Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Μία χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα ή κοτόπουλο γραμμένη το 1955 είδε το φως της δημοσιότητας. 

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία της γυναίκας σύμβολο της θηλυκότητας σίγουρα δεν θα τους κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Marilyn Monroe είχε πάθος με τη μαγειρική και μάλιστα είχε γράψει η ίδια δύο βιβλία μαγειρικής τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Τα βιβλία αυτά πωλήθηκαν σε δημοπρασία μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα το 1999. Η εν λόγω συνταγή γαλοπούλας γράφτηκε την περίοδο 1955-6 την εποχή όπου η Marilyn ζούσε στη Νέα Υόρκη με τον τότε σύζυγό της και θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller.

Πρόκειται για μία συνταγή η οποία ετοιμάζεται για το εορταστικό τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών η οποία γιορτάζεται στις ΗΠΑ στις 28 Νοεμβρίου. Η συνταγή μπορεί να έχει ως βάση της είτε τη γαλοπούλα είτε το κοτόπουλο και αφορά τόσο στην προετοιμασία του πουλερικού όσο και στη γέμιση.

Η συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα

Γαλοπούλα της Marilyn 

Για τη γέμιση
Όχι σκόρδο
Παίρνουμε γαλλικό ψωμί το οποίο βάζουμε να μουλιάσει σε κρύο νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε τα εσωτερικά του κοτόπουλου (π.χ. Συκώτι, καρδιά, έντερα) για 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. 
Παίρνουμε ένα μισό ή ολόκληρο κρεμμύδι, μαϊντανό και τέσσερα κοτσάνια σέλινο. Τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε μπαχαρικά και δεντρολίβανο. 
Προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, μπαχαρικά για κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μία χούφτα τριμμένη παρμεζάνα. 
Σοτάρουμε τα υλικά στο τηγάνι χωρίς να χρησιμοποιούμε λάδι και προσθέτουμε σταφίδες περίπου μισή κούπα ή και περισσότερα. 
Ψιλοκόβουμε καρύδια, κάστανα και φιστίκια. 
Προσθέτουμε 1 ή 2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε στο πλάι της γαλοπούλας και του κοτόπουλου.  
Εκτέλεση
Για τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο
  1. Βάζουμε στη γαλοπούλα ή στο κοτόπουλο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μαζί με βούτυρο.
  2. Ράβουμε το πουλερικό για να μην έχει ανοίγματα και το ψήνουμε στους 350 βαθμούς Φάρεναϊτ ή στους 180C για 30 λεπτά ανά 500 γραμ.
  3. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, κρεμμύδι και μπαχαρικά και το αφήνουμε να ψηθεί με τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό κατά βούληση.
  5. Όταν μειωθούν τα υγρά στο μισό προσθέτουμε μισό ποτήρι ξύδι.
  6. Μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
  7. Προσθέτουμε πατάτες, μανιτάρια και φρέσκο αρακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα 140γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα…

Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food - Συλλογή 9 Βοτάνων 20-50γρ.

Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food – Συλλογή 9 Βοτάνων 20-50γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται στο Άγιον Όρος και ανήκει στην ποικιλία Sideritis Athoa (μποτάνικα, όπως το ονομάζουν οι…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader