Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας.

Η ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας «Η Ένωση» στο πλαίσιο των ευρύτερων ενημερωτικών δράσεων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Τη θεματολογία της ημερίδας εισηγήθηκαν ο κ. Γεώργιος Μελιάδης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, η κ. Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Πάνος Στούπας, Γεωπόνος και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, η κ. Βάσω Ψηλού, Γεωπόνος με ειδίκευση στην Οργανοληπτική Αξιολόγηση ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και ο κ. Παναγιώτης Κανάτας, Γεωπόνος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Όσοι παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν το ποιοτικό ελαιόλαδο τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε και πρακτικό, αφού δοκίμασαν διάφορους τύπους ελαιολάδου συμπεριλαμβανομένου και ελαιολάδου από κουτσουρελιά. Μάλιστα, είδαν από κοντά τον τρόπο που γίνεται οργανοληπτική αξιολόγηση και ενημερώθηκαν για τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς.

Συγκεκριμένα, ήρθαν σε επαφή με τα βασικά ελαττώματα του ελαιολάδου, όπως ατροχάδο, ταγγό και μούχλα. Στη συνέχεια, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από διάφορες ποικιλίες ελαιολάδου ώστε να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις ιδιότητες του ελαιολάδου, όπως είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Στην ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης και οι πρόεδροι Βασίλειος Γκρέκας, Αθανάσιος Μαγγίνας, Ζωή Χαραλάμπους, Δημήτριος Κατσιμάρδος, Κωνσταντίνος Πανίτσας. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Τζιώλης, ο Διευθυντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας Σπύρος Μιχαλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου και Γιάννης Φαρμάκης και Θέρμου Γεώργιος Κοντογιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα

Επικαιρότητα , Συνταγές
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Μανιταρόπιτα, η απολαυστική!

Συνταγές

Αράχωβα: ο απόλυτος προορισμός!

Οδοιπορικό
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα Χίου προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Έρευνα
ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΦ

Γιαγιάδες μαγειρεύουν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Επιτραπέζιες Ελιές Νο6 Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή και Αδραμυτιανή 200γρ.

Επιτραπέζιες Ελιές Νο6 Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή και Αδραμυτιανή 200γρ.

Nissos Greek Food

Οι Επιτραπέζιες Ελιές Νο6 Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή και Αδραμυτιανή 200γρ. έχουν εξαιρετικά πλούσια γεύση, δυνατό άρωμα και ιδιαίτερα…

Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κάπαρη Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς  στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, σε παξιμάδι με φάβα αλλά…

Δυόσμος - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 45γρ.

Δυόσμος – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 45γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader