Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή του ανθρώπου λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Γνωρίζοντας πως το 76% του παγκόσμιου πληθυσμού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής πρόσληψης πρωτεΐνης από τα φυτά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας αξιολογούνται ως άκρως ανησυχητικά. Μέσα από αυτήν επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη πρωτεϊνών στη διατροφή τους λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τα οποία με τη σειρά τους θα μειώσουν την περιεκτικότητα προϊόντων όπως είναι το ρύζι, το σιτάρι και οι πατάτες σε πρωτεΐνες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα ο επικεφαλής της έρευνας Σάμιουελ Μάιερς τονίζει τη σημαντικότητα της ενεργούς παρακολούθησης της διατροφικής επάρκειας των πληθυσμών και του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα σε επίπεδο έρευνας οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η πρωτεϊνική περιεκτικότητα στο ρύζι μειώθηκε κατά 7,6%, στο σιτάρι κατά 7,8%, στο κριθάρι κατά 14,1% και στις πατάτες κατά 6,4%. Εντονότερο εντοπίζεται το πρόβλημα στην υποσαχάρια Αφρική όπου εκατομμύρια άτομα υποφέρουν ήδη από την έλλειψη πρωτεϊνών.

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών  Greek-Gourmet.gr

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών

Προβλήματα και στο σίδηρο

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έρευνα του Σάμιουελ Μάιερς εστιάζει στη μείωση της διατροφικής αξίας βασικών προϊόντων εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα. Σε μία άλλη του έρευνα έχει εντοπίσει πως η μείωση της περιεκτικότητας σε σίδηρο σε καλλιέργειες τροφίμων ενδέχεται να επιδεινώσουν το πρόβλημα της έλλειψης σιδήρου που παρατηρείται παγκοσμίως.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό λικέρ, με υψηλή θρεπτική αξία σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φολλικό…

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader