψη σιδήρου;

Ο σίδηρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την σωστή ανάπτυξη του παιδιού για αυτό και ο εργαστηριακός έλεγχος της έλλειψής του αποτελεί μία από τις βασικότερες εξετάσεις που πρέπει να πραγματοποιούμε στα παιδιά μας. Σίγουρα ένας συντελεστής που παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση έλλειψης σιδήρου είναι η κληρονομικότητα και σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής η ιδανικότερη ηλικία για να μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε την αναιμία στον παιδικό οργανισμό είναι οι 9 μήνες. Ένα παιδί το οποίο αντιμετωπίζει έλλειψη σιδήρου εκδηλώνει συνήθως κόπωση, υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης, πονοκεφάλους ενώ η εικόνα του είναι χλωμή.

Εξαιρετικά ωφέλιμο για την διατροφή μας είναι το σπανάκι. Greek-Gourmet.gr

Εξαιρετικά ωφέλιμο για την διατροφή μας είναι το σπανάκι.

Η σημασία της διατροφής

Σε αρκετές περιπτώσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την έλλειψη σιδήρου κάνοντας μικρές ή και μεγαλύτερες διατροφικές αλλαγές. Πηγές σιδήρου λοιπόν είναι το κόκκινο κρέας, τα αβγά, τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα δημητριακά, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, οι φακές και φυσικά το σπανάκι. Σημαντικοί επίσης είναι και οι συνδυασμοί τροφών που βοηθούν στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό μας. Η βιταμίνη C λοιπόν είναι ένα από τα βασικά στοιχεία τα οποία βοηθούν σε αυτό ενώ τα πράσινα λαχανικά όταν συνδυάζονται με το κρέας λειτουργούν ενισχυτικά για την απορρόφηση.

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να αποφεύγουμε το συνδυασμό των γαλακτοκομικών με τις τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο καθώς εμποδίζουν στην απορρόφησή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Αφιερώματα , Ποτά
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Αφιερώματα , Ποτά
Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Αγκινάρες στο λάδι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρες στο λάδι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε τις περίφημες αγκινάρες της Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr.

Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr.

Nissos Greek Food

Ο Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr. είναι ένα εξαιρετικό προϊόν των πιο διάσημων Ελληνικών αλυκών, αυτών της…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης και στη ζαχαροπλαστική…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader