Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Καινοτομία στην ελαιοπαραγωγή

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Μπορεί το ελληνικό ελαιόλαδο να διαθέτει κορυφαία ποιότητα ξεχωρίζοντας σε παγκόσμια ποιότητα ωστόσο το αληθινό του μεγαλείο δεν έχει αναγνωριστεί πλήρως. Το συγκεκριμένο γεγονός κίνησε την ευρηματικότητα ενός νεαρού ζευγαριού από την Μεσσηνία το οποίο αποφάσισε να γεμίσει τα κενά και να φέρει το ελληνικό ελαιόλαδο στη θέση που του αξίζει. Η καινοτόμος μέθοδος εκχύλισης που ευφηύραν απέσπασε στα Made In Greece Awards την τιμητική διάκριση αγροτικής καινοτομίας ενώ στην Athena International Olive Oil Competion τούς απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο. Η Μαρία-Γκαμπριέλλα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος χρησιμοποίησαν ως πεδίο ερευνών τα ελαιοτριβεία της επιχείρησης Αναγνωστόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε..

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή. Greek-Gourmet.gr

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Μεσσηνία ευφηύρε μία καινοτόμο μέθοδο για τη διαδικασία εκχύλισης στην ελαιοπαραγωγή.

Οι επινοητικοί νέοι εστίασαν στη χρονοβόρα διαδικασία εκχύλισης που μέχρι σήμερα έχει ως συνέπεια οι καρποί να παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους για αρκετό χρονικό διάστημα. Πειραματίστηκαν με τα μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή παιδικών τροφών καταλήγοντας στην εφεύρεση μίας πρωτοποριακής τεχνολογίας εκχύλισης μέσω του συστήματος Contherm η οποία αντικαθιστά την κλασική μέθοδο περιορίζοντας τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο παραγωγής από 100 λεπτά σε 14.

Έπειτα από την εργαστηριακή επιβεβαίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παραγόμενου προϊόντος οι δύο νέοι συνεργάστηκαν με την αδερφή του Δημήτρη, Ιωάννα Αναγνωστοπούλου ιδρύοντας την One & Olive. Η εταιρία τους παράγει και εμπορεύεται τυποποιημένο ελαιόλαδο πραγματοποιώντας εξαγωγές σε Γερμανία, Μάλτα, Κύπρο, ΗΠΑ και Εμιράτα ενώ σύντομα αναμένεται η επέκταση του πελατολογίου και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

To Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια 250ml προσφέρει εκρηκτική γεύση και δυνατές συγκινήσεις. Το ιδιαίτερο αυτό βαλσάμικο…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Λικέρ-Βιολογικό Κρασί Οινοποιήματα 500ml Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Λικέρ-Βιολογικό Κρασί Οινοποιήματα 500ml Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε το Λικέρ-Βιολογικό Κρασί Οινοποιήματα 500ml Κοιν.Σ.Επ.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής σε 7 γεύσεις 3lt & 4,2lt

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής σε 7 γεύσεις 3lt & 4,2lt υπόσχεται να σας παρασύρει σε…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader