Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή», την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 16:00 -19:00, στην έκθεση Τροφίμων & Ποτών «5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ», που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη των ευεργετικών αποτελεσμάτων της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής για την προστασία της υγείας των πολιτών, με την ταυτόχρονη ανάδειξη και προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων που παράγουν και εμπορεύονται παραδοσιακά προϊόντα.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Κουτσίκος και θα ακολουθήσουν ομιλίες και συζητήσεις με επιλεγμένους επιστήμονες. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Greek-Gourmet.gr

Η ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 5ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

16:00 – 16:10 Χαιρετισμός – Παναγιώτης Κουτσίκος, επιχειρηματίας, πρόεδρος ΕΤΕΕ.

16:10 – 16:30 ‘‘Η παραδοσιακή μας διατροφή: Το χθες ως πρότυπο για το αύριο’’ Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου, ομότιμη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας.

16:30 – 16:50 ‘‘Διασφάλιση ποιότητος παραδοσιακών προϊόντων ελληνικής γης’’ Νίκος Κατσαρός, τ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Διευθυντής Τμήματος Διατροφολογίας NYC.

16:50 – 17:10 ‘‘Διατροφογενωμική και Μεσογειακή διατροφή’’ Δρ. Σιδερίδου Μαρία, Μοριακός Βιολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, καθηγήτρια στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

17:10 – 17:30 ‘‘Το πρότυπο της Μεσογειακής Δίαιτας ως Τουριστικό Προϊόν’’ Γιώργος Λαζαρίδης,  Βιολόγος,  Καθηγητής στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Αθηνών. PhDc Μεσογειακή δίαιτα, Χαροκόπειο Πανεπιστήμο Αθηνών.

17:30 – 17:50 “Μαθαίνοντας τα παιδιά να τρέφονται μεσογειακά” Κωνσταντίνος Νταλούκας, Παιδίατρος.

17:50 – 18:10 “Μεσογειακή διατροφή και διαβήτης” Κουτρουμπή Σταυρούλα – Λίνα, Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος.

18:10 – 18:55 Ερωτήσεις – συζήτηση. Συντονίστρια συζήτησης: Δρ Στουπή Σταυρούλα,  Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη στο Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Αθηνών.  PhD Διατροφή & Μεταβολισμός, από το Πανεπιστήμιο του Surrey της Μ. Βρετανίας.

18:55 – 19:00 Συμπεράσματα – Ειρήνη Ρουσινέλου

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ: Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο-Bluegrass

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα είναι βέβαιο ότι θα δώσει άλλο νόημα στο πρωινό σας. Η…

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Nissos Greek Food

Το Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ. είναι προϊόν που έτοιμο για χρήση , που παράγεται σύμφωνα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Freskon 2018: Διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

    26 Απριλίου - 28 Απριλίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader