Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η Μαγειρίτσα αλλιώς

Η ευρηματικότητα και η έμπνευση της κάθε μαγείρισσας έχει δημιουργήσει πολλές διαφορετικές εκδοχές του παραδοσιακού πιάτου καθιστώντας το ιδανικό ακόμα και για χορτοφάγους! Δείτε τη Μαγειρίτσα αλλιώς!

Δεν είναι όλοι λάτρεις της κρεατοφαγίας ενώ υπάρχουν και αρκετοί που ενώ λατρεύουν το κρέας δεν τρέφουν τα ίδια αισθήματα και για το συκώτι. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις ή ακόμα και για εκείνους που απλά θέλουν να δοκιμάσουν το κάτι διαφορετικό σε αυτές τις γιορτές επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλλαγές του παραδοσιακού πιάτου.

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο

Μαγειρίτσα με κοτόπουλο
Σαφώς λιγότερη η προεργασία που απαιτείται ενώ η επιλογή του κρέατος υπαγορεύει αυστηρά στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομματάκια. Πιο ελαφριά εκδοχή από την κλασική.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ξερό
1 μαρούλι
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πράσο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο
2 αβγά
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά χωρίς να το κόψουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά το βγάζουμε και το κόβουμε σε κομματάκια, κρατάμε το ζωμό χωριστά.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ζωμό και το μαρούλι χοντροκομμένο. Εάν κρίνουμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ζεστό. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δαφνόφυλλο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα κομματάκια κοτόπουλου. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά ακόμα να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της σούπας ώστε να θερμανθεί σταδιακά το μείγμα και να μην μας «κόψει» όταν το προσθέσουμε στη σούπα.
Προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαγειρίτσα με μανιτάρια Greek-Gourmet.gr

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Η vegan εκδοχή για όσους δεν θέλουν να χάσουν κάτι από το έθιμο των ημερών.

Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
40 γρ. Ρύζι Καρολίνα
20 γρ. Καλαμποκάλευρο
θυμάρι
χυμό από 2 λεμόνια
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μαζί με λίγο θυμάρι και αλάτι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Προσθέτουμε τα μαρούλια να μαλακώσουν για 2΄ και στη συνέχεια προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και το ρύζι. Αφού τα σιγοβράσουμε για 15΄ περίπου προσθέτουμε και τα μανιτάρια να ενωθούν. Αφού βράσει το ρύζι και ενωθούν τα υλικά ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τον χυμό από τα λεμόνια και το καλαμποκάλευρο. Το προσθέτουμε στη σούπα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως γλυκάνισο, αλεύρι, ελαιόλαδο,…

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Η Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα, την…

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών περιλαμβάνει το τρίπτυχος της απόλυτης γευστικής επιτυχίας: Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader