Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική

Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική

Ιδιαίτερο, ελαφρύ, κομψό και με μια πλούσια ιστορία που ξεκινά από το νησί των Κυθήρων. Το εκλεπτυσμένο λικέρ μικρής παραγωγής ή αλλιώς η Φατουράδα Φι, θα σας ταξιδέψει στα ενετικά χρόνια και τις αρχοντικές συνταγές αλλά και στις αυθεντικές γεύσεις του σήμερα.

Μια μυστική συνταγή, ένα θαυμάσιο χρυσαφένιο χρώμα, αρώματα σταφυλιού και φρέσκων εσπεριδοειδών, νότες γλυκών μπαχαρικών και μια ιστορία που ξεκινά πίσω στα ενετικά χρόνια στο μακρινό νησί των Κυθήρων «ενώθηκαν» για να δημιουργήσουν το πιο εκλεπτυσμένο ηδύποτο. Ο λόγος για το Artisan Liqueur ή αλλιώς την Φατουράδα Φι που παράγουν η Μαρία Κοψαχείλη και ο Γιάννης Κουλελής μία φορά το χρόνο.

Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική Greek-Gourmet.grΗ σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής φατουράδας, η Φατουράδα «Φι» είναι ένα λικέρ μικρής παραγωγής, το οποίο φτιάχνεται με βάση το διπλής απόσταξης τσίπουρο -από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες –Μοσχάτο Αμβούργου, Ροδίτη, Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο– και αρωματίζεται με φλούδες πορτοκαλιών, κανέλα και μπαχαρικά. Το υπέροχο χρυσαφένιο του χρώμα, τα αρώματα των φρέσκων εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά σε συνδυασμό με τον ελαφρύ του χαρακτήρα, καθώς και την επιδέξια ισορροπία του ανάμεσα στην οξύτητα και γλυκύτητα που περιέχει, το κατατάσσουν στα πιο «χαρισματικά παιδιά» της οικογένειας των λικέρ.

Βασισμένο σε μια αυθεντική σπιτική συνταγή φατουράδας που έφτιαχναν οι αρχοντικές οικογένειες του νησιού, η σύγχρονη Φατουράδα Φι ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του και για την επιμονή των εμπνευστών του στην ποιότητα και το μεράκι. Αυτό ξεκινά από την ίδια του την παραγωγή, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα φρούτα ξεφλουδίζονται με το χέρι, ενώ η διακόσμηση της φιάλης που περιλαμβάνει ένα κορδόνι με ξύλο κανέλλας γίνεται με το χέρι. Έτσι, κάθε μπουκάλι έχει τη δική του ξεχωριστή πινελιά.

Μπορεί στην πατρίδα του τα Κύθηρα να σερβίρεται σαν κέρασμα γάμου, όμως οι εμπνευσμένες χρήσεις του είναι ανεξάντλητες: αποτελεί ιδανικό επιλογή για συστατικό σε cocktail όταν συνδυαστεί με λευκό αφρώδες κρασί ή με βότκα, τεκίλα, τζιν και ρούμι. Μπορείτε να το απολαύσετε ελαφρά παγωμένο σαν απεριτίφ αλλά και σαν χωνευτικό, ενώ αν θέλετε να προσφέρετε χαλβά, γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιττα, πορτοκαλόπιττα, γλυκά κουταλιού, σοκολατένια γλυκά και φρουτοσαλάτες, το ελαφρύ λικέρ «Φι» θα αποτελέσει τον ιδανικό συνοδό τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή, ενώ δεν…

Ξύγαλο από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξύγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή,…

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader