Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σιάτιστα Κοζάνης

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Σιάτιστα Κοζάνης

Σε λίγες ημέρες την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας ΒΟΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη».

Για τρεις ηµέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, σ΄ ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονοµικού ενδιαφέροντος. Παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές του Βοίου, διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και µυστικά µαγειρικής, γαστρονοµικές παρουσιάσεις από καταξιωµένους Έλληνες µάγειρες και γευσιγνώστες, δηµιουργική απασχόληση για µικρούς και µεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ.

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κοµµάτι της πολιτιστικής μας κληρονοµιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό µε το γευστικό πλούτο της περιοχής του Βοίου και να αποτελέσει σηµείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας µε εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονοµίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο «µεταµορφώνεται» για τρεις ηµέρες σε ένα «χωριό µικρών παραγωγών» δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει µια µεγάλη γκάµα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τον µύθο και την ιστορία πίσω από το Βόιο και τα προϊόντα του, να ενηµερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των μοναδικών αυτών προϊόντων και να γευτεί την τοπική κουζίνα.

Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Σιάτιστα Κοζάνης Greek-Gourmet.gr

Για τρεις ηµέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, σ΄ ένα πλούσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας. Παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές του Βοίου, διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και µυστικά µαγειρικής, γαστρονοµικές παρουσιάσεις από καταξιωµένους Έλληνες µάγειρες και γευσιγνώστες, δηµιουργική απασχόληση για µικρούς και µεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ.

Ξεχωριστή θέση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας κατέχουν και οι διαδραστικές και επιµορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονοµίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριηµέρου θα πραγµατοποιούνται, σεµινάρια µαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονοµικών γεύσεων και προορισµών µε τη συµµετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Παράλληλα, καταξιωµένοι σεφ θα µυήσουν το κοινό στα µυστικά της µαγειρικής τέχνης, δηµιουργώντας ευφάνταστα πιάτα µε τους θησαυρούς της γης του Βοϊου

Αναλυτικότερα, το πρόγραµµα του Φεστιβάλ Γαστρονομίας βασίζεται σε 4 θεµατικές ενότητες (γαστρονοµικές επιδείξεις, έκθεση προϊόντων, δοκιµές γευσιγνωσίας, συνέδριο). Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις αναφορικά µε: καλές πρακτικές γαστρονοµικών προορισµών, το ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του τουριστικού και γαστρονοµικού πλούτου του Βοϊου, ως εργαλείο οικονοµικής ανάπτυξης, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων κ.ά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε τις θεµατικές ενότητες και του συµµετέχοντες στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας: www.dimosvoiou.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Σάλτσα τσίλι Jukeros by Dimitris Chomatas με άγριο κύμινο & μέντα 280gr

Σάλτσα τσίλι Jukeros by Dimitris Chomatas με άγριο κύμινο & μέντα 280gr

Jukeros by Dimitris Chomatas

Η Καυτερή σάλτσα με Πιπεριές Φλώρινας, Κόκκινα Τσίλι, Άγριο Κύμινο και Φρέσκια Μέντα «υπόσχεται» να απογειώσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. …

Κεφαλοτύρι κατσικίσιο Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο

Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο: Το παλαιότερο τυρί όλων. Ο μέντορας της νέας τυροκομίας. Έχει ελάχιστα αλμυρή, λιπαρή, αλλα πάντα ευχάριστη γεύση.

Φασκόμηλο - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 25γρ.

Φασκόμηλο – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 25γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader