Η Μεσογειακή διατροφή ενάντια στην άνοια

Η Μεσογειακή διατροφή ενάντια στην άνοια

Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ευεργετική επίδραση της Μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη της άνοιας.

Μία νέα ευεργετική επίδραση της Μεσογειακής διατροφής στην υγεία έρχεται να φανερώσει πρόσφατη έρευνα η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του συνέδριου της Διεθνούς Ένωσης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν οι ηλικιωμένο οι οποίοι κατά τη διάρκεια της έρευνας ακολούθησαν τη Μεσογειακή διατροφή μείωσαν τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας στο ένα τρίτο. Εξηγώντας τους λόγους της ευεργετικής επίδρασης η συγγραφέας της μελέτης Claire McEvoy επιστήμονας του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο είπε: «Η διατροφή που βασίζεται στην κατανάλωση φυτικών προϊόντων, έχει συνδεθεί με καλύτερη γνωστική λειτουργία και μείωση του κινδύνου γνωστικής εξασθένησης, κατά τη διάρκεια της γήρανσης, σε ποσοστό 30% με 35%».

Η Μεσογειακή διατροφή ενάντια στην άνοια Greek-Gourmet.gr

Η Μεσογειακή διατροφή ενάντια στην άνοια

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού μεγαλύτερης ηλικίας με αποτέλεσμα τα ευρήματά της να είναι σημαίνοντα για τον γενικό πληθυσμό. Μία εκ των συμμετεχόντων επιστημόνων στην έρευνα η Rudolph Tanzi τόνισε επιπλέον παράγοντες πέραν της διατροφής εξηγώντας πως η διατροφή μαζί με την άσκηση, τον ύπνο και τη διαχείριση του άγχους είναι πολύ σημαντικοί τομείς με την διατροφή ωστόσο να διατηρεί το σημαντικότερο ρόλο.

Προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τη σημασία του μεγάλου δείγματος της έρευνας αξίζει να αναφέρουμε πως στη μελέτη συμμετείχαν περίπου 6.000 ηλικιωμένοι κάτοικοι των ΗΠΑ με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη. Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη πέρα από τη διατροφή την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, το μορφωτικό επίπεδο, τον τρόπο ζωής αλλά και τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το κάθε άτομο. Το πόρισμα της έρευνας αποκάλυψε πως εκείνοι που ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή διέτρεχαν 30-35% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης γνωστικής διαταραχής. Η βελτίωση των πιθανοτήτων ίσχυε ακόμα και στην περίπτωση που οι ηλικιωμένοι δεν ακολουθούσαν πιστά τη διατροφή με τη διαφορά ότι το ποσοστό σε αυτή την περίπτωση μεταβαλλόταν σε 18%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης και στη ζαχαροπλαστική…

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader