Η πατάτα είναι το νέο superfood!

Η πατάτα είναι το νέο superfood!

Νέες έρευνες υπερασπίζονται την πατάτα και την εντάσσουν δυναμικά στο καθημερινό μας διαιτολόγιο χαρακτηρίζοντάς τη ως το νέο superfood!

Νέα έρευνα από το Ιατρικό Κέντρο Montefiore της Νέας Υόρκης έρχεται για να ανατρέψει όλα όσα αρνητικά είχαν ακουστεί για την πολυαγαπημένη μας πατάτα και να την τοποθετήσει στο βάθρο μαζί με τα υπόλοιπα superfoods!

Η θετική επίδραση της πατάτας στον ανθρώπινο οργανισμό εστιάζεται στην καλή λειτουργία της καρδιάς και όπως αναφέρει η Lauren Graf υπεύθυνη του προγράμματος για την υγεία της καρδιάς Cardiac Wellness Program που υπογράφει την εν λόγω έρευνα οι πατάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο το οποίο έχει σημαντική δράση για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα συνιστά την κατανάλωσή τους με τη φλούδα καθώς σε αυτήν βρίσκονται πολλές φυτικές ίνες οι οποίες ελαττώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. «Η πατάτα θεωρείται πλέον ένα superfood για υγιή καρδιά!» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστήμονας.

Η πατάτα είναι το νέο superfood! Greek-Gourmet.gr

Η πατάτα είναι το νέο superfood!

Αυτή όμως δεν είναι και η μοναδική έρευνα που εστιάζει στα θετικά στοιχεία της πατάτας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από τον αμερικανικό οργανισμό γεωργίας USDA Agricultural Research Service μελέτησε περισσότερες από 100 διαφορετικές ποικιλίες πατάτας ανακαλύπτοντας πως σε αυτές περιέχονται 60 διαφορετικές βιταμίνες και φυτοχημικά. Ανάμεσά τους τα φλαβονοειδή τα οποία έχουν αναγνωρισμένη θετική επίδραση στην καλή υγεία της καρδιάς.

Εξετάζοντας προσεκτικότερα τις διατροφικές οδηγίες από επίσημους φορείς των ΗΠΑ οι πατάτες θεωρούνται ιδανικό τρόφιμο για άτομα που αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακού νοσήματος καθώς δεν εντοπίζεται σε αυτές χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά ενώ επιπλέον αποτελεί μία αξιόλογη πηγή βιταμίνης C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος, όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική…

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader