Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή του ανθρώπου λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Γνωρίζοντας πως το 76% του παγκόσμιου πληθυσμού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής πρόσληψης πρωτεΐνης από τα φυτά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας αξιολογούνται ως άκρως ανησυχητικά. Μέσα από αυτήν επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη πρωτεϊνών στη διατροφή τους λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τα οποία με τη σειρά τους θα μειώσουν την περιεκτικότητα προϊόντων όπως είναι το ρύζι, το σιτάρι και οι πατάτες σε πρωτεΐνες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα ο επικεφαλής της έρευνας Σάμιουελ Μάιερς τονίζει τη σημαντικότητα της ενεργούς παρακολούθησης της διατροφικής επάρκειας των πληθυσμών και του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα σε επίπεδο έρευνας οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η πρωτεϊνική περιεκτικότητα στο ρύζι μειώθηκε κατά 7,6%, στο σιτάρι κατά 7,8%, στο κριθάρι κατά 14,1% και στις πατάτες κατά 6,4%. Εντονότερο εντοπίζεται το πρόβλημα στην υποσαχάρια Αφρική όπου εκατομμύρια άτομα υποφέρουν ήδη από την έλλειψη πρωτεϊνών.

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών  Greek-Gourmet.gr

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών

Προβλήματα και στο σίδηρο

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έρευνα του Σάμιουελ Μάιερς εστιάζει στη μείωση της διατροφικής αξίας βασικών προϊόντων εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα. Σε μία άλλη του έρευνα έχει εντοπίσει πως η μείωση της περιεκτικότητας σε σίδηρο σε καλλιέργειες τροφίμων ενδέχεται να επιδεινώσουν το πρόβλημα της έλλειψης σιδήρου που παρατηρείται παγκοσμίως.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Φάβα με κάπαρη Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Η Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως φάβα, κάπαρη, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι, αλάτι…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 500ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr. διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα,…

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η στάκα από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι προϊόν που παράγεται από το βρασμό του αθόγαλου σε χαμηλή θερμοκρασία με προσθήκη…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader