Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή.

Μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκαλύπτει πως διαιτολόγια τα οποία χαρακτηρίζονται από την απουσία δημητριακών ολικής άλεσης, φρούτων και λαχανικούς συνδέονται σε παγκόσμιο επίπεδο με έναν στους πέντε θανάτους. Για τη μελέτη η οποία αφορά στην Παγκόσμια Επιβάρυνση της Υγείας από τις Νόσους (GBD) συνεργάστηκαν συνολικά 2500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 195 χώρες παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παγκόσμια υγεία.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή. Greek-Gourmet.gr

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή.

Ως οι πιο συνήθεις παράγοντες διατροφικού κινδύνου στη μελέτη αναγνωρίζονται τα διαιτολόγια τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ιχθυέλαια και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Ασθένειες όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης αλλά και η παχυσαρκία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις διατροφικές συνήθειες και είναι και εκείνες που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο εμφάνισης και θνησιμότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μέσα στην τελευταία δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός θανάτων που οφείλονταν στη στεφανιαία νόσο σημείωσε αύξηση 19%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 9.48 εκατομμύρια ασθενείς για το 2016.

Εντύπωση προξενεί η διαπίστωση πως τα υψηλότερα ποσοστά επιβλαβούς διατροφής σημειώνονται στα δύο άκρα της κοινωνίας, στις φτωχές κοινότητες και στους πλουσιότερους πληθυσμούς. Στην πρώτη περίπτωση οφείλεται σε ανεπάρκεια πόρων και στη δεύτερη σε συνειδητή επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αφιερώματα
Ναύπακτος

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Οδοιπορικό
VEGAN ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Vegan: η νέα τάση διατροφής που τείνει να γίνει τρόπος ζωής

Αφιερώματα
TEFF

Teff: η νέα υπερτροφή που αγαπούν οι δρομείς

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδης γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Σκόρδο 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Σκόρδο 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Σκόρδο 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση θυμαριού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βραστές σαλάτες ή μπορεί επίσης χρησιμοποιηθεί ως βάση για βινεγκρέτ.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader