Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Μία χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα ή κοτόπουλο γραμμένη το 1955 είδε το φως της δημοσιότητας. 

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία της γυναίκας σύμβολο της θηλυκότητας σίγουρα δεν θα τους κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Marilyn Monroe είχε πάθος με τη μαγειρική και μάλιστα είχε γράψει η ίδια δύο βιβλία μαγειρικής τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Τα βιβλία αυτά πωλήθηκαν σε δημοπρασία μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα το 1999. Η εν λόγω συνταγή γαλοπούλας γράφτηκε την περίοδο 1955-6 την εποχή όπου η Marilyn ζούσε στη Νέα Υόρκη με τον τότε σύζυγό της και θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller.

Πρόκειται για μία συνταγή η οποία ετοιμάζεται για το εορταστικό τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών η οποία γιορτάζεται στις ΗΠΑ στις 28 Νοεμβρίου. Η συνταγή μπορεί να έχει ως βάση της είτε τη γαλοπούλα είτε το κοτόπουλο και αφορά τόσο στην προετοιμασία του πουλερικού όσο και στη γέμιση.

Η συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα

Γαλοπούλα της Marilyn 

Για τη γέμιση
Όχι σκόρδο
Παίρνουμε γαλλικό ψωμί το οποίο βάζουμε να μουλιάσει σε κρύο νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε τα εσωτερικά του κοτόπουλου (π.χ. Συκώτι, καρδιά, έντερα) για 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. 
Παίρνουμε ένα μισό ή ολόκληρο κρεμμύδι, μαϊντανό και τέσσερα κοτσάνια σέλινο. Τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε μπαχαρικά και δεντρολίβανο. 
Προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, μπαχαρικά για κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μία χούφτα τριμμένη παρμεζάνα. 
Σοτάρουμε τα υλικά στο τηγάνι χωρίς να χρησιμοποιούμε λάδι και προσθέτουμε σταφίδες περίπου μισή κούπα ή και περισσότερα. 
Ψιλοκόβουμε καρύδια, κάστανα και φιστίκια. 
Προσθέτουμε 1 ή 2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε στο πλάι της γαλοπούλας και του κοτόπουλου.  
Εκτέλεση
Για τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο
  1. Βάζουμε στη γαλοπούλα ή στο κοτόπουλο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μαζί με βούτυρο.
  2. Ράβουμε το πουλερικό για να μην έχει ανοίγματα και το ψήνουμε στους 350 βαθμούς Φάρεναϊτ ή στους 180C για 30 λεπτά ανά 500 γραμ.
  3. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, κρεμμύδι και μπαχαρικά και το αφήνουμε να ψηθεί με τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό κατά βούληση.
  5. Όταν μειωθούν τα υγρά στο μισό προσθέτουμε μισό ποτήρι ξύδι.
  6. Μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
  7. Προσθέτουμε πατάτες, μανιτάρια και φρέσκο αρακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ

Η Φάρμα Μπράλου ταξιδεύει στην Τήνο

Άρθρα , Αφιερώματα
ΠΕΡΙΤΙΝΟΣ ΣΥΡΟΣ

Περί Τίνος… πρόκειται στην Σύρο;

Άρθρα , Αφιερώματα
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΑΠΕΡΙΤΙΦ

Τα απόλυτα μεσογειακά απεριτίφ!

Άρθρα , Ποτά
Κώστας Μπουγιούρης Ηλιοβασίλεμα

Ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» στο Ηλιοβασίλεμα

Άρθρα , Αφιερώματα
ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Αγιορείτικο αφέψημα ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Αγιορείτικο αφέψημα ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Αγιορείτικο αφέψημα ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συνδυάζει αρμονικά έντεκα βότανα που συλλέγονται στον Άθωνα: βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, λουίζα, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, μέντα,…

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και αλάτι.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Taste of Athens: Η γεύση της Αθήνας σε μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

    27 Σεπτεμβρίου-12:00 μμ - 30 Σεπτεμβρίου-10:30 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader