Κύπρος: Βασικός στόχος η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας

Η Κύπρος δίνει έμφαση στην τοπική γαστρονομία και στην ανάδειξη της ως γαστρονομικό προορισμό.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη και τόνωση του τουρισμού η κυπριακή κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει σχεδόν 1,5 εκατομ. Ευρώ έως το 2020 στην αγροτική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή 30/07 ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης δήλωσε «Στρεφόμενοι στην ποιότητα, μπορούμε ως Κύπρος να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας στο γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης».

Συνολικά 500.000 ευρώ θα διατεθούν σε τέσσερα προγράμματα με σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων όπως είναι τα λουκούμια και τα βιολογικά προϊόντα. Επιπλέον 500.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και των μικρών επαγγελματικών αλυσίδων, ενώ ακόμα 400.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την ανάπτυξη νέων συστημάτων ελέγχου για τα τοπικά προϊόντα.  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός στην ομιλία του «Η γαστρονομία είναι ένα σημαντικό μέρος της κυπριακής παράδοσης το οποίο ξεχωρίζει μέσα στην ιστορία των 10.000 ετών του νησιού και θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα του.»

Η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα. Ένα από τα πιο λαχταριστά της εδέσματα είναι το χαλούμι. Greek-Gourmet.gr

Η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα. Ένα από τα πιο λαχταριστά της εδέσματα είναι το χαλούμι.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου τόνισε στην ομιλία του πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παρουσία των κυπριακών προϊόντων στην αλυσίδα του τουρισμού με περιορισμένη χρήση και προβολή της κυπριακής γαστρονομίας. Συμπληρώνοντας η Αννίτα Δημητριάδου του ΚΟΤ δήλωσε πως το φαγητό και το ποτό που επιλέγει ο ταξιδιώτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της εμπειρίας των διακοπών, «Η κυπριακή γαστρονομία μπορεί να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου» κατέληξε.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται και το «Κυπριακό Πρωινό» το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε 32 ξενοδοχεία και φτιάχνεται από παραδοσιακά προϊόντα.

Πηγή: http://cyprus-mail.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα. Παράγεται…

Φασκόμηλο - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 25γρ.

Φασκόμηλο – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 25γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader