Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi

Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi

Ο οδηγός υπεύθυνης κατανάλωσης ψαριών Fish Forward, μιας πανευρωπαϊκής εκστρατείας του WWF, μας βοηθά να επιλέγουμε βιώσιμα ψαρικά, που έχουν αλιευθεί με τρόπο που προστατεύει τα ιχθυαποθέματα και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτά. Τώρα, απολαύστε το πεντανόστιμο Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi από τον Σλοβένο σεφ Uroš Štefelin χωρίς ενοχές!

Αναμφίβολα, γνωρίζετε πολλές νόστιμες, πρωτότυπες, παραδοσιακές, υγιεινές ή ενοχικά λιπαρές συνταγές. Ωστόσο, ξέρετε όλα τα γεγονότα και την ιστορία πίσω από το κάθε επιτυχημένο πιάτο σου; Επιλέγετε βιώσιμα ψαρικά, που έχουν αλιευθεί με τρόπο που προστατεύει τα ιχθυαποθέματα; Γνωρίζετε ότι η υπεραλίευση καταστρέφει τα θαλάσσια οικοσυστήματα, πλήττει πολλά είδη θαλάσσιων οργανισμών, απειλεί την τροφή μας και το εισόδημα εκατομμύριων ανθρώπων, στην Ελλάδα και στις αναπτυσσόμενες χώρες; Το Fish Forward είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία του WWF, συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ, για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών. Ως καταναλωτές, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψουμε τις ψαροφαγικές μας συνήθειες. Ωστόσο, πρέπει να επιλέγουμε βιώσιμα ψαρικά, που έχουν αλιευθεί με τρόπο που προστατεύει τα ιχθυαποθέματα και τους ανθρώπους που εξαρτώνται από αυτά.

Τώρα, απολαύστε τη συνταγή Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi από τον Uroš Štefelin χωρίς ενοχές. Μην ξεχνάτε όμως ότι αγοράζουμε την τσιπούρα αν είναι καλλιεργημένη βιολογικά ή αλιευμένη από Ιανούαριο ως Σεπτέμβριο και άνω των 20 εκ.

Απολαύστε το φιλέτο τσιπούρας με τις οδηγίες του Uroš Štefelin Greek-Gourmet.gr

Απολαύστε το φιλέτο τσιπούρας με τις οδηγίες του Uroš Štefelin

Φιλέτο τσιπούρας σε κρέμα kohlrabi

Υλικά (για 4 άτομα)
2 φιλέτα τσιπούρας
½ kohlrabi (γογγυλοκράμβη)
2 πατάτες
1 μωβ πατάτα
100γρ. φουντούκια
100γρ. τυρί
30γρ. μπιζέλια
100γρ. μάραθος
χυμός πορτοκαλιού και λεμονιού
λευκό πιπέρι
έλαιο σχοινόπρασου

Εκτέλεση
Κόβουμε τη γογγυλοκράμβη και τις πατάτες σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10-15 λεπτά). Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λιώνουμε τα υλικά έτσι ώστε να γίνουν ένα λείο μίγμα. Σκεπάζουμε τα φιλέτα ψαριού με τριμμένο τυρί και φουντούκια και τα ψήνουμε με την πέτσα προς τα κάτω. Βράζουμε τη μωβ πατάτα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια βράζουμε τα μπιζέλια. Ζεματίζουμε τον μάραθο και στη συνέχεια τον αφήνουμε να μαριναριστεί στον χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού μαζί με λευκό πιπέρι. Σερβίρουμε περιχύνοντας με έλαιο σχοινόπρασου.


Uroš Štefelin Greek-Gourmet.gr

Uroš Štefelin

Λίγα λόγια για τον σεφ Uroš Štefelin
Ο Uroš Štefelin άρχισε να μαγειρεύει σε νεαρή ηλικία. Απέκτησε την εμπειρία του ως σεφ στη Vila Bled στη Σλοβενία και ως υπεύθυνος σεφ στο εστιατόριο του Bled Castle. Το 2009, με μια καλά εκπαιδευμένη ομάδα, επαναλειτούργησε το εστιατόριο 1906 του Hotel Triglav, το οποίο είχε παραμείνει κλειστό για 20 χρόνια. Το 2013 άνοιξε το δικό του εστιατόριο στη Vila Podvin, όπου σερβίρει παραδοσιακή σλοβένικη κουζίνα με τη δική του προσωπική σφραγίδα ανανέωση.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://fishguide.wwf.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα
Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Αφιερώματα , Ποτά

Το φακόρυζο… σύμμαχος ενάντια στο σάκχαρο

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Βατόμουρο Ελληνικά Κεράσματα 200ml είναι ένα εξαιρετικά αρωματικό λικέρ, με υψηλή θρεπτική αξία σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φολλικό…

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Μαρμελάδα Μανταρίνι με Ουίσκι Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Μανταρίνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ουίσκι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Μανταρίνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ουίσκι 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο και τις…

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή, ενώ δεν…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader