Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σιάτιστα Κοζάνης

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Σιάτιστα Κοζάνης

Σε λίγες ημέρες την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας ΒΟΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη».

Για τρεις ηµέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονοµικού ενδιαφέροντος. Παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές του Βοίου, διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και µυστικά µαγειρικής, γαστρονοµικές παρουσιάσεις από καταξιωµένους Έλληνες µάγειρες και γευσιγνώστες, δηµιουργική απασχόληση για µικρούς και µεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κοµµάτι της πολιτιστικής μας κληρονοµιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό µε το γευστικό πλούτο της περιοχής του Βοίου και να αποτελέσει σηµείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας µε εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονοµίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο «µεταµορφώνεται» για τρεις ηµέρες σε ένα «χωριό µικρών παραγωγών» δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει µια µεγάλη γκάµα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τον µύθο και την ιστορία πίσω από το Βόιο και τα προϊόντα του, να ενηµερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των μοναδικών αυτών προϊόντων και να γευτεί την τοπική κουζίνα.

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Σιάτιστα Κοζάνης Greek-Gourmet.gr

Για τρεις ηµέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, σ΄ ένα πλούσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές του Βοίου, διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και µυστικά µαγειρικής, γαστρονοµικές παρουσιάσεις από καταξιωµένους Έλληνες µάγειρες και γευσιγνώστες, δηµιουργική απασχόληση για µικρούς και µεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ.

Ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας κατέχουν και οι διαδραστικές και επιµορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονοµίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριηµέρου θα πραγµατοποιούνται, σεµινάρια µαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονοµικών γεύσεων και προορισµών µε τη συµµετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Παράλληλα, καταξιωµένοι σεφ θα µυήσουν το κοινό στα µυστικά της µαγειρικής τέχνης, δηµιουργώντας ευφάνταστα πιάτα µε τους θησαυρούς της γης του Βοϊου

Αναλυτικότερα, το πρόγραµµα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας βασίζεται σε 4 θεµατικές ενότητες (γαστρονοµικές επιδείξεις, έκθεση προϊόντων, δοκιµές γευσιγνωσίας, συνέδριο). Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις αναφορικά µε: καλές πρακτικές γαστρονοµικών προορισµών, το ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του τουριστικού και γαστρονοµικού πλούτου του Βοϊου, ως εργαλείο οικονοµικής ανάπτυξης, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τις θεµατικές ενότητες και του συµµετέχοντες στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας: www.dimosvoiou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Ξύγαλο από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξύγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή,…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Μυζήθρα Νιώτικο

Μυζήθρα Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader