Κέικ λεμονιού με γλάσο

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Αρωματικό και ελαφρύ, το Κέικ λεμονιού με γλάσο είναι ότι πιο νόστιμο για το ξεκίνημα της μέρας μας! 

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Υλικά για το κέικ
250γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζ. ξύσμα λεμονιού
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ φλιτζ. φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
¾ φλιτζ. γιαούρτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Υλικά για το γλάσο
400 γρ. ζάχαρη άχνη
30 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ₒC και βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30x10. Για μεγαλύτερη ευκολία στρώνουμε τον πάτο με κόλλα ψησίματος.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 5΄το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και στη συνέχεια το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο ενώνουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα του βουτύρου από τα δύο υπόλοιπα μείγματα χτυπώντας στο μίξερ έως ότου να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ενδεικτικό ότι το κέικ μας έχει ψηθεί είναι όταν βυθίζουμε σε αυτό ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
  5. Χτυπάμε εντωμεταξύ στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού έως ότου έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο.
  6. Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό
Κεράσια για αδυνάτισμα

Κεράσια για αδυνάτισμα

Έρευνα
Αθηναϊκόν: το μεζεδοπωλείο της Αθήνας

Αθηναϊκόν: το μεζεδοπωλείο της Αθήνας

Αφιερώματα
Σχοινούσα: ένα μικρό διαμάντι

Σχοινούσα: ένα μικρό διαμάντι

Οδοιπορικό
Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto συνδυάζεται εξαιρετικά με ζυμαρικά, κρεατικά και ψητά λαχανικά. 99,60% Ελαιόλαδο & 0,40% σιρόπι με…

Σκοτύρι Νιώτικο

Σκοτύρι Νιώτικο

Νιώτικο

Σκοτύρι: Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα του νησιού του οποίου η συνταγή παραδόθηκε από πάππου προς πάππου έως και…

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους ‘Frozen Berries’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas με Λεμόνι και Αγαύη 250ml • Χωρίς συντηρητικά,…

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Οι Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, γάλα Τήνου και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader