Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο

Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο

Μέσα από την αντίστοιχη θεματική ενότητα του KOUZINA 2017 Γερμανοί δημοσιογράφοι γνώρισαν την Μοναστηριακή κουζίνα του Άθωνα.

Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες της 3ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA 2017 οι οποίες είχαν τον τίτλο «η μοναστηριακή κουζίνα». Οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αποτυπώσουν στα κείμενά τους την ξεχωριστή δυναμική και το εύρος της ξεχωριστής κουζίνας. Η εν λόγω ενότητα εστίασε στην προβολή της χαρτογραφημένης προσκυνηματικής διαδρομής «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», μία ενότητα η οποία κίνησε το ενδιαφέρον κι ενός μεγάλου τουριστικού γραφείου το οποίο εξειδικεύεται στις προσκυνηματικές περιηγήσεις. Κατά τη διάρκεια των δράσεων της ενότητας αναδείχθηκαν τα σημαντικά τοπικά προσκυνήματα μέσα από τα θρησκευτικά «κουρμπάνια» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας καθώς και στον Άγιο Νικόλα του Βουνού της Στρατονίκης.

Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο Greek-Gourmet.gr

Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο

Στο πλαίσιο των δράσεων παραδόθηκαν και πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα παρασκευής οργανικών καλλυντικών από βότανα του Άθωνα από την Χρύσα Γρηγορίου στο χώρο του «AVATON education & experimental farm».  Στις ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και η συμμετοχή σε αυτήν του Αγιορείτη Μοναχού Νικήτα ο οποίος και επιμελήθηκε το μοναστηριακό δείπνο στο εστιατόριο «Το Χρυσό Αγκίστρι» της Ουρανούπολης δίνοντας την εικόνα και τη γεύση της αυθεντικής και ιδιαίτερης κουζίνας του Άγιου Όρους.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα μέσα από γαστροπολιτιστικούς περιπάτους στα βυζαντινά μνημεία της περιοχής και στα καταστήματα μοναστηριακών ειδών να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα μοναστηριακά προϊόντα αλλά και να ενημερωθούν για τις συνήθειες του Αγίου Όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Η μυστική συνταγή των ξωτικών του δάσους με συνδυασμό πέντε εκλεκτών αποξηραμένων μανιταριών (Βωλίτη, Κανθαρίσκου, Κρατηρίσκου, Λεντινίσκης και Μαράσμιου), για…

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

Το Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM κάνει κάθε πιάτο μοναδικό. Φτιάχνεται για να αναδεικνύει μοναδικά ό,τι…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Υδνον

Οι Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader