Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η ευρηματικότητα και η έμπνευση της κάθε μαγείρισσας έχει δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εκδοχές του παραδοσιακού πιάτου καθιστώντας το ιδανικό ακόμα και για χορτοφάγους! Δείτε τη Μαγειρίτσα αλλιώς!

Δεν είναι όλοι λάτρεις της κρεατοφαγίας ενώ υπάρχουν και αρκετοί που ενώ λατρεύουν το κρέας δεν τρέφουν τα ίδια αισθήματα και για το συκώτι. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ή ακόμα και για εκείνους που απλά θέλουν να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις γιορτές επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλλαγές του παραδοσιακού πιάτου.

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Σαφώς λιγότερη η προεργασία που απαιτείται ενώ η επιλογή του κρέατος υπαγορεύει αυστηρά στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια. Πιο ελαφριά εκδοχή από την κλασική.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαρούλι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά χωρίς να το κόψουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια, κρατάμε το ζωμό χωριστά.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και το μαρούλι χοντροκομμένο. Εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ζεστό. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας ώστε να θερμανθεί σταδιακά το μείγμα και να μην μας «κόψει» όταν το προσθέσουμε στη σούπα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η vegan εκδοχή για όσους δεν θέλουν να χάσουν κάτι από το έθιμο των ημερών.

Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. Ρύζι Καρολίνα
20 γρ. Καλαμποκάλευρο
θυμάρι
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μαζί με λίγο θυμάρι και αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε τα μαρούλια να μαλακώσουν για 2΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και το ρύζι. Αφού τα σιγοβράσουμε για 15΄ περίπου προσθέτουμε και τα μανιτάρια να ενωθούν. Αφού βράσει το ρύζι και ενωθούν τα υλικά ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τον χυμό από τα λεμόνια και το καλαμποκάλευρο. Το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ

Η Φάρμα Μπράλου ταξιδεύει στην Τήνο

Άρθρα , Αφιερώματα
ΠΕΡΙΤΙΝΟΣ ΣΥΡΟΣ

Περί Τίνος… πρόκειται στην Σύρο;

Άρθρα , Αφιερώματα
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ

Τα απόλυτα μεσογειακά απεριτίφ!

Άρθρα , Ποτά
Κώστας Μπουγιούρης Ηλιοβασίλεμα

Ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» στο Ηλιοβασίλεμα

Άρθρα , Αφιερώματα
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικό

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικού είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά και…

Πάστα λιαστής ντομάτας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα λιαστής ντομάτας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Πάστα λιαστής ντομάτας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμαδάκια ή φρέσκο ψωμάκι. Δεν περιέχει συντηρητικά.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr. διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader