Οινοποιείο Ava Winery: Δημιούργησε κρασί από νερό

Οινοποιείο Ava Winery: Δημιούργησε κρασί από νερό

Το ανορθόδοξο οινοποιείο Ava Winery με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ήρθε να ταράξει τα νερά στη βιομηχανία οίνου, αφού υποστηρίζει ότι «μπορεί να μετατρέψει το νερό σε κρασί μέσα σε 15 λεπτά».

Το αίμα νερό δεν γίνεται αλλά το νερό κάλλιστα μπορεί να γίνει κρασί… Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η start up εταιρεία Ava Winery στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία δημιούργησε συνθετικό κρασί που δεν προέρχεται από σταφύλια, αλλά από αιθανόλη και άλλες αρωματικές ουσίες. Οι ιδρυτές της νεοσύστατης Ava Winery, Mardonn Chua και Alec Lee ύστερα από δοκιμές έξι μηνών να δημιουργήσουν ένα κρασί που μιμείται το ιταλικό αφρώδες Moscato d’Asti. Μάλιστα, η διαδικασία σύμφωνα με τους δύο ανορθόδοξους οινολόγους διαρκεί μόλις 15 λεπτά.

Οινοποιείο Ava Winery: Δημιούργησε κρασί από νερό Greek-Gourmet.gr

Το συνθετικό κρασί του οινοποιείου Ava Winery τάραξε τα νερά στη βιομηχανίου οίνου

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «New Scientist», οι εμπνευστές αυτού του πρωτότυπου εγχειρήματος, αρχικά είχαν απογοητευτεί, καθώς οι πρώτες δοκιμές τους ήταν τουλάχιστον απογοητευτικές. Ωστόσο, ο στόχος τους επετεύχθη και ο δρόμος για τη δημιουργία και άλλων ποτών άνοιξε όταν έλαβαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό μάλιστα ενισχύεται από την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν ένα νέο συνθετικό ποτό: πρόκειται για μία εναλλακτική πρόταση της γνωστής γαλλικής σαμπάνιας Dom Perignon. Ενδεικτικά, έχουν υπολογίσει ότι ένα μπουκάλι της κλωνοποιημένης Dom Perignon θα τους κοστίσει 50 δολάρια και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν συνολικά 499 μπουκάλια.

Όσο για τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε το παράδοξο οινοποιείο Ava Winery; Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δήλωση του Alain Deloire, επικεφαλής του Κέντρου Κρασιού και Βιομηχανίας Σταφυλιού του πανεπιστημίου Charles Sturt της Αυστραλίας και για χρόνια συνεργάτης της πιο αναγνωρίσιμης ετικέτας σαμπάνιας στον κόσμο Moët & Chandon: «πρόκειται για μια ανοησία».

Στο ίδιο κλίμα αλλά με μεγαλύτερη ευγένεια ο Tony Milanowski του Plumpton College της Μεγάλης Βρετανίας, θεωρεί ότι ορισμένα συστατικά όπως τα λιπαρά οξέα και οι εστέρες θα είναι δύσκολο να διαλυθούν απευθείας στη συνθετική παρτίδα. Από την αντιπέρα όχθη, άνθρωποι του οινοποιείου Ava Winery υποστηρίζουν ότι η χαμηλή τιμή είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να φθάσει το προϊόν τους στο wine bar των οινόφιλων και δηλώνουν αισιόδοξοι…

Ωστόσο, σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι εκτός από τη βιομηχανία οίνου και σαμπάνιας, απέναντι στο παραπάνω εγχείρημα, θα σταθούν και οι αυστηροί κανονισμοί που διέπουν τα προϊόντα που φθάνουν στους καταναλωτές, καθώς σε καμία περίπτωση η ετικέτα τους δεν μπορεί να είναι παραπλανητική. Παραδείγματος χάριν, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, απαγορεύεται η ετικέτα στο μπουκάλι ενός συνθετικού κρασιού να αναφέρει τη λέξη ‘κρασί’, καθώς θα πρέπει το προϊόν να είναι προκύψει ύστερα από ζύμωση του χυμού των σταφυλιών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Μανταρίνι με Ουίσκι Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Μανταρίνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ουίσκι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Μανταρίνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ουίσκι 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο και τις…

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Ξυνόχοντρος Κρήτης από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξυνόχοντρος Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader