Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Κίνδυνος για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών στη διατροφή του ανθρώπου λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Γνωρίζοντας πως το 76% του παγκόσμιου πληθυσμού καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής πρόσληψης πρωτεΐνης από τα φυτά τα αποτελέσματα της νέας έρευνας αξιολογούνται ως άκρως ανησυχητικά. Μέσα από αυτήν επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να αντιμετωπίσουν έλλειψη πρωτεϊνών στη διατροφή τους λόγω των αυξημένων επιπέδων των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα τα οποία με τη σειρά τους θα μειώσουν την περιεκτικότητα προϊόντων όπως είναι το ρύζι, το σιτάρι και οι πατάτες σε πρωτεΐνες.
Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα ο επικεφαλής της έρευνας Σάμιουελ Μάιερς τονίζει τη σημαντικότητα της ενεργούς παρακολούθησης της διατροφικής επάρκειας των πληθυσμών και του περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Αναλυτικότερα σε επίπεδο έρευνας οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η πρωτεϊνική περιεκτικότητα στο ρύζι μειώθηκε κατά 7,6%, στο σιτάρι κατά 7,8%, στο κριθάρι κατά 14,1% και στις πατάτες κατά 6,4%. Εντονότερο εντοπίζεται το πρόβλημα στην υποσαχάρια Αφρική όπου εκατομμύρια άτομα υποφέρουν ήδη από την έλλειψη πρωτεϊνών.

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών  Greek-Gourmet.gr

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει τον κίνδυνο για ανεπάρκεια πρωτεϊνών

Προβλήματα και στο σίδηρο

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έρευνα του Σάμιουελ Μάιερς εστιάζει στη μείωση της διατροφικής αξίας βασικών προϊόντων εξαιτίας του διοξειδίου του άνθρακα. Σε μία άλλη του έρευνα έχει εντοπίσει πως η μείωση της περιεκτικότητας σε σίδηρο σε καλλιέργειες τροφίμων ενδέχεται να επιδεινώσουν το πρόβλημα της έλλειψης σιδήρου που παρατηρείται παγκοσμίως.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κρίταμος Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κρίταμος Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε τον περίφημο Κρίταμο Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς στη χωριάτικη σαλάτα, ντάκο, πατατοσαλάτα, σαλάτες με ψαρικά, όσπρια, ομελέτα και ως συνοδευτικό…

Ψητή μελιτζάνα με λιαστή ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Ψητή μελιτζάνα με λιαστή ντομάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Ψητή μελιτζάνα με λιαστή ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως ορεκτικό, καθώς και με παξιμαδάκια ή φρέσκο ψωμάκι.

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Nissos Greek Food

Το Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ. είναι προϊόν που έτοιμο για χρήση , που παράγεται σύμφωνα…

Τσάι του βουνού - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Τσάι του βουνού – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader