Κατσαρός Distillery: Αποστάγματα με ιστορία

Κατσαρός Distillery: Αποστάγματα με ιστορία

Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο.

Όλα ξεκίνησαν το 1856 σε μία περιοχή με παράδοση στα αποστάγματα. Εκεί ο Νικόλαος Κατσαρός γνωστός έμπορος αποσταγμάτων της εποχής αλλά και γνώστης της τέχνης αποφάσισε να δημιουργήσει το ξακουστό πλέον Ούζο Τυρνάβου. Έχοντας πειραματιστεί με πολλά από τα βότανα της περιοχής κατέληξε σε 14 από αυτά τα οποία έδιναν το γευστικό αποτέλεσμα που επιθυμούσε. Ήδη το 1889, την χρονιά όπου και πραγματοποιήθηκε η Δ’ Ζάππεια Ολυμπιάδα, ήταν ήδη αναγνωρισμένο και βραβευμένο ποτό. Ο δημιουργός του φρόντισε το Ούζο να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να γίνει αγαπημένο απόσταγμα με εξαγωγές σε χώρες του εξωτερικού. Οι διάδοχοί του βρήκαν το Ούζο Κατσαρός να εξάγεται ήδη σε χώρες όπως η Γαλλία, η Αμερική και η Αίγυπτος με καταστήματα λιανικής πώλησης σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Νέα Υόρκη.

Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο. Greek-Gourmet.gr

Για περισσότερα από 160 χρόνια η οικογένεια Κατσαρός δημιουργεί με τη μυστική της συνταγή το διάσημο ούζο.

Εκατόν εξήντα χρόνια μετά την παράδοση συνεχίζουν οι επόμενες γενιές με τον δισέγγονο Νίκο Κατσαρό να έχει αναλάβει πλέον τα ινία της επιχείρησης. Τέσσερις γεννιές μετά οι αποστάξεις δεν γίνονται στο παλιό μικρό αποστακτήριο αλλά σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται με νέο τεχνολογικό εξοπλισμό. Προκειμένου να είναι σε θέση να έχουν τον απόλυτο έλεγχο επί της πρώτης ύλης η οικογένεια διαθέτει πλέον έναν ιδιόκτητο αμπελώνα έκτασης 40 στρεμμάτων. Αυτό όμως που έχει παραμείνει αμετάβλητο είναι η μυστική συνταγή του Ούζου Κατσαρός με τα δεκατέσσερα μυρωδικά και προεξέχουσα τη μυρωδιά του γλυκάνισου. Η εταιρία πλέον έχει εμπλουτίσει τη γκάμα της με ακόμα περισσότερα προϊόντα όπως είναι για παράδειγμα το «Οικογένεια Κατσαρού» με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ (38%), το «Τζιβαέρι Special Collection», μία από τις ελάχιστες ετικέτες premium ούζου τριπλής απόσταξης,το παλαιωμένο τσίπουρο Κατσαρός το οποίο ωριμάζει επί τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια, τα λικέρ και το κονιάκ. Ειδικότερα το τσίπουρο παράγεται με μία ιδιαιτέρως προσεκτική διαδικασία απόσταξης ενώ το νερό που χρησιμοποιείται προέρχεται από τις καθάριες πηγές του Ολύμπου.

Πλέον τα αποστάγματα της οικογένειας εξάγονται στην Αυστραλία, στον Καναδά, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, στην Αυστρία, στην Ελβετία, στην Ουκρανία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία, στα Σκόπια, στην Αλβανία, στην Κύπρο, στο Ιράκ, στην Ιαπωνία, στη Σκωτία, στο Κονγκό, στη Νότια Κορέα, στο Χόνγκ Κόνγκ, στην Κίνα και στη Ρωσία. Σημαντική είναι και η παρουσία της επιχείρησης σε όλες τις σημαντικές εκθέσεις του εξωτερικού.

Μάθετε περισσότερα:
Site: http://www.katsarosdistillery.gr/
Διεύθυνση: 7ο χλμ. Τυρνάβου – Λάρισας, ΤΚ 40100, Τύρναβος
Τηλ.: 2410 831 420, 6977 570 446

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ξυνόχοντρος Κρήτης από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξυνόχοντρος Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται…

Τυρί τόστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί το οποίο έχει μπει τώρα και λίγα…

Αγαρικό σε λάδι

Αγαρικό σε λάδι Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Ευρέως γνωστό και δημοφιλές μανιτάρι καλλιέργειας, με τραγανή σάρκα, ελκυστική γεύση και εξαίρετη νοστιμιά. Το προϊόν είναι έτοιμο για κατανάλωση.…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ  προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader