Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η υγιεινή διατροφή και σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου σύμφωνα με γαλλική έρευνα.

Η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, που βασίζεται στην υγιεινή διατροφή, την σωματική άσκηση και την αποφυγή του αλκοόλ συμβάλλει στην μείωση του καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου και του προστάτη σύμφωνα με γαλλική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Research.
Ειδικότερα, ερευνητές του γαλλικού ινστιτούτου Inserm και του Πανεπιστημίου Paris 13, με επικεφαλής την Δρ Ματθίλδη Τουριέ, εξέτασαν τη σχέση μεταξύ των τεσσάρων δεικτών διατροφής και του κινδύνου για καρκίνο, αναλύοντας στοιχεία από την έρευνα NutriNet-Santé που ξεκίνησε το 2009. Στην μελέτη συμμετείχαν 41.543 άτομα, 40 ετών και άνω, που δεν είχαν διαγνωστεί πριν με καρκίνο, τα οποία συμπλήρωναν διατροφικά ερωτηματολόγια ανά έξι μήνες, περιγράφοντας αναλυτικά τι έτρωγαν και έπιναν επί 24ωρου βάσεως. Μεταξύ Μαΐου 2009 και Ιανουαρίου 2017 καταγράφηκαν 1.489 περιπτώσεις καρκίνου, περιλαμβανομένων 488 καρκίνων μαστού, 222 του προστάτη και 118 του παχέος εντέρου. Από αυτούς σύμφωνα με τους ερευνητές υπολόγισαν πως για κάθε μια μονάδα αύξησης στον δείκτη συμμόρφωσης στο μοντέλο της υγιεινής διατροφής καταγραφόταν 12% μείωση του συνολικού κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου, 14% μείωση του κινδύνου καρκίνου του μαστού και 12% του προστάτη.
Σύμφωνα, μάλιστα,με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο και του Αμερικανικού Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF/AICR) στις ανεπτυγμένες χώρες περίπου το 35% των καρκίνων του μαστού και το 45% του παχέος εντέρου θα μπορούσαν να αποφευχθούν με καλύτερη συμμόρφωση τις διατροφικές συστάσεις.
Όπως αναφέρει η δρ Τουριέ «η υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής, χωρίς αλκοόλ, και η συμβολή της σωματικής δραστηριότητας συμβάλει στην γενικότερη κλινική εικόνα του οργανισμού μας και την πρόληψη του καρκίνου.
Η μελέτη έδειξε πως τα αντιοξειδωτικά των φρούτων και των λαχανικών συντελούν στην εξουδετέρωση της οξειδωτικής βλάβης που προκαλούν στο DNA το κόκκινο και κατεργασμένο κρέας, ενώ η γυμναστική μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση του αίματος, εν μέρει εξισορροπεί την επίδραση των τροφών με πολύ αλάτι στον οργανισμό μας»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, χοιρινό ή παϊδάκια. Υπέροχο με πάπια ή πιάτα πουλερικών. Εξαιρετικό…

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτης 250ml

Hellenic Idea

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea από την Κρήτη 250ml παράγεται από ποικιλίες καρπών ελιάς Κορωνέικη, οι οποίες καλλιεργούνται στην…

Γραβιέρα Τσίλιγκο Πικάντικη Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η Γραβιέρα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader