Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να διαθέτει κορυφαία ποιότητα ξεχωρίζοντας σε παγκόσμια ποιότητα ωστόσο το αληθινό του μεγαλείο δεν έχει αναγνωριστεί πλήρως. Το συγκεκριμένο γεγονός κίνησε την ευρηματικότητα ενός νεαρού ζευγαριού από την Μεσσηνία το οποίο αποφάσισε να γεμίσει τα κενά και να φέρει το ελληνικό ελαιόλαδο στη θέση που του αξίζει. Η καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης που ευφηύραν απέσπασε στα Made In Greece Awards την τιμητική διάκριση αγροτικής καινοτομίας ενώ στην Athena International Olive Oil Competion τούς απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Η Μαρία-Γκαμπριέλλα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος χρησιμοποίησαν ως πεδίο ερευνών τα ελαιοτριβεία της επιχείρησης Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε..

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή. Greek-Gourmet.gr

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Οι επινοητικοί νέοι εστίασαν στη χρονοβόρα διαδικασία εκχύλισης που μέχρι σήμερα έχει ως συνέπεια οι καρποί να παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό χρονικό διάστημα. Πειραματίστηκαν με τα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή παιδικών τροφών καταλήγοντας στην εφεύρεση μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας εκχύλισης μέσω του συστήματος Contherm η οποία αντικαθιστά την κλασική μέθοδο περιορίζοντας τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο παραγωγής από 100 λεπτά σε 14.

Έπειτα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου προϊόντος οι δύο νέοι συνεργάστηκαν με την αδερφή του Δημήτρη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου ιδρύοντας την One & Olive. Η εταιρία τους παράγει και εμπορεύεται τυποποιημένο ελαιόλαδο πραγματοποιώντας εξαγωγές σε Γερμανία, Μάλτα, Κύπρο, ΗΠΑ και Εμιράτα ενώ σύντομα αναμένεται η επέκταση του πελατολογίου και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 212ml

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 212ml

Nissos Greek Food

Οι Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 212ml ξεχωρίζουν για την ευχάριστη σχεδόν γλυκιά…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες μέχρι και κρέατα και ψάρια. Τύπος λαδιού: Λάδι…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές…

Γραβιέρα Τσίλιγκο με πιπέρι τρικολόρ Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

H εξαιρετικής ποιότητας Γραβιέρα Τσίλιγκο με πιπέρι τρικολόρ Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy ξεχωρίζει για την πλούσια γεύση της και την…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader