Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Απολαύστε τα γλυκά ψυγείου όπως τα έφτιαχνε η μαμά τα μεσημέρια του καλοκαιριού…

Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι πολλές, ορισμένες όμως είναι γεμάτες γεύση. Είναι εκείνες από τα απογεύματα του καλοκαιριού που γυρνούσαμε στο πατρικό από το μπάνιο στη θάλασσα και μας περίμενε το πιο τέλειο μαμαδίστικο γλυκό! Γεύσεις που πάντα θα αναζητάμε και σε αυτές πάντα θα επιστρέφουμε. Ανοίξαμε το τεφτέρι της μαμάς και βρήκαμε τρεις αγαπημένες συνταγές του καλοκαιριού.

Ένα από τα κλασικά μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου είναι το Μωσαϊκό! Greek-Gourmet.gr

Ένα από τα κλασικά μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου είναι το Μωσαϊκό!

Μωσαϊκό
Υλικά (για ένα «σαλάμι»)
250 γρ. Φυτικό βούτυρο
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο
40 ml κονιάκ
50 γρ. Αποξηραμένα βύσσινα
Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ένα μπολ σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο με προσοχή για να μην κάψει και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα σταδιακά τα μπισκότα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ για να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα επάνω σε μία λαδόκολλα απλώνοντάς το σε ένα νοητό μπαστουνάκι με τη μαρίζ.
Πιάνουμε τη λαδόκολλα από τις δύο άκρες και σωματοποιούμε το μείγμα σε κορμό.
Βάζουμε τον κορμό σε δισκάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο αναλόγως με το πόσο θέλουμε να σκληρύνει.

TIP: Ταιριάζει υπέροχα με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο.

Γιαουρτογλυκό με ζελέ Greek-Gourmet.gr

Γιαουρτογλυκό με ζελέ

Γιαουρτογλυκό με ζελέ
Υλικά (για 10 άτομα)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
2 φακέλους ζελέ φρούτων
Νερό ή χυμό φρούτων για την παρασκευή των ζελέ

Εκτέλεση
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα σε μία ενιαία στρώση. Τα ραντίζουμε με λίγο χυμό φρούτων για να είναι σταθερά.
Διαλύουμε τα ζελέ στο ζεστό νερό που αναγράφεται στις οδηγίες και αντί για το κρύο νερό προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει το γλυκό.

TIP: Αφού τελειώσουμε το χτύπημα στο μίξερ μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα κομπόστα σε κομματάκια (π.χ. Ανανά, βερύκοκο, ροδάκινο) και να ανακατέψουμε απαλά με μία μαρίζ πριν αδειάσουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.

Μπισκοτογλυκό με τρούφα Greek-Gourmet.gr

Μπισκοτογλυκό με τρούφα

Μπισκοτογλυκό με τρούφα
Υλικά (για 10 άτομα)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί σαντιγί
1 πακέτο πτι μπερ
1 φλτζ. καφέ φίλτρου
τρούφα

Εκτέλεση
Βαφτίζουμε τα μπισκότα στον καφέ και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ δημιουργώντας μία στρώση.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί στο μίξερ ώστε να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε μία στρώση της κρέμας επάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε μία δεύτερη στρώση μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα επάνω στα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με την τρούφα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να δέσει το γλυκό για περίπου 2-3 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα
Πάρος: Το πιο λευκό νησί του Αιγαίου

Πάρος: Το πιο λευκό νησί του Αιγαίου

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γαλομυζήθρα - Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γαλομυζήθρα – Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ντακοτύρι λέγεται και πηχτόγαλο ή γαλομυζήθρα. Είναι μαλακό τυρί ωρίμανσης, αλοιφώδους υφής, με υπόξυνη ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα.…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader