Φθινοπωρινές σούπες

Φθινοπωρινές σούπες

Μπορεί το καλοκαίρι να επιμένει ακόμα όμως τα βοριαδάκια έχουν αρχίσει να μας εμπνέουν για τις πρώτες σούπες. Γεύμα ελαφρύ και περιεκτικό οι σούπες μας προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες σε ένα απολαυστικό ζωμό με την πυκνότητα της αρεσκείας μας.

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα Greek-Gourmet.gr

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
700 γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένα και κομμένη σε τετράγωνα
500 ml ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
150 γρ. Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά έως ότου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δηλαδή η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός έως ότου να έχουμε ένα βελουτέ αποτέλεσμα. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι στη μέση του πιάτου.

Μία από τις κλασικές σούπες είναι αυτή με μπρόκολο και τυρί Greek-Gourmet.gr

Μία από τις κλασικές σούπες είναι αυτή με μπρόκολο και τυρί

Σούπα με μπρόκολο και τυρί
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
400 γρ. φουντίτσες μπρόκολο
350 ml ζωμό κότας
200 ml φρέσκο γάλα
300 γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση λιπαρό)
50 γρ. καλαμποκάλευρο
100 ml. νερό

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και προσθέτουμε το ζωμό κότας. Καπακώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά έως ότου να μαλακώσει το μπρόκολο. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας για να λιώσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός να λιώσουν τα υλικά. Επαναφέρουμε στη φωτιά. Διαλύουμε σε λίγο νερό το καλαμποκάλευρο και το προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε σιγοβράζοντας να δέσει και σερβίρουμε.

Λαχανόσουπα με κιμά Greek-Gourmet.gr

Λαχανόσουπα με κιμά

Λαχανόσουπα με κιμά
Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λάχανο χοντροκομμένο
500 ml. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
150 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε έως ότου να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέτουμε το λάχανο, την ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα, έως ότου να μαλακώσει αρκετά το λάχανο. Εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τσίλι σε σκόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Αφιερώματα , Ποτά
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Αφιερώματα , Ποτά
Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο και σπόρους Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader