Museum Restaurant: Ο παράδεισος της Κηφισιάς

Museum Restaurant: Ο παράδεισος της Κηφισιάς

Το Museum Restaurant με την νεοελληνική του κουζίνα πρωταγωνιστεί στον παραδεισένιο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Όταν έχεις δύο δυνατά ονόματα όπως αυτά του Δημήτρη Σκαρμούτσου για τη θέση του executive chef και του Διονύση Αλέρτα για τη θέση του pastry chef σίγουρα δεν μπορείς να περιμένεις κάτι λιγότερο από το άριστο στο μενού ενός εστιατορίου.

Το Museum Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον catering στον παραδεισένιο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά. Κάτω από την πυκνή βλάστηση και την υπέροχη σκιά των δέντρων σερβίρεται νεοελληνική κουζίνα με προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από επώνυμους Έλληνες παραγωγούς. Έτσι λοιπόν στον κατάλογό του βλέπουμε κοπανιστή από την Τήνο, άγρια μανιτάρια από την Ήπειρο, φάβα από τη Σχοινούσα κ.ά

Το Museum Restaurant δεσπόζει στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά. Greek-Gourmet.gr

Το Museum Restaurant δεσπόζει στον πανέμορφο κήπο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά.

Το μενού περιλαμβάνει αξιόλογες προτάσεις σε ορεκτικά και κυρίως ξεχωρίζουν όμως η φάβα Σχοινούσας με γαρίδες, λάδι τρούφας, τηγανητή αλμύρα και πίκλα κρεμμυδιού, τα τραγανά φαλάφελ με ρεβύθια Λάρισας, κρέμα αβοκάντο με ταχίνι και αρμένικα τραγανά πιτάκια, οι χυλοπίτες με σύγκλινο και κοτόπουλο, σπαράγγι και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας, ο αρνίσιος μουσακάς με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαύρο σκόρδο σκόρδο και μπεσαμέλ με σφέλα αλλά και η φρέσκια ελληνική σφυρίδα με πουρέ σελινόριζας σε κρύα σούπα από αβοκάντο, αγγούρι, μέντα και καλοκαιρινά λαχανικά.

Στα επιδόρπια σε περίοπτη θέση βρίσκεται η πάστα με κρέμα αμυγδάλου και η τάρτα λεμόνι με παγωτό θυμάρι και σάλτσα λεμόνι-μέλι. Το μενού συμπληρώνει η λίστα κρασιών με περιορισμένες αλλά εκλεκτές επιλογές.

Info:
Διεύθυνση: Λεβίδου 13, Κηφισιά, τηλ.: 210-8011170
Ωράριο λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. (11.00 – 24.00), Σάβ.- Κυρ. (10.00 – 24.00)
http://museum-cafe.gr/el/

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μυζήθρα Νιώτικο

Μυζήθρα Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml

Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml

Λεμονοδάσος

Η Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml προέρχεται από τα διάσημα λεμόνια της Τροιζηνίας και αποτελεί δημιούργημα του «Εργαστηρίου…

Λαζάνια Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με αυγά & γάλα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader