Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας.

Η ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας «Η Ένωση» στο πλαίσιο των ευρύτερων ενημερωτικών δράσεων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Τη θεματολογία της ημερίδας εισηγήθηκαν ο κ. Γεώργιος Μελιάδης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, η κ. Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Πάνος Στούπας, Γεωπόνος και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, η κ. Βάσω Ψηλού, Γεωπόνος με ειδίκευση στην Οργανοληπτική Αξιολόγηση ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και ο κ. Παναγιώτης Κανάτας, Γεωπόνος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Όσοι παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν το ποιοτικό ελαιόλαδο τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε και πρακτικό, αφού δοκίμασαν διάφορους τύπους ελαιολάδου συμπεριλαμβανομένου και ελαιολάδου από κουτσουρελιά. Μάλιστα, είδαν από κοντά τον τρόπο που γίνεται οργανοληπτική αξιολόγηση και ενημερώθηκαν για τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς.

Συγκεκριμένα, ήρθαν σε επαφή με τα βασικά ελαττώματα του ελαιολάδου, όπως ατροχάδο, ταγγό και μούχλα. Στη συνέχεια, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από διάφορες ποικιλίες ελαιολάδου ώστε να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις ιδιότητες του ελαιολάδου, όπως είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Στην ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης και οι πρόεδροι Βασίλειος Γκρέκας, Αθανάσιος Μαγγίνας, Ζωή Χαραλάμπους, Δημήτριος Κατσιμάρδος, Κωνσταντίνος Πανίτσας. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Τζιώλης, ο Διευθυντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας Σπύρος Μιχαλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου και Γιάννης Φαρμάκης και Θέρμου Γεώργιος Κοντογιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Μαστίχα ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μαστίχα ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα αγκινάρας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Αγιορείτικη Ρίγανη ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Αγιορείτικη Ρίγανη ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Η Αγιορείτικη Ρίγανη ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. προέρχεται από το Άγιον Όρος, όπου και συλλέγεται. Είναι αυτοφυής και απαντάται σε σχετικά μεγάλα υψώματα.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader