Κέικ με ταχίνι

Θρεπτικό και νόστιμο το Κέικ με ταχίνι είναι το πιο δυναμωτικό πρωινό!

Κέικ με ταχίνι

Κέικ με ταχίνι

Για 10 άτομα
2 ½ φλιτζ. Φαρίνα
1 φλιτζ. Ταχίνι
1 φλιτζ. Καστανή ζάχαρη
1 φλιτζ. Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
2 κ.σ. ξύσμα από πορτοκάλι ακέρωτο
1 κ.γ. μπαχαρικά σε σκόνη (μοσχοκάρυδο, κανέλα)
½ φλιτζ. Καρυδόψιχα χοντροκομμένη
½ φλιτζ. Αποξηραμένα βύσσινα χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ταχίνι μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού έως ότου έχουμε ένα δεμένο μείγμα. Προσθέτουμε σταδιακά το χυμό του πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μπαχαρικά και σιγά σιγά προσθέτουμε το στέρεο μείγμα στο μείγμα από το ταχίνι.Προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τα βύσσινα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για να πάνε παντού.
  3. Παίρνουμε μία φόρμα την οποία βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε σε όλες τις εσωτερικές πλευρές. Αδειάζουμε σε αυτή το μείγμα για το κέικ και την χτυπάμε απαλά για να κάτσει ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ₒ C για περίπου 45 λεπτά. Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν καρφώνοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του αυτή βγαίνει καθαρή.
  5. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό
Κεράσια για αδυνάτισμα

Κεράσια για αδυνάτισμα

Έρευνα
Αθηναϊκόν: το μεζεδοπωλείο της Αθήνας

Αθηναϊκόν: το μεζεδοπωλείο της Αθήνας

Αφιερώματα
Κέικ λεμονιού με γλάσο

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Συνταγές
Σχοινούσα: ένα μικρό διαμάντι

Σχοινούσα: ένα μικρό διαμάντι

Οδοιπορικό

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr. διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα,…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης και στη ζαχαροπλαστική…

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Η μυστική συνταγή των ξωτικών του δάσους με συνδυασμό πέντε εκλεκτών αποξηραμένων μανιταριών (Βωλίτη, Κανθαρίσκου, Κρατηρίσκου, Λεντινίσκης και Μαράσμιου), για…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader