Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Syros GrEATings»

Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Syros GrEATings»

Εκτός από ένα ζωντανό μουσείο πολιτισμών που παρασύρει τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι μέσα στον χρόνο, το νησί των 20.000 κατοίκων αποτελεί πολιτισμικό και διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων αλλά και ένας υπέροχος γαστρονομικό προορισμός! Το 1ο φεστιβάλ «Syros GrEATings» μπορεί να σας το επιβεβαιώσει!

Η «αρχόντισσα των Κυκλάδων» σαγηνεύει με τη φυσική ομορφιά της, τους προσηνείς κατοίκους της και τη γαστρονομική της κουλτούρα. Ειδικά αυτό το τελευταίο μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν όσοι επισκέφθηκαν τη Σύρο στις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Ο λόγος φυσικά για το φεστιβάλ γαστρονομικού πολιτισμού «Syros GrEATings», το οποίο «πλημμύρισε» από λάτρεις της καλής κυκλαδίτικης κουζίνας.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Syros GrEATings»  Greek-Gourmet.grΤο φεστιβάλ «Syros GrEATings» συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, το Επιμελητήριο Κυκλάδων και το Σύλλογο Επαγγελματιών Επισιτισμού Σύρου «Τερψιχόρη», ενώ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του δικτύου Aegean Cuisine.

To 1ο φεστιβάλ «Syros GrEATings» ολοκληρώθηκε με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η «αρχόντισσα των Κυκλάδων» δικαίως αποτελεί γαστρονομικό προορισμό ακόμα και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Με κοσμοπολίτικο αέρα και με τα εκλεκτά τοπικά εδέσματα, παραγωγοί, ιδιοκτήτες εστιατορίων, επιχειρηματίες και ντόπιοι μοιράστηκαν το ίδιο όραμα και ανέδειξαν με τον πιο δημιουργικό τρόπο τη συριανή γαστρονομική κουλτούρα. Μάλιστα, τα 17 εστιατόρια του δικτύου Aegean Cuisine στη Σύρο έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν τα τοπικά εδέσματα ενώ «υπενθύμισαν» στους κατοίκους τις αυθεντικές συριανές συνταγές.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Syros GrEATings»  Greek-Gourmet.gr

Ο Στέφανος Βακόνδιος από την τυροκομική μονάδα «Ζωζεφίνος»

Επιπλέον, δύο παράλληλες εκθέσεις πλαισίωσαν το φεστιβάλ, η έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φάτε μάτια Σύρο» από τη Λέσχη Φωτογραφίας-Κινηματογράφου Σύρου που φιλοξενήθηκε στην κεντρική είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου και η έκθεση για την ιστορία του συριανού λουκουμιού στο Βιομηχανικό Μουσείο. Βεβαίως, ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια για το πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο παρουσιάστηκε στο αίθριο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο αίθριο του Δημαρχείου -έργο του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ-, δοκίμασαν συριανά εδέσματα σερβιρισμένα σε πολύτιμες πορσελάνες, κρύσταλλα και ασημικά. Το πρωινό ήταν πλούσιο: από λούζες και λουκάνικα, γραβιέρα Σαν Μιχάλη και τυράκι με μάραθο, λουκούμια και λουκουμάδες μέχρι το ξεχωριστό τιριτιτίμ που δεν είναι άλλο από μια την αιγαιοπελαγίτικη ομελέτα με κολοκυθάκια. Στις εκλεκτές προτάσεις ξεχώρισαν και δύο ιδιαίτερα ροφήματα όπως ο σμυρναίικος καφές με ταχίνι αλλά και το μολοποχολούλουδο με μέλι.

Γαστρονομικό Φεστιβάλ «Syros GrEATings»  Greek-Gourmet.gr

Η πρόσκληση του φεστιβάλ «Syros GrEATings»

Όταν το συλλογικό πνεύμα παντρεύεται με την ιδιαιτερότητα ενός τόπου και τους γαστρονομικούς θησαυρούς του, τότε το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό: όχι μόνο ξαναγνωρίζουμε τον τόπο μας αλλά τον αναδεικνύουμε και ως τουριστικό προορισμό για να τον αγκαλιάσουν και άλλοι επισκέπτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η στάκα από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι προϊόν που παράγεται από το βρασμό του αθόγαλου σε χαμηλή θερμοκρασία με προσθήκη…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα αποτελεί μια ασυναγώνιστη γευστική πρόταση με έναν εκρηκτικό συνδυασμό που ικανοποιεί και…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader