Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Η κακή διατροφή βασική αιτία θνησιμότητας

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή.

Μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet αποκαλύπτει πως διαιτολόγια τα οποία χαρακτηρίζονται από την απουσία δημητριακών ολικής άλεσης, φρούτων και λαχανικούς συνδέονται σε παγκόσμιο επίπεδο με έναν στους πέντε θανάτους. Για τη μελέτη η οποία αφορά στην Παγκόσμια Επιβάρυνση της Υγείας από τις Νόσους (GBD) συνεργάστηκαν συνολικά 2500 επιστήμονες από όλο τον κόσμο αντλώντας στοιχεία από 195 χώρες παρουσιάζοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την παγκόσμια υγεία.

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή. Greek-Gourmet.gr

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως ένας στους πέντε θανάτους συνδέεται με την κακή διατροφή.

Ως οι πιο συνήθεις παράγοντες διατροφικού κινδύνου στη μελέτη αναγνωρίζονται τα διαιτολόγια τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα, ξηρούς καρπούς, ιχθυέλαια και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Ασθένειες όπως η στεφανιαία νόσος, ο διαβήτης αλλά και η παχυσαρκία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις διατροφικές συνήθειες και είναι και εκείνες που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο εμφάνισης και θνησιμότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μέσα στην τελευταία δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο ο αριθμός θανάτων που οφείλονταν στη στεφανιαία νόσο σημείωσε αύξηση 19%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 9.48 εκατομμύρια ασθενείς για το 2016.

Εντύπωση προξενεί η διαπίστωση πως τα υψηλότερα ποσοστά επιβλαβούς διατροφής σημειώνονται στα δύο άκρα της κοινωνίας, στις φτωχές κοινότητες και στους πλουσιότερους πληθυσμούς. Στην πρώτη περίπτωση οφείλεται σε ανεπάρκεια πόρων και στη δεύτερη σε συνειδητή επιλογή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος, όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader