Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική

Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική

Ιδιαίτερο, ελαφρύ, κομψό και με μια πλούσια ιστορία που ξεκινά από το νησί των Κυθήρων. Το εκλεπτυσμένο λικέρ μικρής παραγωγής ή αλλιώς η Φατουράδα Φι, θα σας ταξιδέψει στα ενετικά χρόνια και τις αρχοντικές συνταγές αλλά και στις αυθεντικές γεύσεις του σήμερα.

Μια μυστική συνταγή, ένα θαυμάσιο χρυσαφένιο χρώμα, αρώματα σταφυλιού και φρέσκων εσπεριδοειδών, νότες γλυκών μπαχαρικών και μια ιστορία που ξεκινά πίσω στα ενετικά χρόνια στο μακρινό νησί των Κυθήρων «ενώθηκαν» για να δημιουργήσουν το πιο εκλεπτυσμένο ηδύποτο. Ο λόγος για το Artisan Liqueur ή αλλιώς την Φατουράδα Φι που παράγουν η Μαρία Κοψαχείλη και ο Γιάννης Κουλελής μία φορά το χρόνο.

Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική Greek-Gourmet.grΗ σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής φατουράδας, η Φατουράδα «Φι» είναι ένα λικέρ μικρής παραγωγής, το οποίο φτιάχνεται με βάση το διπλής απόσταξης τσίπουρο -από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες –Μοσχάτο Αμβούργου, Ροδίτη, Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο– και αρωματίζεται με φλούδες πορτοκαλιών, κανέλα και μπαχαρικά. Το υπέροχο χρυσαφένιο του χρώμα, τα αρώματα των φρέσκων εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά σε συνδυασμό με τον ελαφρύ του χαρακτήρα, καθώς και την επιδέξια ισορροπία του ανάμεσα στην οξύτητα και γλυκύτητα που περιέχει, το κατατάσσουν στα πιο «χαρισματικά παιδιά» της οικογένειας των λικέρ.

Βασισμένο σε μια αυθεντική σπιτική συνταγή φατουράδας που έφτιαχναν οι αρχοντικές οικογένειες του νησιού, η σύγχρονη Φατουράδα Φι ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του και για την επιμονή των εμπνευστών του στην ποιότητα και το μεράκι. Αυτό ξεκινά από την ίδια του την παραγωγή, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα φρούτα ξεφλουδίζονται με το χέρι, ενώ η διακόσμηση της φιάλης που περιλαμβάνει ένα κορδόνι με ξύλο κανέλλας γίνεται με το χέρι. Έτσι, κάθε μπουκάλι έχει τη δική του ξεχωριστή πινελιά.

Μπορεί στην πατρίδα του τα Κύθηρα να σερβίρεται σαν κέρασμα γάμου, όμως οι εμπνευσμένες χρήσεις του είναι ανεξάντλητες: αποτελεί ιδανικό επιλογή για συστατικό σε cocktail όταν συνδυαστεί με λευκό αφρώδες κρασί ή με βότκα, τεκίλα, τζιν και ρούμι. Μπορείτε να το απολαύσετε ελαφρά παγωμένο σαν απεριτίφ αλλά και σαν χωνευτικό, ενώ αν θέλετε να προσφέρετε χαλβά, γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιττα, πορτοκαλόπιττα, γλυκά κουταλιού, σοκολατένια γλυκά και φρουτοσαλάτες, το ελαφρύ λικέρ «Φι» θα αποτελέσει τον ιδανικό συνοδό τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με γλυκάνισο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως γλυκάνισο, αλεύρι, ελαιόλαδο,…

Φασκόμηλο - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 25γρ.

Φασκόμηλο – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 25γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Σκοτύρι Νιώτικο

Σκοτύρι Νιώτικο

Νιώτικο

Σκοτύρι: Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα του νησιού του οποίου η συνταγή παραδόθηκε από πάππου προς πάππου έως και…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader