Καλάθι Πρωινού

Καλάθι πρωινού

Σε επίσημη παρουσίαση προέβη η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος της καινοτόμου πρωτοβουλίας «Καλάθι Πρωινού» από παραδοσιακά προϊόντα της ελληνικής γης.

Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την προώθηση του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου της χώρας η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) παρουσίασε την πρωτοβουλία «Καλάθι Πρωινού» το οποίο και θα προωθήσει σε Έλληνες και ξένους τουρίστες που θα επιλέγουν τα μικρά τουριστικά καταλύματα για τη διαμονή τους. Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο chef Κωνσταντίνος Μουζάκης ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τόνισε τη σημαντικότητα του εγχειρήματος αναφέροντας: «Αν κατορθώσουμε να διαδώσουν οι ξένοι τα θαυμάσια προϊόντα της ελληνικής γης, θα κάνουμε το πρώτο σημαντικό βήμα μιας μεγάλης ανατροπής -της αναγνώρισης της ελληνικής παραγωγής εκτός συνόρων, με πράξεις όμως». Προϊόντα της ελληνικής γης και του γαστρονομικού πλούτου της χώρας θα αποτελέσουν το βασικό περιεχόμενο του καλαθιού. Σε εξέχουσα θέση βρίσκονται τα τα φρέσκα φρούτα, τα αρτοπαρασκευάσματα, το μέλι, το γάλα, το γιαούρτι και οι πίτες.

Έχοντας ως πρόθεση και την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας το περιεχόμενο για το «Καλάθι Πρωινού» θα προσαρμόζεται στην γαστρονομική παράδοση του κάθε τόπου. Βασική επιδίωξη της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος είναι η συνεργασία με τους γυναικείους συνεταιρισμούς ανά περιοχή με πολλά από τα καταλύματα να προμηθεύονται τα προϊόντα για το δικό τους «Καλάθι Πρωινού» από αυτούς δίνοντας παράλληλα μία σημαντική ώθηση στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Καλάθι Πρωινού Greek-Gourmet.gr

Καλάθι Πρωινού

Το Καλάθι ελληνικού πρωινού θα προσφέρεται στους φιλοξενούμενους των τουριστικών καταλυμάτων συνολικά 13 Περιφερειών. Ενδεικτικά αξίζει να δούμε ορισμένα μενού που ετοιμάζονται για το «Καλάθι πρωινού» από την κάθε Περιφέρεια.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης το μενού περιλαμβάνει παξιμάδια Σαμοθράκης, κουραμπιέδες Καρβάλης, ελιές Θάσου, προσούτο Δράμας και λουκάνικα Θράκης. Το «Καλάθι Πρωινού» της Κεντρικής Μακεδονίας θα περιλαμβάνει μπουγάτσα, γάλα, γιαούρτι, μαρμελάδες κ.ά. ενώ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα περιέχει το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης, λουκάνικα Καραμανλίδικα, γάλα βουβαλίσιο, Ανεβατό Γρεβενών κ.ά. Για το «Καλάθι Πρωινού» της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν επιλεγεί ενδεικτικά φέτα, ψωμί με προζύμι, πίτες, αφεψήματα κ.ά. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το μενού για το «Καλάθι Πρωινού» περιλαμβάνει: αλλαντικά νούμπουλο, βούτυρο Κέρκυρας, μαντολάτο, παστέλι, γλυκά κουταλιού, κουμ κουάτ κ.ά. Το «Καλάθι Πρωινού» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα περιέχει ενδεικτικά αφεψήματα, μέλι, τραχανά, φρούτα κ.ά. ενώ της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχει ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, στραπατσάδα, αλλαντικά (π.χ. σύγκλινο Μάνης) κ.ά.

Η Περιφέρεια Αττικής θα προσφέρει στους φιλοξενούμενούς της ένα «Καλάθι Πρωινού» με μέλι, σταφιδόψωμο με κορινθιακή σταφίδα, ελληνικό καφέ, κουλούρια κ.ά. Στο «Καλάθι Πρωινού» της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα μπορούμε να βρούμε μέλι, μαρμελάδες, αυγά, βούτυρο γάλακτος, κατίκι Δομοκού, αφεψήματα κ.ά. Για το «Καλάθι Πρωινού» της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχουν επιλεγεί φρούτα, αφεψήματα, τυριά, αυγά κ.ά. Η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου για το δικό της «Καλάθι Πρωινού» έχει επιλέξει προϊόντα όπως το Καλαθάκι Λήμνου, τα παξιμάδια, η μαστίχα, οι ελιές, ο ελληνικός καφές κ.ά. ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα έχει στο δικό της «Καλάθι Πρωινού» διαλεχτές μαρμελάδες, τυριά, αλλαντικά, βυζαντινό καφέ κ.ά. Τέλος η Περιφέρεια Κρήτης έχει διαμορφώσει για το δικό της Καλάθι πρωινού ένα μενού αποτελούμενο από φρούτα, κριθαροκουλούρες, βούτυρο, γλυκά κουταλιού, τυριά, καλτσούνια, αλλαντικά (π.χ. Απάκι) κ.ά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Κρίταμος Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κρίταμος Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε τον περίφημο Κρίταμο Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς στη χωριάτικη σαλάτα, ντάκο, πατατοσαλάτα, σαλάτες με ψαρικά, όσπρια, ομελέτα και ως συνοδευτικό…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη Gold που είναι κατηγορίας ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) παρασκευάζεται από 100% παστεριωμένο αγελαδινό γάλα Σύρου…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader