Κορυφαίες σχολές οινογνωσίας

Κορυφαίες σχολές οινογνωσίας

Ένα ταξίδι στο χώρο της οινογνωσίας μέσα από σεμινάρια και εξειδικευμένα μαθήματα από τους γνώστες του είδους.

Η αγάπη για το κρασί μπορεί πολλές φορές να μας οδηγήσει στην αναζήτηση μίας πιο εξειδικευμένης γνώσης. Μία αγάπη ή ένα χόμπι που μπορεί να εξελιχθεί σε επικερδές επάγγελμα αν συνδυαστεί με τις ανάλογες σπουδές. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα όπου το κρασί αποτελεί ένα από τα κορυφαία εξαγώγιμα προϊόντα η οινογνωσία μπορεί να εξελιχθεί και να αποκτήσει πολύ γερές βάσεις με σημαντικό μέλλον.

Στις περισσότερες σχολές που προσφέρουν τα ανάλογα σεμινάρια ή μαθήματα εξειδίκευσης η εκπαίδευση γίνεται με θεωρητικές παραδόσεις, σημειώσεις αλλά και δοκιμές. Ποτήρια κρασιού και πτυελοδοχείο γίνονται τα απαραίτητα εφόδια των φιλόδοξων σπουδαστών της ειδικότητας αφού όπως διατείνονται οι εκπαιδευτές δεν πρέπει να καταπίνουμε όσα κρασιά δοκιμάζουμε κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Κάνοντας μία πρώτη έρευνα στις σχολές που προσφέρουν ανάλογες κατευθύνσεις ανακαλύψαμε τα παρακάτω.

Σεμινάρια οινογνωσίας διοργανώνονται με περιοδικότητα από τον «Οίνος ο αγαπητός». Τα σεμινάρια διοργανώνονται σε Κύκλους και η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών και στους τέσσερις κύκλους δίνει στο σπουδαστή τη δυνατότητα να συμμετάσχει και στο αξιοζήλευτο μεταπτυχιακό τμήμα. Μάθετε περισσότερα στο http://www.oinosoagapitos.gr/seminaria

«Οίνος ο αγαπητός» Greek-Gourmet.gr

«Οίνος ο αγαπητός»

Πιστοποιημένες σπουδές στην οινογνωσία προσφέρονται από το WSPC με αναγνωρισμένα διπλώματα τόσο στην αγγλική όσο και στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά. Τα μαθήματα στα πρώτα βασικά επίπεδα γίνονται στα ελληνικά ενώ μόνο ο κύκλος που οδηγεί στο Diploma παραδίδεται στα αγγλικά. Επαγγελματίες του χώρου αλλά και λάτρεις του κρασιού μπορούν να συμμετάσχουν στα μαθήματα της Αθήνας ή στα εντατικά σεμινάρια που διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε http://wspc.gr/

WSPC Greek-Gourmet.gr

WSPC

Και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει δημιουργήσει το ανάλογο τμήμα στα μαθήματα e-learning που προσφέρει σε όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν τον κλάδο «Αμπελουργία και Οινολογία». Η επιτυχής παρακολούθηση του τμήματος οδηγεί στην απόκτηση πιστοποιητικού επιμόρφωσης ενώ προσφέρει και πιστωτικές μονάδες ECVET. Μάθετε περισσότερα στο https://elearn.elke.uoa.gr/show_programs.php?catID=all&prID=348&gclid=CL-axrbu-9QCFReeGwod1KQJJw

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Praxis προσφέρει αναλόγως τα δικά του σεμινάρια Οινογνωσίας τα οποία έχουν δωδεκάωρη διάρκεια και δέχονται συνεχώς αιτήσεις συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες http://www.kekpraxis.gr/Σεμινάριο-Οινογνωσίας.html

Σε μία κατεξοχήν οινοπαραγωγική περιοχή στη Βόρεια Πελοπόννησο βρίσκεται το ξενοδοχείο Daphne’s Club το οποίο δράττει την ευκαιρία και διοργανώνει δύο διαφορετικούς κύκλους σεμιναρίων για «Εισαγωγή στον ελληνικό αμπελώνα» ή «Εισαγωγή στην παραγωγή κρασιού». Επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα Συνεδρίων Οινογνωσίας και Εκδρομών στα οινοποιεία της Νεμέας. Μάθετε περισσότερα για όσα προσφέρονται από το Daphne’s Club στο http://daphnesclub.com/el/ergastiria-seminaria/oinotourismos-oinognosia/

Η εταιρεία Genius in Gastronomy από το 2010 έχει ως κύριο αντικείμενο το κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα, με τον Sommelier Γιώργο Λούκα να μοιράζεται τις γνώσεις του με τους σπουδαστές. Ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά courses με θέμα το κρασί, την μπίρα και τα αποστάγματα τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες και ιδιώτες και φέρουν πιστοποίηση από τον Φορέα Πιστοποίησης Επαγγελματιών και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Staregister, μέλους του International Personnel Certification Association, IPC. Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.geniusingastronomy.gr/el/seminaria.html

Genius in Gastronomy Greek-Gourmet.gr

Genius in Gastronomy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυμουδιά Ρόδι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Ρόδι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Chutney Μήλο με Ντομάτα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα…

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες μέχρι και κρέατα και ψάρια. Τύπος λαδιού: Λάδι…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader