Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να διαθέτει κορυφαία ποιότητα ξεχωρίζοντας σε παγκόσμια ποιότητα ωστόσο το αληθινό του μεγαλείο δεν έχει αναγνωριστεί πλήρως. Το συγκεκριμένο γεγονός κίνησε την ευρηματικότητα ενός νεαρού ζευγαριού από την Μεσσηνία το οποίο αποφάσισε να γεμίσει τα κενά και να φέρει το ελληνικό ελαιόλαδο στη θέση που του αξίζει. Η καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης που ευφηύραν απέσπασε στα Made In Greece Awards την τιμητική διάκριση αγροτικής καινοτομίας ενώ στην Athena International Olive Oil Competion τούς απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Η Μαρία-Γκαμπριέλλα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος χρησιμοποίησαν ως πεδίο ερευνών τα ελαιοτριβεία της επιχείρησης Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε..

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή. Greek-Gourmet.gr

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Οι επινοητικοί νέοι εστίασαν στη χρονοβόρα διαδικασία εκχύλισης που μέχρι σήμερα έχει ως συνέπεια οι καρποί να παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό χρονικό διάστημα. Πειραματίστηκαν με τα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή παιδικών τροφών καταλήγοντας στην εφεύρεση μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας εκχύλισης μέσω του συστήματος Contherm η οποία αντικαθιστά την κλασική μέθοδο περιορίζοντας τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο παραγωγής από 100 λεπτά σε 14.

Έπειτα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου προϊόντος οι δύο νέοι συνεργάστηκαν με την αδερφή του Δημήτρη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου ιδρύοντας την One & Olive. Η εταιρία τους παράγει και εμπορεύεται τυποποιημένο ελαιόλαδο πραγματοποιώντας εξαγωγές σε Γερμανία, Μάλτα, Κύπρο, ΗΠΑ και Εμιράτα ενώ σύντομα αναμένεται η επέκταση του πελατολογίου και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά σας.

Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός

Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Θυμαρίσιο μέλι Μελισσοκομία Χελμός θεωρείται αρίστης ποιότητας μέλι. Ανήκει στα ανθόμελα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία λόγω των…

Γαλομυζήθρα - Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γαλομυζήθρα – Ντακοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ντακοτύρι λέγεται και πηχτόγαλο ή γαλομυζήθρα. Είναι μαλακό τυρί ωρίμανσης, αλοιφώδους υφής, με υπόξυνη ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα.…

Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Καρότο και Μύρτιλα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader