Μαντί το… πολυπολιτισμικό!

Μαντί το... πολυπολιτισμικό

Με ρίζες από την Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Αρμενία, ακόμα και την Κίνα -καθώς μοιάζει πολύ με τα dumplings-, το μαντί είναι ένα πλούσιο σε γεύση φαγητό, με πολλές παραλλαγές.

Υλικά για 6 άτομα
Για τη ζύμη:
300 γρ αλεύρι σκληρό
300ml νερό
1 αβγό
1 κ.γ. αλάτι Για τη γέμιση:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
50γρ. βούτυρο αγελαδινό
3 φλ. ζωμό μοσχάρι
Αλάτι, πιπέρι Για το σερβίρισμα:
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
30γρ. αγελαδινό βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι - πάπρικα
Εκτέλεση
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη με το αλεύρι, το αβγό, το αλάτι και 300 ml χλιαρό νερό
  2. Aν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλέυρι ακόμα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ελαστική ζύμη.
  3. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί σκεπασμένη.
  4. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο.
  6. Tα κόβουμε σε τετράγωνα περίπου 5 εκ., βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στη μέση και τα κλείνουμε σαν πουγκάκι. Προσέχουμε να κλείσουμε καλά τις άκρες για να μην ανοίξουν πιάνοντας ανά δύο τις πλευρές και πιέζοντας προς τα πάνω.
  7. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C μέχρι να ροδίσουν.
  8. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα περιχύνουμε με τον ζωμό τον οποίο τον εχουμε πρώτα ζεστάνει.
  9. Ο ζωμός πρέπει να πέσει ζεστός πάνω από τα ζεστα μαντί για να απορροφηθεί καλύτερα.
  10. Μόλις απορροφήσουν τον ζωμό, τα βγάζουμε σε πιατέλα
  11. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το σκόρδο και το αλάτι και σκεπάζουμε τα μαντί.
  12. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την πάπρικα και περιχύνουμε από πάνω το γιαούρτι.
  13. Τα μαντί τρώγονται ζεστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ. αποτελούν έναν…

Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr.

Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr.

Nissos Greek Food

Ο Ανθός Αλατιού Καλλονής Λέσβου Nissos Greek Food 1kgr. είναι ένα εξαιρετικό προϊόν των πιο διάσημων Ελληνικών αλυκών, αυτών της…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader