Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα»

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου πρέσβειρα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία διαδραματίζεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου διακεκριμένοι σεφ ετοιμάζουν εμπνευσμένες συνταγές, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα προϊόντα της χώρας μας, ενώ η αγαπημένη σεφ και πρέσβειρα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, σε συνεργασία με αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα, προσφέρουν μια μοναδική διαδραστική εμπειρία στους επισκέπτες της έκθεσης.

Τυροκομικά προϊόντα, αλλαντικά, βότανα, κρασί, αποστάγματα και ηδύποτα “παντρεύονται” και δημιουργούν τις πιο μοναδικές γαστρονομικές συνταγές. Ανακαλύψτε την γεύση της Ελλάδος μέσα από την εκδήλωση «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» όπου διακεκριμένοι Έλληνες σεφ από όλη την χώρα θα μας ταξιδέψουν στα ξεχωριστά γευστικά μονοπάτια της χώρας. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της 6ης Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 4 Φεβρουαρίου στο Ελληνικό, η αγαπημένη σεφ και πρέσβειρα της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με την συμβολή διακεκριμένων σεφ από τις Λέσχες Αρχιμαγείρων Κυκλάδων & Δωδεκανήσου, Κρήτης, Κέρκυρας, Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας , καθώς και γνωστοί σεφ απο την Σύρο, Μύκονο, την Κάλυμνο, την Κω, την Λέρο και την Αστυπάλαια μας μυούν στα μυστικά και την τέχνη της ελληνικής γαστρονομίας.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου επιλέγει ιδιαίτερα προϊόντα από τους παραγωγούς της έκθεσης και μαγειρεύει ζωντανά για τους επισκέπτες της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες. Επιπλέον, η Αργυρώ, υποδέχεται στην κουζίνα του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» τον Δημήτρη Γιγίνη που μας μυεί στα μυστικά και την τέχνη της Ανδριώτικης γαστρονομίας, τους δημοφιλείς chef Δημήτρη Σκαρμούτσο και Γιάννη Μπαξεβάνη που μας ταξιδεύουν σε νέες γευστικές αναζητήσεις, τους pastry chef Χρήστο Βέργαδο και Διονύση Αλετρά με τις μοναδικές δημιουργίες τους, τον chef Βασίλη Παπαμικίνο ο οποίος μας συστήνει την παραδοσιακή Μηλέϊκη κουζίνα, τον Γκίκα Ξενάκη για να μας παρουσιάσει γεύσεις και προϊόντα της Νάξου, την Ελένη Ψυχούλη που μας ξεναγεί μέσα από τις συνταγές της στο γραφικό Πήλιο, τον Χάρη Νικολούζο που μας συστήνει την Ελληνική δημιουργική κουζίνα και τον Ηλία Σκουλά που μας μυεί στα μυστικά του street food.

Ακόμη, οι καθηγητές των ΙΕΚ ΑΚΜΗ Γιώργος Τσαπάρας, Παναγιώτης Πορίχης, Θάνος Καλογιάννης και Γιάννης Αθανασόπουλος (pastry chef) μοιράζονται μαζί μας την γνώση της γαστρονομικής τέχνης, ενώ οι chef Γιάννης Στρατίκης & Θάνος Παναγιώτου από την HotelBrain μας αποκαλύπτουν την γεύση της φιλοξενίας μέσα από ένα εξαιρετικό Ξενοδοχειακό πρωινό.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα» οι αγαπημένες Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και Ελένη Ψυχούλη θα απονέμουν τα βραβεία προϊόντων ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα του Μαγειρεύουμε Ελλάδα εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ  προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

Το Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM κάνει κάθε πιάτο μοναδικό. Φτιάχνεται για να αναδεικνύει μοναδικά ό,τι…

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader