Φθινοπωρινές σούπες

Φθινοπωρινές σούπες

Μπορεί το καλοκαίρι να επιμένει ακόμα όμως τα βοριαδάκια έχουν αρχίσει να μας εμπνέουν για τις πρώτες σούπες. Γεύμα ελαφρύ και περιεκτικό οι σούπες μας προσφέρουν όλες τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες σε ένα απολαυστικό ζωμό με την πυκνότητα της αρεσκείας μας.

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα Greek-Gourmet.gr

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα

Σούπα με κίτρινη κολοκύθα
Υλικά (για 4 άτομα)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
700 γρ. κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένα και κομμένη σε τετράγωνα
500 ml ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι
150 γρ. Γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συχνά έως ότου να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον ζωμό κότας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αφήνοντας το να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δηλαδή η κολοκύθα να μαλακώσει πολύ. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε το μείγμα με ένα μπλέντερ χειρός έως ότου να έχουμε ένα βελουτέ αποτέλεσμα. Μοιράζουμε στα πιάτα και σερβίρουμε με μία κουταλιά γιαούρτι στη μέση του πιάτου.

Μία από τις κλασικές σούπες είναι αυτή με μπρόκολο και τυρί Greek-Gourmet.gr

Μία από τις κλασικές σούπες είναι αυτή με μπρόκολο και τυρί

Σούπα με μπρόκολο και τυρί
Υλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
400 γρ. φουντίτσες μπρόκολο
350 ml ζωμό κότας
200 ml φρέσκο γάλα
300 γρ. τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση λιπαρό)
50 γρ. καλαμποκάλευρο
100 ml. νερό

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου και προσθέτουμε το ζωμό κότας. Καπακώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά έως ότου να μαλακώσει το μπρόκολο. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί ανακατεύοντας για να λιώσει. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δουλεύουμε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός να λιώσουν τα υλικά. Επαναφέρουμε στη φωτιά. Διαλύουμε σε λίγο νερό το καλαμποκάλευρο και το προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε σιγοβράζοντας να δέσει και σερβίρουμε.

Λαχανόσουπα με κιμά Greek-Gourmet.gr

Λαχανόσουπα με κιμά

Λαχανόσουπα με κιμά
Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 λάχανο χοντροκομμένο
500 ml. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
150 ml νερό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε έως ότου να αλλάξει το χρώμα του. Προσθέτουμε το λάχανο, την ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου μισή ώρα, έως ότου να μαλακώσει αρκετά το λάχανο. Εάν θέλουμε πιο πικάντικη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τσίλι σε σκόνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα
Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Αφιερώματα , Ποτά

Το φακόρυζο… σύμμαχος ενάντια στο σάκχαρο

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί με βουτυρένια αρώματα, διακριτικό κάψιμο και υφή παρμεζάνας.…

Ρίγανη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Ρίγανη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Η Κρέμα πορτσίνι & λευκή τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα, την…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader