Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής

Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα φιλοξενήσει στις 5, 12 και 19 Δεκεμβρίου 2016, από τις 18.00 έως τις 21.00 δωρεάν σεμινάρια με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, «Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής».

Η Μεσόγειος, με το ιδιαίτερο κλίμα και τη βιοποικιλότητά της, αποτελεί μία περιοχή όπου καλλιεργούνται και καταναλώνονται υψηλής διατροφικής αξίας αγροτικά προϊόντα. Η ελιά, το αμπέλι, τα λαχανικά και τα λαχανευόμενα, τα βότανα, τα όσπρια, τα δημητριακά, οι ξηροί καρποί, το μέλι, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αποτελούν σήμερα τα βασικά υλικά της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Μέσα από το πρόγραμμα, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, την ιστορία, τη διατροφική τους αξία, τις χρήσεις τους, μαζί με τα μυστικά της παραγωγής και μεταποίησής τους.

Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής Greek-Gourmet.gr

«Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής»

Αναλυτικά τα σεμινάρια «Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής» περιλαμβάνουν:

  • Παρουσίαση των σημαντικότερων αγροτικών προϊόντων της Μεσογείου και των ποιοτικών τους χαρακτηριστικών
  • Προδιαγραφές ποιότητας και πιστοποίησης των Μεσογειακών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων
  • Ελιά και ελαιόλαδο στην μεσόγειο . ιστορία, διατροφική αξία, καλλιέργεια της ελιάς – ελαιοποίηση – παρασκευή βρώσιμων ελιών, ποιοτικές προδιαγραφές και αγορά.
  • Αμπέλι και Οίνος. Η καλλιέργεια του αμπελιού και η οινοποίηση του κρασιού.
  • Λαχανικά και λαχανευόμενα (αυτοφυή) της μεσογείου. παρουσίαση των σημαντικότερων ειδών. Διατροφική αξία, παραγωγή και μυστικά συντήρησης τους
  • Τα βότανα της μεσογείου.
  • Φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά.
  • Τα βότανα της μεσογείου.
  • Παρουσίαση των σημαντικότερων ειδών, των ιδιοτήτων τους και των τρόπων χρήσης του.
  • Η καλλιέργεια, συλλογή και επεξεργασία τους.
  • Τα όσπρια και τα δημητριακά της μεσογείου. παρουσίαση των σημαντικότερων ειδών. Διατροφική αξία, παραγωγή και μυστικά συντήρησης τους.
  • Οι ξηροί καρποί και τα φρούτα της μεσογείου / αποξηραμένα φρούτα. Διατροφική αξία, παραγωγή και μυστικά συντήρησης και επεξεργασία τους
  • Το μέλι, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η παραδοσιακή, εκτατική εκτροφή, η βιοποικιλότητα και η υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων ζωικής παραγωγής της μεσογείου

Σχεδιασμός-Υλοποίηση των σεμιναρίων «Μαθαίνω και καλλιεργώ τα φυτά της μεσογειακής και υγιεινής διατροφής»: Ορέστης Δαβίας, βιολόγος – ερευνητής Παναγιώτης Παπαδόπουλος, γεωπόνος – σύμβουλος βιολογικής γεωργίας Μιχάλης Γκολιομύτης, λέκτορας τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του ΓΠΑ

Δευτέρα 5, 12, 19/12 | 18.00-21.00
ΠΥΡΓΟΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη: Για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη συμμετοχή τηρείται σειρά προτεραιότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Συνταγές
Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Οδοιπορικό
Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γραβιέρα Τσίλιγκο Κρήτης Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Η εξαιρετικής ποιότητας Γραβιέρα Τσίλιγκο Κρήτης Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy από αιγοπρόβειο γάλα ξεχωρίζει για την ανώτερή της ποιότητα, καθώς…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pizza

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pizza

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pizza μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάλτσα πίτσας και σε σάλτσα τομάτας αλλά και σαν βούτημα…

Ρόφημα τσαγιού 'Greece on Ice' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού ‘Greece on Ice’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού 'Greece on Ice' Jukeros by Dimitris Chomatas με Βότανα της Ελληνικής φύσης και Μέλι. • Χωρίς συντηρητικά,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο είναι υπέροχο σαν μαρινάδα ή σαν dressing για σαλάτα( σαλάτα από σπανάκι με κατσικίσιο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader