Νόστιμες μπάρες δημητριακών

Νόστιμες μπάρες δημητριακών

Με υγιεινά και επιλεγμένα υλικά μπάρες δημητριακών αποτελούν το ιδανικότερο σνακ για μία κουραστική μέρα.

Νόστιμες μπάρες δημητριακών  Greek-Gourmet.gr

Νόστιμες μπάρες δημητριακών

Με βρώμη και βύσσινα
Υλικά (για 10-12 μπάρες) 
220 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. κινόα
60 γρ. σπόροι τσία
60 γρ. αμύγδαλο φιλέ
60 γρ. μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
60 γρ. αποξηραμένα βύσσινα χωρίς ζάχαρη
170 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά.
Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο προσθέτοντας το μέλι και το αλάτι.
Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε από 3 κ.σ. υλικό στα χέρια μας και το πλάθουμε σε μπάρες. Τις βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για μία ώρα.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο έως και τρεις εβδομάδες.

Με μύρτιλλα και επικάλυψη γιαουρτιού Greek-Gourmet.gr

Με μύρτιλλα και επικάλυψη γιαουρτιού

Με μύρτιλλα και επικάλυψη γιαουρτιού
Υλικά (για 10-12 μπάρες) 
220 γρ. νιφάδες βρώμης
120 γρ. Ινδική καρύδα αλεσμένη
30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 κ.σ. σπόροι τσία
1 κ.γ. αλάτι
120 γρ. βούτυρο αμυγδάλου
120 γρ. Μέλι
2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
120 γρ. αποξηραμένα μύρτιλλα

Για την επικάλυψη γιαουρτιού
20 ml νερό
5 ml εκχύλισμα βανίλιας
3 γρ. Ζελατίνη σε σκόνη
50 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. μέλι
½ κ.γ. αλάτι
100 γρ. καστανή ζάχαρη σε σκόνη

Εκτέλεση
Στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά της μπάρας.
Σε ένα τηγάνι θερμαίνουμε το βούτυρο προσθέτοντας το μέλι, το αλάτι και τα μύρτιλλα.
Αδειάζουμε το ρευστό μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε από 3 κ.σ. υλικό στα χέρια μας και το πλάθουμε σε μπάρες. Τις βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για μία ώρα.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Διαλύουμε τη βανίλια στο νερό και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5΄ώσπου να δούμε να δημιουργείται μία συμπαγής πάστα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το μέλι και το αλάτι. Βάζουμε το μείγμα σε μπεν μαρί έως ότου το γιαούρτι να υγροποιηθεί αρκετά και να ενωθεί με το μέλι. Δεν θέλουμε να βράσει.
Βάζουμε το μείγμα ζελατίνης στο μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί τελείως. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Παίρνουμε μία μία τις κρύες μπάρες τις βυθίζουμε στο μείγμα και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε μία σχάρα με την καλυμμένη επιφάνεια από επάνω.
Βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν για περίπου 12 ώρες.

Με κάσιους και μαύρη σοκολάτα Greek-Gourmet.gr

Με κάσιους και μαύρη σοκολάτα

Με κάσιους και μαύρη σοκολάτα
Υλικά (για 10-12 μπάρες) 
100 γρ. ψιλοκομμένα κάσιους
50 γρ. Ψιλοκομμένα αμύγδαλα ωμά
50 γρ. Αποξηραμένα βύσσινα χωρίς ζάχαρη
50 γρ. ινδική καρύδα τριμμένη
20 γρ. Ηλιόσπορο ανάλατο
40 γρ. Μαύρη σοκολάτα σε σταγόνες
½ κ.γ. αλάτι
80 ml. μέλι
20 γρ. Βούτυρο αμυγδάλου

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα συμπαγή υλικά.
Θερμαίνουμε σε μπεν μαρί το μέλι και το βούτυρο να ενωθούν και το προσθέτουμε στα στέρεα υλικά ανακατεύοντας να ενωθούν.
Απλώνουμε το τελικό μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί. Καλύπτουμε με ένα επιπλέον αντικολλητικο χαρτί και πιέζουμε να απλωθεί το μείγμα και να φύγουν τα κενά.
Ψήνουμε για 15΄. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε τις μπάρες να κρυώσουν.
Αφαιρούμε το από πάνω αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μπάρες.
Τυλίγουμε τις μπάρες σε διαφανή μεμβράνη και τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Διατηρούνται έως 2 εβδομάδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σπανάκι και αλάτι.…

Ρίγανη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Ρίγανη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Γραβιέρα Τσίλιγκο Πικάντικη Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η Γραβιέρα…

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ. αποτελούν έναν…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader