Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί;

Ιαπωνία: σε περίοπτη θέση το ελληνικό κρασί

Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, εντός του 2017 προανήγγειλε ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Οι οδυνηρές οικονομικές επιπτώσεις της επιβολής του ΕΦΚ αλλά και ο δυσάρεστος τρόπος με τον οποίο έχει επιδράσει η αναμονή κατάργησής του στην κατανάλωση κρασιού τα τελευταία δύο χρόνια έχουν υπάρξει ένα από τα βασικότερα ζητήματα στην ελληνική επικαιρότητα.

Την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, εντός του 2017 προανήγγειλε ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Greek-Gourmet.gr

Την κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί, εντός του 2017 προανήγγειλε ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου.

Η είσοδος του ΕΦΚ στην τομέα του κρασιού οδήγησε στην αύξηση της παραοικονομίας και στη δημιουργία δύο ειδών επιχειρήσεων τις νόμιμες και εκείνες που φοροδιαφεύγουν. Η εν λόγω πρακτική πέρα από τον περιορισμό των φορολογικών εσόδων έχει πλήξει ιδιαίτερα τα νόμιμα και ακόμα περισσότερο τα συνεταιριστικά οινοποιία. Μάλιστα η μείωση των φορολογικών εσόδων είναι τόσο σημαντική που οδήγησε και στις σκέψεις κατάργησης του ΕΦΚ στο κρασί. Ύστερα από τη κυβερνητική δέσμευση που σημειώθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 2017 για την επανεξέταση του φόρου, πριν από λίγες ημέρες την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, εντός του 2017 προανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Βασίλη Πάικο.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης για την επόμενη πενταετία, που όπως τόνισε, έχουν στόχο την ανάδειξη των συγκριτικών αγροτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής και την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων. Συγκεκριμένα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, δήλωσε: «Είναι εύκολη η συνεννόηση όταν προσφέρεις κάποιο αντίμετρο. Στον αγροτικό χώρο έχουμε δυνατότητες, δεν είναι όμως ακόμη η ώρα να ειπωθούν. Τα ελληνικά κρασιά, ένας χώρος με εξαιρετική παρουσία σε διεθνές επίπεδο, έχουν ήδη ξεπεράσει πολλά ευρωπαικά σε ποιότητα, αλλά και όσον αφορά την είσοδό τους σε ξένες αγορές. Αυτό συνδυάζεται και με κίνητρα προώθησης του κρασιού που δίνουμε η Κομισόν και εμείς, μέσω ειδικού προγράμματος».

Πηγή: http://www.athina984.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ

Η Φάρμα Μπράλου ταξιδεύει στην Τήνο

Άρθρα , Αφιερώματα
ΠΕΡΙΤΙΝΟΣ ΣΥΡΟΣ

Περί Τίνος… πρόκειται στην Σύρο;

Άρθρα , Αφιερώματα
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ

Τα απόλυτα μεσογειακά απεριτίφ!

Άρθρα , Ποτά
Κώστας Μπουγιούρης Ηλιοβασίλεμα

Ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» στο Ηλιοβασίλεμα

Άρθρα , Αφιερώματα
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βραστές σαλάτες ή μπορεί επίσης χρησιμοποιηθεί ως βάση για βινεγκρέτ.…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Green & Blu

To Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml προέρχεται από ποικιλία Κορωνέικη. Αποτελεί εξαιρετικό επιλογή για μαρινάδες σε κρέας…

Μέλι Ελάτης Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Ελάτης Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ελάτης βανίλια Μελισσοκομία Χελμός προέρχεται κυρίως από τα βουνά Μαίναλο, Πάρνωνα και Χελμό στην Πελοπόννησο και διακρίνεται για την…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader