Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο

Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο

Μέσα από την αντίστοιχη θεματική ενότητα του KOUZINA 2017 Γερμανοί δημοσιογράφοι γνώρισαν την Μοναστηριακή κουζίνα του Άθωνα.

Γερμανοί εκπρόσωποι Τύπου είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στις δραστηριότητες της 3ης εβδομαδιαίας θεματικής ενότητας του KOUZINA 2017 οι οποίες είχαν τον τίτλο «η μοναστηριακή κουζίνα». Οι δημοσιογράφοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αποτυπώσουν στα κείμενά τους την ξεχωριστή δυναμική και το εύρος της ξεχωριστής κουζίνας. Η εν λόγω ενότητα εστίασε στην προβολή της χαρτογραφημένης προσκυνηματικής διαδρομής «από τη Θεσσαλονίκη στον Άθωνα», μία ενότητα η οποία κίνησε το ενδιαφέρον κι ενός μεγάλου τουριστικού γραφείου το οποίο εξειδικεύεται στις προσκυνηματικές περιηγήσεις. Κατά τη διάρκεια των δράσεων της ενότητας αναδείχθηκαν τα σημαντικά τοπικά προσκυνήματα μέσα από τα θρησκευτικά «κουρμπάνια» τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας καθώς και στον Άγιο Νικόλα του Βουνού της Στρατονίκης.

Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο Greek-Gourmet.gr

Η Μοναστηριακή κουζίνα στο γερμανικό Τύπο

Στο πλαίσιο των δράσεων παραδόθηκαν και πολύ ενδιαφέροντα μαθήματα παρασκευής οργανικών καλλυντικών από βότανα του Άθωνα από την Χρύσα Γρηγορίου στο χώρο του «AVATON education & experimental farm».  Στις ξεχωριστές στιγμές της διοργάνωσης συγκαταλέγεται και η συμμετοχή σε αυτήν του Αγιορείτη Μοναχού Νικήτα ο οποίος και επιμελήθηκε το μοναστηριακό δείπνο στο εστιατόριο «Το Χρυσό Αγκίστρι» της Ουρανούπολης δίνοντας την εικόνα και τη γεύση της αυθεντικής και ιδιαίτερης κουζίνας του Άγιου Όρους.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα μέσα από γαστροπολιτιστικούς περιπάτους στα βυζαντινά μνημεία της περιοχής και στα καταστήματα μοναστηριακών ειδών να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα μοναστηριακά προϊόντα αλλά και να ενημερωθούν για τις συνήθειες του Αγίου Όρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Αφιερώματα , Ποτά
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Αφιερώματα , Ποτά
Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται τον Απρίλιο, όταν βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. Τα άνθη του αποξηραίνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο.…

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, το Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός δεν είναι πάρα πολυ γλυκό. Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι…

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Με πλούσια γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, το Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των προϊόντων Λεμονοδάσος.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader