Κέικ λεμονιού με γλάσο

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Αρωματικό και ελαφρύ, το Κέικ λεμονιού με γλάσο είναι ότι πιο νόστιμο για το ξεκίνημα της μέρας μας! 

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Υλικά για το κέικ
250γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζ. ξύσμα λεμονιού
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ φλιτζ. φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
¾ φλιτζ. γιαούρτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Υλικά για το γλάσο
400 γρ. ζάχαρη άχνη
30 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ₒC και βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30x10. Για μεγαλύτερη ευκολία στρώνουμε τον πάτο με κόλλα ψησίματος.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 5΄το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και στη συνέχεια το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο ενώνουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα του βουτύρου από τα δύο υπόλοιπα μείγματα χτυπώντας στο μίξερ έως ότου να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ενδεικτικό ότι το κέικ μας έχει ψηθεί είναι όταν βυθίζουμε σε αυτό ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
  5. Χτυπάμε εντωμεταξύ στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού έως ότου έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο.
  6. Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Anthony Bourdain: Ο λάτρης της ζωής και εραστής της γεύσης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι σκληρό, αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως…

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών περιλαμβάνει το τρίπτυχος της απόλυτης γευστικής επιτυχίας: Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία…

Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g

Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα • Ημερομηνία…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader