Φθινοπωρινές σούπες

Φθινοπωρινές σούπες

Μπορεί το καλοκαίρι να επιμένει ακόμα όμως τα βοριαδάκια έχουν αρχίσει να μας εμπνέουν για τις πρώτες σούπες. Γεύμα ελαφρύ και περιεκτικό οι σούπες μας προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες σε ένα απολαυστικό ζωμό με την πυκνότητα της αρεσκείας μας.

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα Greek-Gourmet.gr

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
700 γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένα και κομμένη σε τετράγωνα
500 ml ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
150 γρ. Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά έως ότου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δηλαδή η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός έως ότου να έχουμε ένα βελουτέ αποτέλεσμα. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι στη μέση του πιάτου.

Μία από τις κλασικές σούπες είναι αυτή με μπρόκολο και τυρί Greek-Gourmet.gr

Μία από τις κλασικές σούπες είναι αυτή με μπρόκολο και τυρί

Σούπα με μπρόκολο και τυρί
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
400 γρ. φουντίτσες μπρόκολο
350 ml ζωμό κότας
200 ml φρέσκο γάλα
300 γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση λιπαρό)
50 γρ. καλαμποκάλευρο
100 ml. νερό

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και προσθέτουμε το ζωμό κότας. Καπακώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά έως ότου να μαλακώσει το μπρόκολο. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας για να λιώσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός να λιώσουν τα υλικά. Επαναφέρουμε στη φωτιά. Διαλύουμε σε λίγο νερό το καλαμποκάλευρο και το προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε σιγοβράζοντας να δέσει και σερβίρουμε.

Λαχανόσουπα με κιμά Greek-Gourmet.gr

Λαχανόσουπα με κιμά

Λαχανόσουπα με κιμά
Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λάχανο χοντροκομμένο
500 ml. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
150 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε έως ότου να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέτουμε το λάχανο, την ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα, έως ότου να μαλακώσει αρκετά το λάχανο. Εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τσίλι σε σκόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους ‘Frozen Berries’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas με Λεμόνι και Αγαύη 250ml • Χωρίς συντηρητικά,…

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά,…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader