Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Νικήτρια στην ημιτελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year αναδείχθηκε η Ελληνίδα σεφ του εστιατορίου «Pelagos Seaside», Κωνσταντίνα Βούλγαρη.

Διακρίθηκε ανάμεσα στους δέκα ημιφιναλίστ της δεύτερης φάσης του San Pellegrino Young Chef of the Year η Ελληνίδα σεφ Κωνσταντίνα Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου στον ημιτελικό που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στο Poli House Hotel στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Η νεαρή σεφ του εστιατορίου του εστιατορίου «Pelagos Sea Side» στην Ιεράπετρα της Κρήτης είναι εκείνη που πρόκειται να εκπροσωπήσει την περιφέρεια των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου στον παγκόσμιο τελικό που αναμένεται να διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2018 στο Μιλάνο. Η πλήρης λίστα με τους 21 Best Young Chefs από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στους τελικούς αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου! Greek-Gourmet.gr

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Τη διάκριση κέρδισε η σεφ παρουσιάζοντας το πιάτο «Ελλήνων Γεύσεις» το οποίο ικανοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τα κριτήρια, τους «Χρυσούς Κανόνες» που αφορούν στα συστατικά, τις ικανότητες, την εφευρετικότητα, την αισθητική και το μήνυμα που επιθυμούσε να περάσει ο κάθε σεφ με τη συμμετοχή του. Το «Ελλήνων Γεύσεις» ήταν πέρδικα μαγειρεμένη σε οινολάσπη Viogner με μουσελίν παστινάκη και σαλάτα αμπέλου. Η έμπνευση για το πιάτο προήλθε από τα ελληνικά προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους.

Μιλώντας για τη διάκρισή της η νεαρή σεφ δήλωσε: «Η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό ήταν ένα δώρο που έκανα στον εαυτό μου για τα 30α μου γενέθλια. Για εμένα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, είμαι πολύ χαρούμενη που παίρνω μέρος σε αυτό το διαγωνισμό.»

Ενόψει του τελικού ένας «Chef Mentor» ο οποίος είναι και μέλος της περιφερειακής επιτροπής κριτών, θα αναλάβει την καθοδήγηση και την προετοιμασία του νέου σεφ προκειμένου να βελτιώσει το πιάτο που παρουσιάζει. Την προετοιμασία της Κωνσταντίνας Βούλγαρη-Κοντεσοπούλου αναλαμβάνει ο Νίκος Ρούσσος, σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Funky Gourmet στο οποίο έχουν απονεμηθεί δύο αστέρια Michelin, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Κωνσταντίνα δημιούργησε ένα πιάτο με την καρδιά της και μπορούσες να γευτείς τη διαφορά. Οι προετοιμασίες της απέδειξαν τις υψηλές μαγειρικές της ικανότητες και χρησιμοποίησε ενδιαφέρουσες τεχνικές καθώς και μοναδικά προϊόντα.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 1lt ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι δίνει μια νέα διάσταση στο πρωινό. Από φρέσκα ζουμερά πορτοκάλια από το Κτήμα Citrus, η…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ έχει ελαφριά, πλούσια φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου .Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader