Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 21 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των τροφίμων στο Τόκιο και στη Σεούλ που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε) σε συνεργασία με τους Επικεφαλής των Γραφείων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών στο Τόκιο και τη Σεούλ για νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Η επιχειρηματική αποστολή αποτέλεσε συνέχεια των συναντήσεων Β2Β, που πραγματοποιήθηκαν από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2016 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, συμμετείχαν 21 επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν συνολικά 290 συναντήσεις με 78 επιχειρήσεις από την Ιαπωνία και την Κορέα.

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος δήλωσε σχετικά με την εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα: «Ξεκινήσαμε φέτος ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης των προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα στις αγορές της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ παράλληλα υλοποιούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο προβολής του ελληνικού κρασιού στις δύο αυτές ιδιαίτερα απαιτητικές αγορές. Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Οι πρώτες συμφωνίες είναι γεγονός και ήδη η εξαγωγή τροφίμων σημειώνει άνοδο. Συνεχίζουμε τη συστηματική δουλειά και το 2017 με υπομονή και επιμονή οργανώνοντας στοχευμένες δράσεις. Στηρίζοντας την προσπάθεια να χτιστεί εικόνα και ταυτότητα με ισχυρό brand name για τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, πιστεύουμε ότι αυτά μπορούν να βρίσκουν όλο και περισσότερο τη θέση τους στο διεθνές περιβάλλον και να κερδίζουν έδαφος σε παλιές και νέες αγορές» υπογράμμισε ο κ. Χρήστος Στάικος όσον αφορά τις νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα Greek-Gourmet.gr

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος με τον επικεφαλής της διοίκηση του KOIMA, (Κορεατικού Συνδέσμου Εισαγωγών) συναντήθηκαν στο πλαίσιο των νέων συμφωνιών για εξαγωγή τροφίμων στην Κορέα

Στο Τόκιο, πρώτο σταθμό της αποστολής, στις 28 και 29 Νοεμβρίου, οι ελληνικές εταιρείες πραγματοποίησαν 120 επιχειρηματικές συναντήσεις. Οι 32 ιαπωνικές εταιρείες που συμμετείχαν έδειξαν ενδιαφέρον για τα ελληνικά προϊόντα τροφίμων, τα οποία σύμφωνα με τα ιαπωνικά στοιχεία βελτιώνουν συνεχώς την θέση τους στην ιδιαίτερα απαιτητική ιαπωνική αγορά.

Στο πλαίσιο των νέων συμφωνιών για εξαγωγή τροφίμων, ο κ. Δ. Πρωτοπαπάς, επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ της Ελλάδας στο Τόκιο, ο οποίος προετοίμασε και συντόνισε τις συναντήσεις από ιαπωνικής πλευράς, δήλωσε: «Η αποστολή ήταν επιτυχημένη γιατί έδειξε στους Ιάπωνες ότι η Ελλάδα προσεγγίζει την αγορά τους με προγραμματισμό και σοβαρότητα. Αυτή ήταν η συνέχεια της αποστολής με ιαπωνικές εταιρείες στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο και θα έχει συνέχεια. Η ιαπωνική αγορά έχει υψηλές απαιτήσεις και δεν προσφέρεται για ευκαιριακή προσέγγιση. Μέσα από στοχευμένες δράσεις τόσο στα τρόφιμα όσο και στο κρασί έχουμε ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των εισαγωγέων που βρίσκουν στις ελληνικές εταιρείες προϊόντα υψηλών απαιτήσεων σε ανταγωνιστική τιμή. Η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών σε αυτές τις κατηγορίες είναι γεγονός και επιβραβεύει τις προσπάθειές μας».

Enterprise Greece Greek-Gourmet.gr

Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Στη Σεούλ, τις συναντήσεις προετοίμασε το γραφείο ΟΕΥ της Ελλάδας στη Σεούλ, με επικεφαλής τον κ. Αθ. Καραπέτσα. Ο κ. Καραπέτσας δήλωσε: «Η αποστολή 21 ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων, που διοργανώθηκε από τον Enterprise Greece στη Νότια Κορέα στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016, σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ Σεούλ, αποτελεί μία ακόμη επιτυχημένη δράση, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος για την είσοδο των προϊόντων μας στην κορεατική αγορά. Πραγματοποιήθηκαν 170 επιχειρηματικές συναντήσεις με επιλεγμένους Κορεάτες εισαγωγείς και οδήγησαν στο κλείσιμο σημαντικών εμπορικών συμφωνιών. Η δράση αυτή πρέπει να έχει συνέχεια, τόσο σε επίπεδο φορέων υποστήριξης των εξαγωγών μας, όσο και σε επίπεδο επιχειρήσεων».

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece κ. Χρήστος Στάικος υπέγραψε στη Νότια Κορέα μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εισαγωγέων της χώρας, κ. Myoung – Jin Shin για την προώθηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Συνεργασία που αποτελεί εφαλτήριο για την ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών συμφωνιών που θα συνεισφέρουν στην προώθηση και διείσδυση των ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών σε νέες αγορές. Οι τομείς δραστηριότητας αφορούν στον κλάδο των Τροφίμων, των Δομικών Υλικών και του Ναυτιλιακού Βιομηχανικού Εξοπλισμού.

Νέες συμφωνίες για εξαγωγή τροφίμων σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Πηγή: www.enterprisegreece.gov.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτης 1000ml

Hellenic Idea

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτη 1000ml παράγεται από ποικιλίες καρπών ελιάς Κορωνέικη, οι οποίες καλλιεργούνται στην ορεινή περιοχή…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση δεντρολίβανου

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση δεντρολίβανου

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση δεντρολίβανου ταιριάζει πολύ με ψητές πατάτες, μελιτζάνες αλλά και αρνί και φυσικά ο τέλειος συνδυασμός…

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι,…

Γραβιέρα Νιώτικο

Γραβιέρα Νιώτικο

Νιώτικο

Γραβιέρα: Έκλεκτό επιτραπέζιο τυρί με ανοιχτό κιτρινο χρώμα, πλούσιο σε πρωτεϊνες με ευχάριστη γεύση.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader