Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Μία χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα ή κοτόπουλο γραμμένη το 1955 είδε το φως της δημοσιότητας. 

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία της γυναίκας σύμβολο της θηλυκότητας σίγουρα δεν θα τους κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η Marilyn Monroe είχε πάθος με τη μαγειρική και μάλιστα είχε γράψει η ίδια δύο βιβλία μαγειρικής τα οποία δεν κυκλοφόρησαν ποτέ. Τα βιβλία αυτά πωλήθηκαν σε δημοπρασία μαζί με άλλα προσωπικά της αντικείμενα το 1999. Η εν λόγω συνταγή γαλοπούλας γράφτηκε την περίοδο 1955-6 την εποχή όπου η Marilyn ζούσε στη Νέα Υόρκη με τον τότε σύζυγό της και θεατρικό συγγραφέα Arthur Miller.

Πρόκειται για μία συνταγή η οποία ετοιμάζεται για το εορταστικό τραπέζι της Ημέρας των Ευχαριστιών η οποία γιορτάζεται στις ΗΠΑ στις 28 Νοεμβρίου. Η συνταγή μπορεί να έχει ως βάση της είτε τη γαλοπούλα είτε το κοτόπουλο και αφορά τόσο στην προετοιμασία του πουλερικού όσο και στη γέμιση.

Η συνταγή της Marilyn Monroe για γαλοπούλα

Γαλοπούλα της Marilyn 

Για τη γέμιση
Όχι σκόρδο
Παίρνουμε γαλλικό ψωμί το οποίο βάζουμε να μουλιάσει σε κρύο νερό και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. 
Βράζουμε τα εσωτερικά του κοτόπουλου (π.χ. Συκώτι, καρδιά, έντερα) για 5 με 10 λεπτά και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε. 
Παίρνουμε ένα μισό ή ολόκληρο κρεμμύδι, μαϊντανό και τέσσερα κοτσάνια σέλινο. Τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε μπαχαρικά και δεντρολίβανο. 
Προσθέτουμε θυμάρι, ρίγανη, δάφνη, μπαχαρικά για κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και μία χούφτα τριμμένη παρμεζάνα. 
Σοτάρουμε τα υλικά στο τηγάνι χωρίς να χρησιμοποιούμε λάδι και προσθέτουμε σταφίδες περίπου μισή κούπα ή και περισσότερα. 
Ψιλοκόβουμε καρύδια, κάστανα και φιστίκια. 
Προσθέτουμε 1 ή 2 αβγά βραστά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και τη βάζουμε στο πλάι της γαλοπούλας και του κοτόπουλου.  
Εκτέλεση
Για τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο
  1. Βάζουμε στη γαλοπούλα ή στο κοτόπουλο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό μαζί με βούτυρο.
  2. Ράβουμε το πουλερικό για να μην έχει ανοίγματα και το ψήνουμε στους 350 βαθμούς Φάρεναϊτ ή στους 180C για 30 λεπτά ανά 500 γραμ.
  3. Προσθέτουμε λάδι, ξύδι, κρεμμύδι και μπαχαρικά και το αφήνουμε να ψηθεί με τα υγρά του.
  4. Προσθέτουμε λίγο νερό κατά βούληση.
  5. Όταν μειωθούν τα υγρά στο μισό προσθέτουμε μισό ποτήρι ξύδι.
  6. Μαγειρεύουμε για 2 ώρες.
  7. Προσθέτουμε πατάτες, μανιτάρια και φρέσκο αρακά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αφιερώματα
Ναύπακτος

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Οδοιπορικό
VEGAN ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Vegan: η νέα τάση διατροφής που τείνει να γίνει τρόπος ζωής

Αφιερώματα
TEFF

Teff: η νέα υπερτροφή που αγαπούν οι δρομείς

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Αγιορείτικο αφέψημα ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Αγιορείτικο αφέψημα ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Αγιορείτικο αφέψημα ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συνδυάζει αρμονικά έντεκα βότανα που συλλέγονται στον Άθωνα: βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, λουίζα, μαντζουράνα, μελισσόχορτο, μέντα,…

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader