Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η ευρηματικότητα και η έμπνευση της κάθε μαγείρισσας έχει δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εκδοχές του παραδοσιακού πιάτου καθιστώντας το ιδανικό ακόμα και για χορτοφάγους! Δείτε τη Μαγειρίτσα αλλιώς!

Δεν είναι όλοι λάτρεις της κρεατοφαγίας ενώ υπάρχουν και αρκετοί που ενώ λατρεύουν το κρέας δεν τρέφουν τα ίδια αισθήματα και για το συκώτι. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ή ακόμα και για εκείνους που απλά θέλουν να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις γιορτές επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλλαγές του παραδοσιακού πιάτου.

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Σαφώς λιγότερη η προεργασία που απαιτείται ενώ η επιλογή του κρέατος υπαγορεύει αυστηρά στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια. Πιο ελαφριά εκδοχή από την κλασική.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαρούλι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά χωρίς να το κόψουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια, κρατάμε το ζωμό χωριστά.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και το μαρούλι χοντροκομμένο. Εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ζεστό. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας ώστε να θερμανθεί σταδιακά το μείγμα και να μην μας «κόψει» όταν το προσθέσουμε στη σούπα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η vegan εκδοχή για όσους δεν θέλουν να χάσουν κάτι από το έθιμο των ημερών.

Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. Ρύζι Καρολίνα
20 γρ. Καλαμποκάλευρο
θυμάρι
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μαζί με λίγο θυμάρι και αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε τα μαρούλια να μαλακώσουν για 2΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και το ρύζι. Αφού τα σιγοβράσουμε για 15΄ περίπου προσθέτουμε και τα μανιτάρια να ενωθούν. Αφού βράσει το ρύζι και ενωθούν τα υλικά ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τον χυμό από τα λεμόνια και το καλαμποκάλευρο. Το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, χοιρινό ή παϊδάκια. Υπέροχο με πάπια ή πιάτα πουλερικών. Εξαιρετικό…

Λεβάντα - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 30γρ.

Λεβάντα – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 30γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξίδι Βαλσαμικό 250gr

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και Βαλσαμικό 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξύδι Βαλσαμικό.  • Χωρίς…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader