Κύπρος: Βασικός στόχος η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας

Η Κύπρος δίνει έμφαση στην τοπική γαστρονομία και στην ανάδειξη της ως γαστρονομικό προορισμό.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της γαστρονομίας στην ανάπτυξη και τόνωση του τουρισμού η κυπριακή κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει σχεδόν 1,5 εκατομ. Ευρώ έως το 2020 στην αγροτική ανάπτυξη. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Παρασκευή 30/07 ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης δήλωσε «Στρεφόμενοι στην ποιότητα, μπορούμε ως Κύπρος να τοποθετήσουμε τα προϊόντα μας στο γαστρονομικό χάρτη της Ευρώπης».

Συνολικά 500.000 ευρώ θα διατεθούν σε τέσσερα προγράμματα με σκοπό την ανάπτυξη προϊόντων όπως είναι τα λουκούμια και τα βιολογικά προϊόντα. Επιπλέον 500.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και των μικρών επαγγελματικών αλυσίδων, ενώ ακόμα 400.000 ευρώ θα δαπανηθούν για την ανάπτυξη νέων συστημάτων ελέγχου για τα τοπικά προϊόντα.  Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Υπουργός στην ομιλία του «Η γαστρονομία είναι ένα σημαντικό μέρος της κυπριακής παράδοσης το οποίο ξεχωρίζει μέσα στην ιστορία των 10.000 ετών του νησιού και θα μπορούσε να προωθήσει την εικόνα του.»

Η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα. Ένα από τα πιο λαχταριστά της εδέσματα είναι το χαλούμι. Greek-Gourmet.gr

Η Κύπρος διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα. Ένα από τα πιο λαχταριστά της εδέσματα είναι το χαλούμι.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου τόνισε στην ομιλία του πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει παρουσία των κυπριακών προϊόντων στην αλυσίδα του τουρισμού με περιορισμένη χρήση και προβολή της κυπριακής γαστρονομίας. Συμπληρώνοντας η Αννίτα Δημητριάδου του ΚΟΤ δήλωσε πως το φαγητό και το ποτό που επιλέγει ο ταξιδιώτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της εμπειρίας των διακοπών, «Η κυπριακή γαστρονομία μπορεί να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Κύπρου» κατέληξε.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ενεργειών εντάσσεται και το «Κυπριακό Πρωινό» το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο σε 32 ξενοδοχεία και φτιάχνεται από παραδοσιακά προϊόντα.

Πηγή: http://cyprus-mail.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών περιλαμβάνει το τρίπτυχος της απόλυτης γευστικής επιτυχίας: Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Γαλομυζήθρα - Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γαλομυζήθρα – Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ντακοτύρι λέγεται και πηχτόγαλο ή γαλομυζήθρα. Είναι μαλακό τυρί ωρίμανσης, αλοιφώδους υφής, με υπόξυνη ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα.…

Anax Superfood Aρώνια

Anax Superfood Αρώνια Μπέρι

Green Gold Hellas

Το Anax Superfood Αρώνια Μπέρι είναι ένα 100% φυσικό προϊόν με ελληνικό μέλι ανθέων, αρώνια μπέρι, κανέλα Κεϋλάνης και μαστίχα…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader