Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή.

Μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκαλύπτει πως διαιτολόγια τα οποία χαρακτηρίζονται από την απουσία δημητριακών ολικής άλεσης, φρούτων και λαχανικούς συνδέονται σε παγκόσμιο επίπεδο με έναν στους πέντε θανάτους. Για τη μελέτη η οποία αφορά στην Παγκόσμια Επιβάρυνση της Υγείας από τις Νόσους (GBD) συνεργάστηκαν συνολικά 2500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 195 χώρες παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παγκόσμια υγεία.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή. Greek-Gourmet.gr

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή.

Ως οι πιο συνήθεις παράγοντες διατροφικού κινδύνου στη μελέτη αναγνωρίζονται τα διαιτολόγια τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ιχθυέλαια και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Ασθένειες όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης αλλά και η παχυσαρκία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις διατροφικές συνήθειες και είναι και εκείνες που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο εμφάνισης και θνησιμότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μέσα στην τελευταία δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός θανάτων που οφείλονταν στη στεφανιαία νόσο σημείωσε αύξηση 19%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 9.48 εκατομμύρια ασθενείς για το 2016.

Εντύπωση προξενεί η διαπίστωση πως τα υψηλότερα ποσοστά επιβλαβούς διατροφής σημειώνονται στα δύο άκρα της κοινωνίας, στις φτωχές κοινότητες και στους πλουσιότερους πληθυσμούς. Στην πρώτη περίπτωση οφείλεται σε ανεπάρκεια πόρων και στη δεύτερη σε συνειδητή επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ρόφημα τσαγιού 'Greece on Ice' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού ‘Greece on Ice’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού 'Greece on Ice' Jukeros by Dimitris Chomatas με Βότανα της Ελληνικής φύσης και Μέλι. • Χωρίς συντηρητικά,…

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει ο…

Μυζήθρα Νιώτικο

Μυζήθρα Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader