Κέικ λεμονιού με γλάσο

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Αρωματικό και ελαφρύ, το Κέικ λεμονιού με γλάσο είναι ότι πιο νόστιμο για το ξεκίνημα της μέρας μας! 

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Υλικά για το κέικ
250γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
4 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζ. ξύσμα λεμονιού
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
¾ φλιτζ. φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού
¾ φλιτζ. γιαούρτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας Υλικά για το γλάσο
400 γρ. ζάχαρη άχνη
30 ml. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ₒC και βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ 30x10. Για μεγαλύτερη ευκολία στρώνουμε τον πάτο με κόλλα ψησίματος.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ για περίπου 5΄το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη έως ότου να γίνουν ένα αφράτο κρεμώδες μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και στη συνέχεια το ξύσμα του λεμονιού.
  3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο ενώνουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα του βουτύρου από τα δύο υπόλοιπα μείγματα χτυπώντας στο μίξερ έως ότου να ενωθούν όλα τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Ενδεικτικό ότι το κέικ μας έχει ψηθεί είναι όταν βυθίζουμε σε αυτό ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
  5. Χτυπάμε εντωμεταξύ στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με τον χυμό λεμονιού έως ότου έχουμε ένα παχύρευστο γλάσο.
  6. Μόλις κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους ‘Frozen Berries’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas με Λεμόνι και Αγαύη 250ml • Χωρίς συντηρητικά,…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Λεμόνι 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Λεμόνι 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Λεμόνι 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με Μανιτάρι Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Πλιγούρι με σκόνη αποξηραμένου Βωλίτη (Βασιλομανίταρο). Μια σύγχρονη πρόταση που επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς αναφέρεται ως παραδοσιακή συνταγή των Ποντίων.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Freskon 2018: Διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

    26 Απριλίου - 28 Απριλίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader