Naoumidis all pepper: Ο βασιλιάς της πιπεριάς Φλωρίνης

Ναουμίδης προϊόν

Η οικογένεια Ναουμίδη ή αλλιώς Naoumidis all pepper, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, παράγει, με χειροποίητο τρόπο, καινοτόμα προϊόντα, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη το “κόκκινο” χρυσάφι του τόπου τους.

Σε πείσμα των καιρών και με περισσή αγάπη, η οικογένεια Ναουμίδη από τη Φλώρινα κατάφερε να αναδείξει σε όλο τον κόσμο, τον θησαυρό του τόπου της, τις πιπεριές Φλωρίνης και να τις βάλει στα καλύτερα delicatessen της Ευρώπης.

O υπεύθυνος πωλήσεων και επικοινωνίας της επιχείρησης, Πέτρος Ναουμίδης, μαζί με τα τρία αδέρφια του, κατάφερε να εξελίξει το οικογενειακό εστιατόριο που λειτουργεί στον Άγιο  Παντελεήμονα Φλώρινας, δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα, από το 1972, σε ένα κέντρο βιολογικής μεταποίησης της πιπεριάς Φλωρίνης. Συγκεκριμενα σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων, καλλιεργούν σαράντα στρέμματα κόκκινης πιπεριάς, την οποία μεταποιούν και συσκευάζουν στην πετρόκτιστη μονάδα τους. Ένα ζωντανό παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και σύγχρονων εγκαταστάσεων. Αποτέλεσμα, η μισή και πλέον παραγωγή, εφόσον υποστεί βιολογική επεξεργασία, ταξιδεύει στα καλύτερα εστιατόρια και delicatessen της Ευρώπης.

Ναουμίδης εργαστήριο Greek-Gourmet.gr

Μουστοπιπεριά, πατέ λιαστής πιπεριάς, πιπερόκαμα, πιπερόμελο και πολλές ακόμα παραδοσιακές συνταγές βγήκαν από την αφάνεια και κέρδισαν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Γλυκιά, κόκκινη και … χειροποίητη!

Ο ιδιαίτερος τρόπος επεξεργασίας της παραγωγής μέσα από βιολογική καλλιέργεια, χειροποίητη επεξεργασία και παραδοσιακές συνταγές, δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος στο εξωτερικό. Τα προϊόντα της οικογένειας Ναουμίδη γίνονται ανάρπαστα στο εξωτερικό – πάνω από το 50% της παραγωγής φεύγει στο εξωτερικό- ενώ για να μπορέσει να τα βρει κάποιος στη χώρα μας, πρέπει να τα αναζητήσει σε εξειδικευμένα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον όλες τις συνταγές μπορεί να τις γευτεί κανείς και στο βραβευμένο εστιατόριο της οικογένειας στον ακριτικό Άγιο Παντελεήμονα Φλωρίνης. (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2017).

Ναουμίδης εστιατόριο Greek-Gourmet.gr
Η οικογένεια Ναουμίδη θέλοντας να παρέχει το καλύτερο στους πελάτες της παρασκευάζει τα προϊόντα της με καθαρά παραδοσιακό τρόπο. Μια-μία ψήνονται στο χέρι για να έχουν το ίδιο τελικό αποτέλεσμα που θα φύγει στο εξωτερικο. Το εξαιρετικό αποτέλεσμα βέβαια δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί δίχως την κατάλληλη πρώτη ύλη. Η αυθεντική πιπεριά Φλωρίνης καλλιεργείται φυτεύοντας σπόρους της γνήσιας ποικιλίας που δημιούργησε η ίδια η οικογένεια Ναουμίδη. Η καλλιέργεια του σπόρου είναι εξωχώραφη, με βιολογικά λιπάσματα, ενώ στο αγρόκτημα υπάρχουν μελίσσια και άλλα ωφέλιμα έντομα που βοηθούν, ώστε η καρποφορία να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Όσο για το πόσο γευστικές είναι οι συνταγές με πιπεριά Φλωρίνης, μπορεί όποιος θέλει να το διαπιστώσει με μια δωρεάν δοκιμή στις εγκαταστάσεις της οικογένειας Ναουμίδη.

Ναουμίδης Πιπερόκτημα Greek-Gourmet.gr

Naoumidis all pepper

Στοιχεία επικοινωνίας
Λίμνη Βεγορίτιδα Άγιος Παντελεήμονας, Αμύνταιο Φλώρινα
Μονάδα Παραγωγής: +30 23860 61438
Πωλήσεις: +30 6973 390 993
Email: piperiesflorinis@gmail.com
Υπεύθυνος Πωλήσεων: Ναουμίδης Πέτρος
Τηλέφωνο: 694 7020454

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γραβιέρα Τσίλιγκο με πιπέρι τρικολόρ Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

H εξαιρετικής ποιότητας Γραβιέρα Τσίλιγκο με πιπέρι τρικολόρ Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και την…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι μία-μία…

Λευκό τυρί άλμης Μαλακιώτικο Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Λευκό τυρί άλμης Μαλακιώτικο Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακιώτικο τυρί γιτσικό ή πρόβειο (μπλε ή πράσινο ) επιτραπέζιο λευκό τυρί πού διατηρείται σε άλμη. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα…

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι γιτσικό (γίδινο) Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα τυρί εύπεπτο και ελαφρύ μπορεί να καταναλωθεί ως επιτραπέζιο, ως συνοδευτικό…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader