«Gastronomy Acropolis Awards»: Βραβεία για ξεχωριστούς ανθρώπους

«Gastronomy Acropolis Awards»: Βραβεία για ξεχωριστούς ανθρώπους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας. Στόχος της άκρως εντυπωσιακής και ταυτόχρονα εποικοδομητικής εκδήλωσης  ήταν η ανάδειξη και επιβράβευση σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού, της Γαστρονομίας & της Ανάπτυξης. 

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής «Acropolis» δημιούργησε τον θεσμό «Gastronomy Acropolis Awards» τιμώντας αξίες και ιδανικά προς τιμήν της Ελληνικής Γαστρονομίας, Αγροδιατροφής και του Τουρισμού. Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελου Αποστόλου, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Γεωργιάδη Μάριου, του Βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κωνσταντίνο Κατσίκη, καθώς και άλλων εκπροσώπων από τον πολιτικό αλλά και πολιτιστικό χώρο, πραγματοποιήθηκαν τα βραβεία «Gastronomy Acropolis Awards». Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη ότι ο Γαστρονομικός Τουρισμός μέσα από την αξία της Ελληνικής κουζίνας, πρέπει να γίνει από τα βασικότερα κομμάτια της Τουριστικής βιομηχανίας της χώρας ως αναπόσπαστο κομμάτι στην τουριστική περιήγηση ανά την Ελλάδα, και αυτό αποτελεί μία από τις βασικότερες προτεραιότητες τους.

Επιπλέον, σημαντικό σημείο της βραδιάς ήταν η στιγμή που πραγματοποιήθηκε το σύμφωνο συνεργασίας με τα Παιδικά Χωριά SOS Eλλάδος παρουσία του Γ. Διευθυντή κ. Πρωτόπαππα με τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Κωνσταντίνο Μουζάκη, επισημοποιώντας την συνεργασία με στόχο την ανάδειξη της αξίας που έχει η σωστή διατροφή από το νεαρό της ηλικίας του ανθρώπου.

Με κεντρικούς παρουσιαστές τον Δημοσιογράφο του ALPHA, κ. Γιάννη Μούτσο να «ιντριγκάρει» με τις δημοσιογραφικές του ερωτήσεις αλλά παράλληλα, με την οικοδέσποινα της βραδιάς κα Γεωργία Παράσχου να γοητεύει με την αμεσότητα της, η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας. Greek-Gourmet.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «Gastronomy Acropolis Awards» στην Αίθουσα Τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθήνας.

Στην κατηγορία «Φορείς Τουρισμού» βραβεύθηκαν ο Γ. Γ. του Υπουργείου Τουρισμού κος Γεώργιος Τζιάλλας, ο Γ. Γ. του ΕΟΤ κος Κωνσταντίνος Τσέγας, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας κος Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο Πρόεδρος Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. κος Παναγιώτης Τοκούζης για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο του Τουρισμού, της Αγροδιατροφής, της Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας. Στη συνέχεια στην κατηγορία «Επιστήμη & Γαστρονομία» βραβεύθηκαν ο τ. Πρόεδρος ΕΦΕΤ, Επιστημονικός Συνεργάτης «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» ο Δρ. Νικόλαος Κατσαρός και η Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας η Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου μην «υπάρχοντας λόγια» να περιγράψουν το πολυετές Επιστημονικό έργο στο Κοινωνικό Σύνολο.

Το ιδιαίτερο βραβείο «Τιμής ένεκεν» δικαίως δόθηκε στον Chef που βρίσκεται 40 έτη στις κουζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, κο Αθανάσιο Σκούρα, ο οποίος έχει ταξιδέψει γευστικά με τις γαστρονομικές του δημιουργίες, τους μεγαλύτερους ηγέτες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, στη κατηγορία «Δημόσια Εκπαίδευση & Γαστρονομία» τιμήθηκαν: Ο Αναπληρωτής Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας κος Περικλής Λύτρας, ο Πρόεδρος ΔΙΕΚ Ελλάδος κος Γεώργιος Διαμαντόπουλος και η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αναβύσσου υπό την στέγη του Υπουργείου Τουρισμού κα Χαραλαμπία Κοβούση για την σημαντική προσφορά τους σε έναν από τους σημαντικότερους τομείς της ζωής μας, αυτόν της Εκπαίδευσης.

Στόχος των «Gastronomy Acropolis Awards» είναι η ανάδειξη σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού & της Γαστρονομίας.  Greek-Gourmet.gr

Στόχος των «Gastronomy Acropolis Awards» είναι η ανάδειξη σπουδαίων προσωπικοτήτων από το χώρο του Τουρισμού & της Γαστρονομίας.

Το ανατρεπτικό βραβείο «Μαγειρική Τέχνη & Δημόσια Υγεία» δόθηκε στον Υπεύθυνο Μάγειρα του Δημόσιου Νοσοκομείου Τζάνειο, κο Ιάκωβο Απέργη, ο οποίος με ευαισθησία, επιμονή και αγάπη αναβάθμισε σημαντικά τη νοσοκομειακή κουζίνα, προσφέροντας στους ασθενείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Τέλος, για το συγγραφικό της έργο στο τομέα της Ελληνικής Παραδοσιακής κουζίνας βραβείο έλαβε η Λαογράφος και Ερευνήτρια κα Έφη Γρηγοριάδου, ενώ για την πολύτιμη συνεισφορά στην ανάπτυξη στα μαγειρεία της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε ο Ταξίαρχος κος Γεώργιος Ρέλλιας.

Επίσης, στην εκδήλωση «Gastronomy Acropolis Awards», το «παρών» έδωσαν: η Πρεσβεία της Ρουμανίας, ο Ελληνο-Ρουμανικός Σύλλογος Ελλάδος, ο Δήμος Σπατών – Αρτέμιδας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΤΕΙ Θεσσαλίας, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Τζάνειο, η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, η εταιρεία MEAT PRO, τα στελέχη της Mediterranean International Tourism Exhibition, τα στελέχη τηςΈκθεσης Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ, της OLYMP TASTE AWARDS, της BEER BARTENDER, της FOODBALLER, μέλη του Ξ.Ε.Ε. και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Η διατροφή ενάντια στην αρθρίτιδα

Η διατροφή ενάντια στην αρθρίτιδα

Έρευνα

Πατάτες όπως δεν τις έχετε φανταστεί!

Συνταγές
Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Η χειρόγραφη συνταγή της Marilyn Monroe

Συνταγές
30 χρόνια Βαρούλκο

30 χρόνια Βαρούλκο

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Julia Child: Η συναρπαστική ζωή της διάσημης σεφ

Julia Child: Η συναρπαστική ζωή της διάσημης σεφ

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αποξηραμένος Λωτός Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένος Λωτός Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Ο Αποξηραμένος Λωτός Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με ντομάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως ντομάτα, ρίγανη, αλεύρι,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 12η Διεθνής Έκθεση «Ethno Food and Drink» στο Βελιγράδι

    22 Νοεμβρίου - 25 Νοεμβρίου
  2. Διεθνής έκθεση Food ingredients Europe 2017 στην Φρανκφούρτη

    28 Νοεμβρίου - 30 Νοεμβρίου
  3. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου
  4. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου
  5. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader