Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi

Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi

Ο οδηγός υπεύθυνης κατανάλωσης ψαριών Fish Forward, μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας του WWF, μας βοηθά να επιλέγουμε βιώσιμα ψαρικά, που έχουν αλιευθεί με τρόπο που προστατεύει τα ιχθυαποθέματα και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτά. Τώρα, απολαύστε το πεντανόστιμο Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi από τον Σλοβένο σεφ Uroš Štefelin χωρίς ενοχές!

Αναμφίβολα, γνωρίζετε πολλές νόστιμες, πρωτότυπες, παραδοσιακές, υγιεινές ή ενοχικά λιπαρές συνταγές. Ωστόσο, ξέρετε όλα τα γεγονότα και την ιστορία πίσω από το κάθε επιτυχημένο πιάτο σου; Επιλέγετε βιώσιμα ψαρικά, που έχουν αλιευθεί με τρόπο που προστατεύει τα ιχθυαποθέματα; Γνωρίζετε ότι η υπεραλίευση καταστρέφει τα θαλάσσια οικοσυστήματα, πλήττει πολλά είδη θαλάσσιων οργανισμών, απειλεί την τροφή μας και το εισόδημα εκατομμύριων ανθρώπων, στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες; Το Fish Forward είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του WWF, συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ, για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών. Ως καταναλωτές, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τις ψαροφαγικές μας συνήθειες. Ωστόσο, πρέπει να επιλέγουμε βιώσιμα ψαρικά, που έχουν αλιευθεί με τρόπο που προστατεύει τα ιχθυαποθέματα και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτά.

Τώρα, απολαύστε τη συνταγή Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi από τον Uroš Štefelin χωρίς ενοχές. Μην ξεχνάτε όμως ότι αγοράζουμε την τσιπούρα αν είναι καλλιεργημένη βιολογικά ή αλιευμένη από Ιανούαριο ως Σεπτέμβριο και άνω των 20 εκ.

Απολαύστε το φιλέτο τσιπούρας με τις οδηγίες του Uroš Štefelin Greek-Gourmet.gr

Απολαύστε το φιλέτο τσιπούρας με τις οδηγίες του Uroš Štefelin

Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi

Υλικά (για 4 άτομα)
2 φιλέτα τσιπούρας
½ kohlrabi (γογγυλοκράμβη)
2 πατάτες
1 μωβ πατάτα
100γρ. φουντούκια
100γρ. τυρί
30γρ. μπιζέλια
100γρ. μάραθος
χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού
λευκό πιπέρι
έλαιο σχοινόπρασου

Εκτέλεση
Κόβουμε τη γογγυλοκράμβη και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10-15 λεπτά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λιώνουμε τα υλικά έτσι ώστε να γίνουν ένα λείο μίγμα. Σκεπάζουμε τα φιλέτα ψαριού με τριμμένο τυρί και φουντούκια και τα ψήνουμε με την πέτσα προς τα κάτω. Βράζουμε τη μωβ πατάτα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια βράζουμε τα μπιζέλια. Ζεματίζουμε τον μάραθο και στη συνέχεια τον αφήνουμε να μαριναριστεί στον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού μαζί με λευκό πιπέρι. Σερβίρουμε περιχύνοντας με έλαιο σχοινόπρασου.


Uroš Štefelin Greek-Gourmet.gr

Uroš Štefelin

Λίγα λόγια για τον σεφ Uroš Štefelin
Ο Uroš Štefelin άρχισε να μαγειρεύει σε νεαρή ηλικία. Απέκτησε την εμπειρία του ως σεφ στη Vila Bled στη Σλοβενία και ως υπεύθυνος σεφ στο εστιατόριο του Bled Castle. Το 2009, με μια καλά εκπαιδευμένη ομάδα, επαναλειτούργησε το εστιατόριο 1906 του Hotel Triglav, το οποίο είχε παραμείνει κλειστό για 20 χρόνια. Το 2013 άνοιξε το δικό του εστιατόριο στη Vila Podvin, όπου σερβίρει παραδοσιακή σλοβένικη κουζίνα με τη δική του προσωπική σφραγίδα ανανέωση.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://fishguide.wwf.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση κάρυ έχει ελαφριά, πλούσια φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου .Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Οι Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, γάλα Τήνου και…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι ολικής άλεσης,…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Freskon 2018: Διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

    26 Απριλίου - 28 Απριλίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader