«Gastronomy Acropolis Awards»: Βραβεία για ξεχωριστούς ανθρώπους

«Gastronomy Acropolis Awards»: Βραβεία για ξεχωριστούς ανθρώπους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας. Στόχος της άκρως εντυπωσιακής και ταυτόχρονα εποικοδομητικής εκδήλωσης  ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας & της Ανάπτυξης. 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis» δημιούργησε τον θεσμό «Gastronomy Acropolis Awards» τιμώντας αξίες και ιδανικά προς τιμήν της Ελληνικής Γαστρονομίας, Αγροδιατροφής και του Τουρισμού. Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργιάδη Μάριου, του Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, καθώς και άλλων εκπροσώπων από τον πολιτικό αλλά και πολιτιστικό χώρο, πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία «Gastronomy Acropolis Awards». Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη ότι ο Γαστρονομικός Τουρισμός μέσα από την αξία της Ελληνικής κουζίνας, πρέπει να γίνει από τα βασικότερα κομμάτια της Τουριστικής βιομηχανίας της χώρας ως αναπόσπαστο κομμάτι στην τουριστική περιήγηση ανά την Ελλάδα, και αυτό αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες τους.

Επιπλέον, σημαντικό σημείο της βραδιάς ήταν η στιγμή που πραγματοποιήθηκε το σύμφωνο συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος παρουσία του Γ. Διευθυντή κ. Πρωτόπαππα με τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, επισημοποιώντας την συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της αξίας που έχει η σωστή διατροφή από το νεαρό της ηλικίας του ανθρώπου.

Με κεντρικούς παρουσιαστές τον Δημοσιογράφο του ALPHA, κ. Γιάννη Μούτσο να «ιντριγκάρει» με τις δημοσιογραφικές του ερωτήσεις αλλά παράλληλα, με την οικοδέσποινα της βραδιάς κα Γεωργία Παράσχου να γοητεύει με την αμεσότητα της, η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας. Greek-Gourmet.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας.

Στην κατηγορία «Φορείς Τουρισμού» βραβεύθηκαν ο Γ. Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κος Γεώργιος Τζιάλλας, ο Γ. Γ. του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κος Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κος Παναγιώτης Τοκούζης για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο του Τουρισμού, της Αγροδιατροφής, της Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια στην κατηγορία «Επιστήμη & Γαστρονομία» βραβεύθηκαν ο τ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» ο Δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας η Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου μην «υπάρχοντας λόγια» να περιγράψουν το πολυετές Επιστημονικό έργο στο Κοινωνικό Σύνολο.

Το ιδιαίτερο βραβείο «Τιμής ένεκεν» δικαίως δόθηκε στον Chef που βρίσκεται 40 έτη στις κουζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, κο Αθανάσιο Σκούρα, ο οποίος έχει ταξιδέψει γευστικά με τις γαστρονομικές του δημιουργίες, τους μεγαλύτερους ηγέτες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στη κατηγορία «Δημόσια Εκπαίδευση & Γαστρονομία» τιμήθηκαν: Ο Αναπληρωτής Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας κος Περικλής Λύτρας, ο Πρόεδρος ΔΙΕΚ Ελλάδος κος Γεώργιος Διαμαντόπουλος και η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου υπό την στέγη του Υπουργείου Τουρισμού κα Χαραλαμπία Κοβούση για την σημαντική προσφορά τους σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ζωής μας, αυτόν της Εκπαίδευσης.

Στόχος των «Gastronomy Acropolis Awards» είναι η ανάδειξη σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού & της Γαστρονομίας.  Greek-Gourmet.gr

Στόχος των «Gastronomy Acropolis Awards» είναι η ανάδειξη σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού & της Γαστρονομίας.

Το ανατρεπτικό βραβείο «Μαγειρική Τέχνη & Δημόσια Υγεία» δόθηκε στον Υπεύθυνο Μάγειρα του Δημόσιου Νοσοκομείου Τζάνειο, κο Ιάκωβο Απέργη, ο οποίος με ευαισθησία, επιμονή και αγάπη αναβάθμισε σημαντικά τη νοσοκομειακή κουζίνα, προσφέροντας στους ασθενείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τέλος, για το συγγραφικό της έργο στο τομέα της Ελληνικής Παραδοσιακής κουζίνας βραβείο έλαβε η Λαογράφος και Ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου, ενώ για την πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη στα μαγειρεία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε ο Ταξίαρχος κος Γεώργιος Ρέλλιας.

Επίσης, στην εκδήλωση «Gastronomy Acropolis Awards», το «παρών» έδωσαν: η Πρεσβεία της Ρουμανίας, ο Ελληνο-Ρουμανικός Σύλλογος Ελλάδος, ο Δήμος Σπατών – Αρτέμιδας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΙ Θεσσαλίας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Τζάνειο, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, η εταιρεία MEAT PRO, τα στελέχη της Mediterranean International Tourism Exhibition, τα στελέχη τηςΈκθεσης Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, της OLYMP TASTE AWARDS, της BEER BARTENDER, της FOODBALLER, μέλη του Ξ.Ε.Ε. και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

5+1 ποτά που αποτελούν “θερμιδικές βόμβες” του καλοκαιριού

Ποτά

3+1 συμβουλές για τέλειο μπάρμπεκιου

Αφιερώματα

Κουφονήσια: ο μικροσκοπικός παράδεισος των Κυκλάδων

Οδοιπορικό
παιδική παχυσαρκία2

Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης

Έρευνα

Καβάλα: το Monte Carlo του Βορρά

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε το βραβευμένο Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο…

Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη προέρχεται από το ψήσιμο της κρούστας του γάλακτος. Κάποτε ήταν αποκλειστικά οικιακό παρασκεύσμα, σήμερα όμως, πωλείται…

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Οι Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, γάλα Τήνου και…

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, το Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός δεν είναι πάρα πολυ γλυκό. Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader