Gin Trivia: Όλα όσα δεν ξέραμε για το δημοφιλές ποτό!

Gin Trivia: Όλα όσα δεν ξέραμε για το δημοφιλές ποτό!

Είναι βάση για αμέτρητα κοκτέιλ, το Gin το βρίσκουμε σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές και η ιστορία του ξεκινάει τον 17ο αι.!

1. Σύγχρονες μελέτες στη Γαλλία έφεραν στον φως μία συνταγή που προσομοιάζει σε αυτή του τζιν και θα μπορούσε να είναι πρόδρομός της και χρονολογείται στο 1495. Η EuroWineGate προσπάθησε να αναπαράγει το συγκεκριμένο τζιν το 2014.

2. Η επινόηση του τζιν πιστώνεται στον διακεκριμένο Ολλανδό επιστήμονα Franciscus Sylvius (Dr. Sylvius).

3. Ο Dr. Sylvius δημιούργησε για πρώτη φορά το απόσταγμα Genever πειραματιζόμενος με το λάδι από καρπούς άρκευθου με σκοπό την παρασκευή φαρμάκου για το στομάχι. Το απόσταγμα χρησιμοποιήθηκε επίσης και σε ρευματοπάθειες αλλά και σε προβλήματα χολής.

Ο Dr. Sylvius επί τω έργω Greek-Gourmet.gr

Ο Dr. Sylvius επί τω έργω

4. Στο τζιν δόθηκε ο χαρακτηρισμός «Ολλανδικό Κουράγιο» όταν χρησιμοποιήθηκε ως τονωτικό των Βρετανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου.

5. Σε μία προσπάθεια περιορισμού της υπερβολικής κατανάλωσης του ποτού το 1736 θεσπίστηκαν οι «Νόμοι του Τζιν» οι οποίοι αύξησαν ιδιαιτέρως τη φορολογία οδηγώντας όμως σε συγκρούσεις.

6. Κατά κανόνα υπάρχουν τέσσερα βασικά είδη τζιν, το Genever ή Hollands, το Plymouth Gin, το Old Tom Gin και το London Dry Gin.

7. Το δημοφιλέστερο ποτό του Λονδίνου τον χειμώνα του 1823 ήταν το «Hot Gin Twist» ενώ υπήρξε ακόμα και ποίημα με 149 στίχους που εξυμνούσε τις χάρες του!

Το δημοφιλές Hot Gin Twist Greek-Gourmet.gr

Το δημοφιλές Hot Gin Twist

8. Το τζιν σε συνδυασμό με τον χυμό τομάτας χρησιμοποιήθηκε ως θεραπεία για το hangover στη Νέα Υόρκη το 1928 χρόνια πριν κάνει το ντεμπούτο του το Bloody Mary με την βότκα.

Οι συνδυασμοί του είναι ανεξάντλητοι και το αποτέλεσμα μαγικό! Greek-Gourmet.gr

Οι συνδυασμοί του είναι ανεξάντλητοι και το αποτέλεσμα μαγικό!

9. Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση τζιν είναι οι Φιλιππίνες με μία κατά προσέγγιση ετήσια κατανάλωση 25 εκατομμυρίων κιβωτίων.

10. Το δημοφιλές «Τζιν με Τόνικ» κέρδισε τη δημοφιλία του στις βρετανικές αποικίες της Ινδίας όπου διέλυαν το κινίνο σε τόνικ ως πρόληψη για τη μαλάρια. Επειδή ήταν πολύ πικρή η γεύση του προσέθεσαν σε αυτό το τζιν, ζάχαρη και λάιμ για να το κάνουν εύγευστο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Nissos Greek Food

Οι Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt ξεχωρίζουν για την ευχάριστη σχεδόν γλυκιά…

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader