Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η ευρηματικότητα και η έμπνευση της κάθε μαγείρισσας έχει δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εκδοχές του παραδοσιακού πιάτου καθιστώντας το ιδανικό ακόμα και για χορτοφάγους! Δείτε τη Μαγειρίτσα αλλιώς!

Δεν είναι όλοι λάτρεις της κρεατοφαγίας ενώ υπάρχουν και αρκετοί που ενώ λατρεύουν το κρέας δεν τρέφουν τα ίδια αισθήματα και για το συκώτι. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ή ακόμα και για εκείνους που απλά θέλουν να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις γιορτές επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλλαγές του παραδοσιακού πιάτου.

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Σαφώς λιγότερη η προεργασία που απαιτείται ενώ η επιλογή του κρέατος υπαγορεύει αυστηρά στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια. Πιο ελαφριά εκδοχή από την κλασική.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαρούλι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά χωρίς να το κόψουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια, κρατάμε το ζωμό χωριστά.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και το μαρούλι χοντροκομμένο. Εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ζεστό. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας ώστε να θερμανθεί σταδιακά το μείγμα και να μην μας «κόψει» όταν το προσθέσουμε στη σούπα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η vegan εκδοχή για όσους δεν θέλουν να χάσουν κάτι από το έθιμο των ημερών.

Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. Ρύζι Καρολίνα
20 γρ. Καλαμποκάλευρο
θυμάρι
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μαζί με λίγο θυμάρι και αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε τα μαρούλια να μαλακώσουν για 2΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και το ρύζι. Αφού τα σιγοβράσουμε για 15΄ περίπου προσθέτουμε και τα μανιτάρια να ενωθούν. Αφού βράσει το ρύζι και ενωθούν τα υλικά ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τον χυμό από τα λεμόνια και το καλαμποκάλευρο. Το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λαζάνια Τήνου με σκόρδο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σκόρδο Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σκόρδο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σκόρδο και…

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Λικέρ Καφέ με Καραμέλα Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Καφέ με Καραμέλα Ελληνικά Κεράσματα 200ml είναι ένα ιδιαίτερο λικέρ με έντονες νότες καφέ και τη γλυκιά αίσθηση…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader