Μαντί το… πολυπολιτισμικό!

Μαντί το... πολυπολιτισμικό

Με ρίζες από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Αρμενία, ακόμα και την Κίνα -καθώς μοιάζει πολύ με τα dumplings-, το μαντί είναι ένα πλούσιο σε γεύση φαγητό, με πολλές παραλλαγές.

Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη:
300 γρ αλεύρι σκληρό
300ml νερό
1 αβγό
1 κ.γ. αλάτι Για τη γέμιση:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50γρ. βούτυρο αγελαδινό
3 φλ. ζωμό μοσχάρι
Αλάτι, πιπέρι Για το σερβίρισμα:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
30γρ. αγελαδινό βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι - πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το αβγό, το αλάτι και 300 ml χλιαρό νερό
  2. Aν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλέυρι ακόμα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ελαστική ζύμη.
  3. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη.
  4. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο.
  6. Tα κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 5 εκ., βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στη μέση και τα κλείνουμε σαν πουγκάκι. Προσέχουμε να κλείσουμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν πιάνοντας ανά δύο τις πλευρές και πιέζοντας προς τα πάνω.
  7. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με τον ζωμό τον οποίο τον εχουμε πρώτα ζεστάνει.
  9. Ο ζωμός πρέπει να πέσει ζεστός πάνω από τα ζεστα μαντί για να απορροφηθεί καλύτερα.
  10. Μόλις απορροφήσουν τον ζωμό, τα βγάζουμε σε πιατέλα
  11. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το αλάτι και σκεπάζουμε τα μαντί.
  12. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και περιχύνουμε από πάνω το γιαούρτι.
  13. Τα μαντί τρώγονται ζεστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αφιερώματα
Ναύπακτος

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 5lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 5lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα αποτελεί μια ασυναγώνιστη γευστική πρόταση με έναν εκρηκτικό συνδυασμό που ικανοποιεί και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader