Museum Restaurant: Ο παράδεισος της Κηφισιάς

Museum Restaurant: Ο παράδεισος της Κηφισιάς

Το Museum Restaurant με την νεοελληνική του κουζίνα πρωταγωνιστεί στον παραδεισένιο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Όταν έχεις δύο δυνατά ονόματα όπως αυτά του Δημήτρη Σκαρμούτσου για τη θέση του executive chef και του Διονύση Αλέρτα για τη θέση του pastry chef σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο από το άριστο στο μενού ενός εστιατορίου.

Το Museum Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον catering στον παραδεισένιο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά. Κάτω από την πυκνή βλάστηση και την υπέροχη σκιά των δέντρων σερβίρεται νεοελληνική κουζίνα με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς. Έτσι λοιπόν στον κατάλογό του βλέπουμε κοπανιστή από την Τήνο, άγρια μανιτάρια από την Ήπειρο, φάβα από τη Σχοινούσα κ.ά

Το Museum Restaurant δεσπόζει στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά. Greek-Gourmet.gr

Το Museum Restaurant δεσπόζει στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Το μενού περιλαμβάνει αξιόλογες προτάσεις σε ορεκτικά και κυρίως ξεχωρίζουν όμως η φάβα Σχοινούσας με γαρίδες, λάδι τρούφας, τηγανητή αλμύρα και πίκλα κρεμμυδιού, τα τραγανά φαλάφελ με ρεβύθια Λάρισας, κρέμα αβοκάντο με ταχίνι και αρμένικα τραγανά πιτάκια, οι χυλοπίτες με σύγκλινο και κοτόπουλο, σπαράγγι και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας, ο αρνίσιος μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαύρο σκόρδο σκόρδο και μπεσαμέλ με σφέλα αλλά και η φρέσκια ελληνική σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας σε κρύα σούπα από αβοκάντο, αγγούρι, μέντα και καλοκαιρινά λαχανικά.

Στα επιδόρπια σε περίοπτη θέση βρίσκεται η πάστα με κρέμα αμυγδάλου και η τάρτα λεμόνι με παγωτό θυμάρι και σάλτσα λεμόνι-μέλι. Το μενού συμπληρώνει η λίστα κρασιών με περιορισμένες αλλά εκλεκτές επιλογές.

Info:
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ.: 210-8011170
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. (11.00 – 24.00), Σάβ.- Κυρ. (10.00 – 24.00)
http://museum-cafe.gr/el/

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ

Η Φάρμα Μπράλου ταξιδεύει στην Τήνο

Άρθρα , Αφιερώματα
ΠΕΡΙΤΙΝΟΣ ΣΥΡΟΣ

Περί Τίνος… πρόκειται στην Σύρο;

Άρθρα , Αφιερώματα
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ

Τα απόλυτα μεσογειακά απεριτίφ!

Άρθρα , Ποτά
Κώστας Μπουγιούρης Ηλιοβασίλεμα

Ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» στο Ηλιοβασίλεμα

Άρθρα , Αφιερώματα
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Μήλο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader