Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Προσκαλώντας σε γεύμα ή δείπνο τους φίλους μας υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για να μην γίνουν δυσάρεστες παγίδες για εμάς.

Ένα γεύμα ή ένα δείπνο με φίλους στο σπίτι μας μπορεί να είναι η μεγαλύτερη χαρά αλλά και το πιο δύσκολο έργο ειδικά αν δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την περίσταση. Συνηθισμένες ενέργειές μας μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ και να γίνουν παγίδες εάν δεν οργανωθούμε και δεν δείξουμε την απαραίτητη προσοχή.

Το φαγητό είναι έτοιμο εμείς όμως όχι!
Η οργάνωση είναι λέξη κλειδί για ένα γεύμα όπου θα λειτουργήσουν όλα ρολόι. Στην περίπτωση που το χρονοδιάγραμμά μας βγαίνει εκτός λόγω απρόοπτων τότε φροντίζουμε εμείς να είμαστε έτοιμοι και απλώς να καθυστερήσουμε λίγο το σερβίρισμα προσφέροντας στους καλεσμένους μας το κατάλληλο απεριτίφ για το γεύμα που θα ακολουθήσει. Είναι προτιμότερο αυτό από το να μας περιμένουν να κάνουμε μπάνιο και να ντυθούμε ή από το να μας δουν να τους υποδεχόμαστε ατημέλητοι.

Δοκιμασμένες συνταγές
Δεν επιλέγουμε ποτέ όταν έχουμε ένα επίσημο γεύμα στο σπίτι μας να δοκιμάσουμε μία νέα συνταγή που εντοπίσαμε και μας έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Είναι προτιμότερο τα πειράματα όταν γίνονται να απευθύνονται μόνο στο δικό μας στομάχι. Ετοιμάζοντας ένα επίσημο γεύμα παρασκευάζουμε πιάτα τα οποία είναι δοκιμασμένα, επιτυχημένα και ξέρουμε πως δεν θα μας… προδώσουν στο τέλος.

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα Greek-Gourmet.gr

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Συγκεκριμένες ποσότητες
Με τον όρο αυτό δεν εννοούμε να μαγειρέψουμε μετρημένες ποσότητες που ενδεχομένως και να μην φτάσουν αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές του να μαγειρέψουμε για 20 άτομα ενώ περιμένουμε μόλις δέκα. Η υπερβολική ποσότητα και η μεγάλη ποικιλία θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και εμείς θα κουραστούμε περισσότερο χωρίς κανένα λόγο.

Σωστό στήσιμο του τραπεζιού
Σαφώς και δεν είναι απαραίτητο να είναι όλα μετρημένα στο τραπέζι μας θα πρέπει όμως να είναι όλα σωστά σεταρισμένα και κατάλληλα για τα πιάτα που θα σερβίρουμε. Το σωστό μαχαίρι για ένα σκληρό κρέας ή το κατάλληλο κουταλάκι για το επιδόρπιο είναι σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουμε προσοχή. Απαραίτητη είναι και η διακόσμηση του τραπεζιού με μία σύνθεση μέσης χωρίς όμως να υπερβάλλουμε περιορίζοντας υπερβολικά τον ωφέλιμο χώρο του τραπεζιού.

Φροντίδα από την αρχή
Σε ένα γεύμα είναι σπάνιο να έρθουν όλοι οι καλεσμένοι μας την ίδια ώρα στο σπίτι. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως θα πρέπει οι πρώτοι αφιχθέντες απλώς να περιμένουν πότε θα έρθουν οι υπόλοιποι. Φροντίζουμε να υπάρχει το κατάλληλο απεριτίφ για να τους… ανοίξουμε την όρεξη και ενδεχομένως ένα λιτό αλλά εύγευστο finger food για συνοδεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μελενια - Μελισσόκηπος Αξιού

MΕΛΕΝΙΑ με φιστίκι

Μελισσόκηπος Αξιού

Απόλυτα υγιεινή και απολαυστική διατροφική βόμβα, υψηλής βιολογικής αξίας. Ο συνδιασμός των τριών υπερτροφών με τους ξηρούς καρπούς που περιέχουν…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο είναι υπέροχο σαν μαρινάδα ή σαν dressing για σαλάτα( σαλάτα από σπανάκι με κατσικίσιο…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Αγκινάρες στο λάδι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρες στο λάδι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε τις περίφημες αγκινάρες της Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader