Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας.

Η ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας «Η Ένωση» στο πλαίσιο των ευρύτερων ενημερωτικών δράσεων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Τη θεματολογία της ημερίδας εισηγήθηκαν ο κ. Γεώργιος Μελιάδης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, η κ. Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Πάνος Στούπας, Γεωπόνος και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, η κ. Βάσω Ψηλού, Γεωπόνος με ειδίκευση στην Οργανοληπτική Αξιολόγηση ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και ο κ. Παναγιώτης Κανάτας, Γεωπόνος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Όσοι παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν το ποιοτικό ελαιόλαδο τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε και πρακτικό, αφού δοκίμασαν διάφορους τύπους ελαιολάδου συμπεριλαμβανομένου και ελαιολάδου από κουτσουρελιά. Μάλιστα, είδαν από κοντά τον τρόπο που γίνεται οργανοληπτική αξιολόγηση και ενημερώθηκαν για τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς.

Συγκεκριμένα, ήρθαν σε επαφή με τα βασικά ελαττώματα του ελαιολάδου, όπως ατροχάδο, ταγγό και μούχλα. Στη συνέχεια, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από διάφορες ποικιλίες ελαιολάδου ώστε να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις ιδιότητες του ελαιολάδου, όπως είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Στην ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης και οι πρόεδροι Βασίλειος Γκρέκας, Αθανάσιος Μαγγίνας, Ζωή Χαραλάμπους, Δημήτριος Κατσιμάρδος, Κωνσταντίνος Πανίτσας. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Τζιώλης, ο Διευθυντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας Σπύρος Μιχαλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου και Γιάννης Φαρμάκης και Θέρμου Γεώργιος Κοντογιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Υδνον

Οι Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

To Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια 250ml προσφέρει εκρηκτική γεύση και δυνατές συγκινήσεις. Το ιδιαίτερο αυτό βαλσάμικο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader