Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Μία χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα ή κοτόπουλο γραμμένη το 1955 είδε το φως της δημοσιότητας. 

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία της γυναίκας σύμβολο της θηλυκότητας σίγουρα δεν θα τους κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Marilyn Monroe είχε πάθος με τη μαγειρική και μάλιστα είχε γράψει η ίδια δύο βιβλία μαγειρικής τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Τα βιβλία αυτά πωλήθηκαν σε δημοπρασία μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα το 1999. Η εν λόγω συνταγή γαλοπούλας γράφτηκε την περίοδο 1955-6 την εποχή όπου η Marilyn ζούσε στη Νέα Υόρκη με τον τότε σύζυγό της και θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller.

Πρόκειται για μία συνταγή η οποία ετοιμάζεται για το εορταστικό τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών η οποία γιορτάζεται στις ΗΠΑ στις 28 Νοεμβρίου. Η συνταγή μπορεί να έχει ως βάση της είτε τη γαλοπούλα είτε το κοτόπουλο και αφορά τόσο στην προετοιμασία του πουλερικού όσο και στη γέμιση.

Η συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα

Γαλοπούλα της Marilyn 

Για τη γέμιση
Όχι σκόρδο
Παίρνουμε γαλλικό ψωμί το οποίο βάζουμε να μουλιάσει σε κρύο νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε τα εσωτερικά του κοτόπουλου (π.χ. Συκώτι, καρδιά, έντερα) για 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. 
Παίρνουμε ένα μισό ή ολόκληρο κρεμμύδι, μαϊντανό και τέσσερα κοτσάνια σέλινο. Τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε μπαχαρικά και δεντρολίβανο. 
Προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, μπαχαρικά για κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μία χούφτα τριμμένη παρμεζάνα. 
Σοτάρουμε τα υλικά στο τηγάνι χωρίς να χρησιμοποιούμε λάδι και προσθέτουμε σταφίδες περίπου μισή κούπα ή και περισσότερα. 
Ψιλοκόβουμε καρύδια, κάστανα και φιστίκια. 
Προσθέτουμε 1 ή 2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε στο πλάι της γαλοπούλας και του κοτόπουλου.  
Εκτέλεση
Για τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο
  1. Βάζουμε στη γαλοπούλα ή στο κοτόπουλο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μαζί με βούτυρο.
  2. Ράβουμε το πουλερικό για να μην έχει ανοίγματα και το ψήνουμε στους 350 βαθμούς Φάρεναϊτ ή στους 180C για 30 λεπτά ανά 500 γραμ.
  3. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, κρεμμύδι και μπαχαρικά και το αφήνουμε να ψηθεί με τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό κατά βούληση.
  5. Όταν μειωθούν τα υγρά στο μισό προσθέτουμε μισό ποτήρι ξύδι.
  6. Μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
  7. Προσθέτουμε πατάτες, μανιτάρια και φρέσκο αρακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ έχει ελαφριά, πλούσια φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου .Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Σάλτσα Τρούφας ϋδνον 80gr

Σάλτσα Τρούφας ϋδνον 80gr

Υδνον

Η Σάλτσα Τρούφας ϋδνον 80gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η μαύρη καλοκαιρινή τρούφα, την επιβλητικότητα…

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Η Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα, την…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader