Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας.

Η ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς διοργανώθηκε από το Δήμο Αγρινίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και Ναυπακτίας «Η Ένωση» στο πλαίσιο των ευρύτερων ενημερωτικών δράσεων του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής.

Τη θεματολογία της ημερίδας εισηγήθηκαν ο κ. Γεώργιος Μελιάδης, Αντιδήμαρχος Αγρινίου, η κ. Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, ο κ. Πάνος Στούπας, Γεωπόνος και Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου, η κ. Βάσω Ψηλού, Γεωπόνος με ειδίκευση στην Οργανοληπτική Αξιολόγηση ελαιολάδου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και ο κ. Παναγιώτης Κανάτας, Γεωπόνος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Όσοι παρευρέθηκαν στην ημερίδα με θέμα: «Η καλλιέργεια της ελιάς, ποιοτική παραγωγή και προοπτικές» είχαν την ευκαιρία γνωρίσουν το ποιοτικό ελαιόλαδο τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε και πρακτικό, αφού δοκίμασαν διάφορους τύπους ελαιολάδου συμπεριλαμβανομένου και ελαιολάδου από κουτσουρελιά. Μάλιστα, είδαν από κοντά τον τρόπο που γίνεται οργανοληπτική αξιολόγηση και ενημερώθηκαν για τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες του ελαιολάδου και της ελιάς.

Συγκεκριμένα, ήρθαν σε επαφή με τα βασικά ελαττώματα του ελαιολάδου, όπως ατροχάδο, ταγγό και μούχλα. Στη συνέχεια, μεγάλο ενδιαφέρον είχε η γευσιγνωσία που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο από διάφορες ποικιλίες ελαιολάδου ώστε να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις ιδιότητες του ελαιολάδου, όπως είναι το φρουτώδες, το πικρό και το πικάντικο.

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς Greek-Gourmet.gr

Ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς

Στην ημερίδα για την καλλιέργεια της ελιάς συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης και οι πρόεδροι Βασίλειος Γκρέκας, Αθανάσιος Μαγγίνας, Ζωή Χαραλάμπους, Δημήτριος Κατσιμάρδος, Κωνσταντίνος Πανίτσας. Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτριος Τζιώλης, ο Διευθυντης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσολογγίου και Ναυπακτίας Σπύρος Μιχαλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου Γιάννης Βασιλείου και Γιάννης Φαρμάκης και Θέρμου Γεώργιος Κοντογιάννης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Μήλο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακό λευκό αφορμάριστο τυρί που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που αφήνεται πριν καταναλωθεί να ωριμάσει και να…

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader