Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Νέα έρευνα συνδέει τη μυρωδιά των φαγητών με την αύξηση του σωματικού βάρους στον άνθρωπο. Η συνήθεια του να μυρίζουμε το πιάτο μας μάς παχαίνει!

Νέα δεδομένα στον τρόπο με τον οποίο παίρνουμε κιλά δίνει η έρευνα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ. Οι ερευνητές πειραματίστηκαν με ποντίκια προκειμένου να δουν το βαθμό στον οποίο μπορεί να επηρεάσει η μυρωδιά του φαγητού στην αύξηση του σωματικού βάρους του ανθρώπου. Προκειμένου να είναι σε θέση να απομονώσουν τους παράγοντες που έχουν σημασία οι επιστήμονες στέρησαν μέσω γενετικής αγωγής την όσφρηση από μία ομάδα παχύσαρκων ποντικιών, ενίσχυσαν την όσφρηση σε μία άλλη ομάδα και άφησαν ανεπηρέαστη την όσφρηση μίας τρίτης ομάδας.

Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει! Greek-Gourmet.gr

Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Στην πορεία του πειράματος διαπίστωσαν πως όλα τα ποντίκια έτρωγαν την ίδια ποσότητα φαγητού ασχέτως εάν μπορούσαν να μυρίσουν την τροφή τους ή όχι. Η εντυπωσιακότερη διαπίστωση όμως ήταν ότι τα ποντίκια που δεν είχαν όσφρηση έχασαν αρκετά κιλά, εκείνα που διατηρούσαν την όσφρησή τους αύξησαν το σωματικό τους βάρος ενώ σε όσα είχε ενισχυθεί η όσφρηση αυξήθηκε ακόμα περισσότερο το βάρος τους.

Οι επιστήμονες κατέληξαν στην υπόθεση πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η όσφρηση του φαγητού πριν την κατάποσή του να οδηγεί το σώμα στην αποθήκευση των θερμίδων κι όχι στην καύση τους. «Τα αισθητήρια συστήματα παίζουν ρόλο στο μεταβολισμό. Η απόκτηση βάρους δεν είναι καθαρά ένα μέτρο των θερμίδων που προσλαμβάνουμε, συνδέεται επίσης με τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται ο οργανισμός μας τις συγκεκριμένες θερμίδες» ανέφερε σχετικά ένας εκ των συγγραφέων της έρευνας Andrew Dillin καθηγητής μοριακής και κυτταρικής βιολογίας στο Howard Hughes Medical Institute. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα. Παράγεται…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Μπάρα Αnax Superfood με σπόρους Chia & Φρούτα

Μπάρα Αnax Superfood με σπόρους Chia & Φρούτα

Η ενεργειακή μπάρα Αnax Superfood περιέχει φυσική chia, αποξηραμένα σύκα από την Εύβοια, γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader