Νόστιμες μπάρες δημητριακών

Νόστιμες μπάρες δημητριακών

Με υγιεινά και επιλεγμένα υλικά μπάρες δημητριακών αποτελούν το ιδανικότερο σνακ για μία κουραστική μέρα.

Νόστιμες μπάρες δημητριακών  Greek-Gourmet.gr

Νόστιμες μπάρες δημητριακών

Με βρώμη και βύσσινα
Υλικά (για 10-12 μπάρες) 
220 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. κινόα
60 γρ. σπόροι τσία
60 γρ. αμύγδαλο φιλέ
60 γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
60 γρ. αποξηραμένα βύσσινα χωρίς ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο προσθέτοντας το μέλι και το αλάτι.
Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε από 3 κ.σ. υλικό στα χέρια μας και το πλάθουμε σε μπάρες. Τις βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για μία ώρα.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως και τρεις εβδομάδες.

Με μύρτιλλα και επικάλυψη γιαουρτιού Greek-Gourmet.gr

Με μύρτιλλα και επικάλυψη γιαουρτιού

Με μύρτιλλα και επικάλυψη γιαουρτιού
Υλικά (για 10-12 μπάρες) 
220 γρ. νιφάδες βρώμης
120 γρ. Ινδική καρύδα αλεσμένη
30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 κ.σ. σπόροι τσία
1 κ.γ. αλάτι
120 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
120 γρ. Μέλι
2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
120 γρ. αποξηραμένα μύρτιλλα

Για την επικάλυψη γιαουρτιού
20 ml νερό
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
3 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη
50 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη σε σκόνη

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά της μπάρας.
Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο προσθέτοντας το μέλι, το αλάτι και τα μύρτιλλα.
Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε από 3 κ.σ. υλικό στα χέρια μας και το πλάθουμε σε μπάρες. Τις βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Διαλύουμε τη βανίλια στο νερό και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5΄ώσπου να δούμε να δημιουργείται μία συμπαγής πάστα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και το αλάτι. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί έως ότου το γιαούρτι να υγροποιηθεί αρκετά και να ενωθεί με το μέλι. Δεν θέλουμε να βράσει.
Βάζουμε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί τελείως. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε μία μία τις κρύες μπάρες τις βυθίζουμε στο μείγμα και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα με την καλυμμένη επιφάνεια από επάνω.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 12 ώρες.

Με κάσιους και μαύρη σοκολάτα Greek-Gourmet.gr

Με κάσιους και μαύρη σοκολάτα

Με κάσιους και μαύρη σοκολάτα
Υλικά (για 10-12 μπάρες) 
100 γρ. ψιλοκομμένα κάσιους
50 γρ. Ψιλοκομμένα αμύγδαλα ωμά
50 γρ. Αποξηραμένα βύσσινα χωρίς ζάχαρη
50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
20 γρ. Ηλιόσπορο ανάλατο
40 γρ. Μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
½ κ.γ. αλάτι
80 ml. μέλι
20 γρ. Βούτυρο αμυγδάλου

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα συμπαγή υλικά.
Θερμαίνουμε σε μπεν μαρί το μέλι και το βούτυρο να ενωθούν και το προσθέτουμε στα στέρεα υλικά ανακατεύοντας να ενωθούν.
Απλώνουμε το τελικό μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτουμε με ένα επιπλέον αντικολλητικο χαρτί και πιέζουμε να απλωθεί το μείγμα και να φύγουν τα κενά.
Ψήνουμε για 15΄. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν.
Αφαιρούμε το από πάνω αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπάρες.
Τυλίγουμε τις μπάρες σε διαφανή μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Διατηρούνται έως 2 εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Ροδόξιδο Hellenic Idea Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

Το Ροδόξιδο Hellenic Idea 250ml από την Κεφαλονιά είναι ένα μοναδικό ξίδι αρωματισμένο με πέταλα από ειδικά καλλιεργημένες τριανταφυλλιές για…

Λικέρ Βύσσινο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Βύσσινο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Λεμόνι 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Λεμόνι 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Λεμόνι 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader