Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η ευρηματικότητα και η έμπνευση της κάθε μαγείρισσας έχει δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εκδοχές του παραδοσιακού πιάτου καθιστώντας το ιδανικό ακόμα και για χορτοφάγους! Δείτε τη Μαγειρίτσα αλλιώς!

Δεν είναι όλοι λάτρεις της κρεατοφαγίας ενώ υπάρχουν και αρκετοί που ενώ λατρεύουν το κρέας δεν τρέφουν τα ίδια αισθήματα και για το συκώτι. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ή ακόμα και για εκείνους που απλά θέλουν να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις γιορτές επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλλαγές του παραδοσιακού πιάτου.

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Σαφώς λιγότερη η προεργασία που απαιτείται ενώ η επιλογή του κρέατος υπαγορεύει αυστηρά στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια. Πιο ελαφριά εκδοχή από την κλασική.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαρούλι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά χωρίς να το κόψουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια, κρατάμε το ζωμό χωριστά.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και το μαρούλι χοντροκομμένο. Εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ζεστό. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας ώστε να θερμανθεί σταδιακά το μείγμα και να μην μας «κόψει» όταν το προσθέσουμε στη σούπα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η vegan εκδοχή για όσους δεν θέλουν να χάσουν κάτι από το έθιμο των ημερών.

Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. Ρύζι Καρολίνα
20 γρ. Καλαμποκάλευρο
θυμάρι
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μαζί με λίγο θυμάρι και αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε τα μαρούλια να μαλακώσουν για 2΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και το ρύζι. Αφού τα σιγοβράσουμε για 15΄ περίπου προσθέτουμε και τα μανιτάρια να ενωθούν. Αφού βράσει το ρύζι και ενωθούν τα υλικά ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τον χυμό από τα λεμόνια και το καλαμποκάλευρο. Το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Οικογένεια Λουκάκου

Τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου μας ξυπνούν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Το πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού, από τα…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Green & Blu

To Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml προέρχεται από ποικιλία Κορωνέικη. Αποτελεί εξαιρετικό επιλογή για μαρινάδες σε κρέας…

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto συνδυάζεται εξαιρετικά με ζυμαρικά, κρεατικά και ψητά λαχανικά. 99,60% Ελαιόλαδο & 0,40% σιρόπι με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader