Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να διαθέτει κορυφαία ποιότητα ξεχωρίζοντας σε παγκόσμια ποιότητα ωστόσο το αληθινό του μεγαλείο δεν έχει αναγνωριστεί πλήρως. Το συγκεκριμένο γεγονός κίνησε την ευρηματικότητα ενός νεαρού ζευγαριού από την Μεσσηνία το οποίο αποφάσισε να γεμίσει τα κενά και να φέρει το ελληνικό ελαιόλαδο στη θέση που του αξίζει. Η καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης που ευφηύραν απέσπασε στα Made In Greece Awards την τιμητική διάκριση αγροτικής καινοτομίας ενώ στην Athena International Olive Oil Competion τούς απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Η Μαρία-Γκαμπριέλλα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος χρησιμοποίησαν ως πεδίο ερευνών τα ελαιοτριβεία της επιχείρησης Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε..

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή. Greek-Gourmet.gr

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Οι επινοητικοί νέοι εστίασαν στη χρονοβόρα διαδικασία εκχύλισης που μέχρι σήμερα έχει ως συνέπεια οι καρποί να παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό χρονικό διάστημα. Πειραματίστηκαν με τα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή παιδικών τροφών καταλήγοντας στην εφεύρεση μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας εκχύλισης μέσω του συστήματος Contherm η οποία αντικαθιστά την κλασική μέθοδο περιορίζοντας τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο παραγωγής από 100 λεπτά σε 14.

Έπειτα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου προϊόντος οι δύο νέοι συνεργάστηκαν με την αδερφή του Δημήτρη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου ιδρύοντας την One & Olive. Η εταιρία τους παράγει και εμπορεύεται τυποποιημένο ελαιόλαδο πραγματοποιώντας εξαγωγές σε Γερμανία, Μάλτα, Κύπρο, ΗΠΑ και Εμιράτα ενώ σύντομα αναμένεται η επέκταση του πελατολογίου και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Λικέρ Βύσσινο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Βύσσινο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός

Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός θεωρείται αρίστης ποιότητας μέλι. Ανήκει στα ανθόμελα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία λόγω των…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader