Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Απολαύστε τα γλυκά ψυγείου όπως τα έφτιαχνε η μαμά τα μεσημέρια του καλοκαιριού…

Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι πολλές, ορισμένες όμως είναι γεμάτες γεύση. Είναι εκείνες από τα απογεύματα του καλοκαιριού που γυρνούσαμε στο πατρικό από το μπάνιο στη θάλασσα και μας περίμενε το πιο τέλειο μαμαδίστικο γλυκό! Γεύσεις που πάντα θα αναζητάμε και σε αυτές πάντα θα επιστρέφουμε. Ανοίξαμε το τεφτέρι της μαμάς και βρήκαμε τρεις αγαπημένες συνταγές του καλοκαιριού.

Ένα από τα κλασικά μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου είναι το Μωσαϊκό! Greek-Gourmet.gr

Ένα από τα κλασικά μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου είναι το Μωσαϊκό!

Μωσαϊκό
Υλικά (για ένα «σαλάμι»)
250 γρ. Φυτικό βούτυρο
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
200 γρ. Ζάχαρη άχνη
40 γρ. κακάο
40 ml κονιάκ
50 γρ. Αποξηραμένα βύσσινα
Εκτέλεση

Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μέσα σε ένα μπολ σε πολύ μικρά κομματάκια, προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε.
Λιώνουμε το βούτυρο με προσοχή για να μην κάψει και προσθέτουμε σε αυτό τη ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα σταδιακά τα μπισκότα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ για να ενσωματωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα επάνω σε μία λαδόκολλα απλώνοντάς το σε ένα νοητό μπαστουνάκι με τη μαρίζ.
Πιάνουμε τη λαδόκολλα από τις δύο άκρες και σωματοποιούμε το μείγμα σε κορμό.
Βάζουμε τον κορμό σε δισκάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο αναλόγως με το πόσο θέλουμε να σκληρύνει.

TIP: Ταιριάζει υπέροχα με παγωτό καϊμάκι και σιρόπι βύσσινο.

Γιαουρτογλυκό με ζελέ Greek-Gourmet.gr

Γιαουρτογλυκό με ζελέ

Γιαουρτογλυκό με ζελέ
Υλικά (για 10 άτομα)

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
400 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι
2 φακέλους ζελέ φρούτων
Νερό ή χυμό φρούτων για την παρασκευή των ζελέ

Εκτέλεση
Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μπισκότα σε μία ενιαία στρώση. Τα ραντίζουμε με λίγο χυμό φρούτων για να είναι σταθερά.
Διαλύουμε τα ζελέ στο ζεστό νερό που αναγράφεται στις οδηγίες και αντί για το κρύο νερό προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει.
Απλώνουμε το μείγμα επάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει το γλυκό.

TIP: Αφού τελειώσουμε το χτύπημα στο μίξερ μπορούμε να προσθέσουμε φρούτα κομπόστα σε κομματάκια (π.χ. Ανανά, βερύκοκο, ροδάκινο) και να ανακατέψουμε απαλά με μία μαρίζ πριν αδειάσουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα.

Μπισκοτογλυκό με τρούφα Greek-Gourmet.gr

Μπισκοτογλυκό με τρούφα

Μπισκοτογλυκό με τρούφα
Υλικά (για 10 άτομα)

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί σαντιγί
1 πακέτο πτι μπερ
1 φλτζ. καφέ φίλτρου
τρούφα

Εκτέλεση
Βαφτίζουμε τα μπισκότα στον καφέ και τα απλώνουμε σε ένα πυρέξ δημιουργώντας μία στρώση.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με τη σαντιγί στο μίξερ ώστε να έχουμε μία αφράτη κρέμα.
Απλώνουμε μία στρώση της κρέμας επάνω στα μπισκότα.
Βάζουμε μία δεύτερη στρώση μπισκότα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα επάνω στα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε από πάνω με την τρούφα.
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο να δέσει το γλυκό για περίπου 2-3 ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα

Επικαιρότητα , Συνταγές
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Μανιταρόπιτα, η απολαυστική!

Συνταγές

Αράχωβα: ο απόλυτος προορισμός!

Οδοιπορικό
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα Χίου προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Έρευνα
ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΦ

Γιαγιάδες μαγειρεύουν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα είναι βέβαιο ότι θα δώσει άλλο νόημα στο πρωινό σας. Η…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader