Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική

Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική

Ιδιαίτερο, ελαφρύ, κομψό και με μια πλούσια ιστορία που ξεκινά από το νησί των Κυθήρων. Το εκλεπτυσμένο λικέρ μικρής παραγωγής ή αλλιώς η Φατουράδα Φι, θα σας ταξιδέψει στα ενετικά χρόνια και τις αρχοντικές συνταγές αλλά και στις αυθεντικές γεύσεις του σήμερα.

Μια μυστική συνταγή, ένα θαυμάσιο χρυσαφένιο χρώμα, αρώματα σταφυλιού και φρέσκων εσπεριδοειδών, νότες γλυκών μπαχαρικών και μια ιστορία που ξεκινά πίσω στα ενετικά χρόνια στο μακρινό νησί των Κυθήρων «ενώθηκαν» για να δημιουργήσουν το πιο εκλεπτυσμένο ηδύποτο. Ο λόγος για το Artisan Liqueur ή αλλιώς την Φατουράδα Φι που παράγουν η Μαρία Κοψαχείλη και ο Γιάννης Κουλελής μία φορά το χρόνο.

Φατουράδα Φι: Εκλεπτυσμένη και αρχοντική Greek-Gourmet.grΗ σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής φατουράδας, η Φατουράδα «Φι» είναι ένα λικέρ μικρής παραγωγής, το οποίο φτιάχνεται με βάση το διπλής απόσταξης τσίπουρο -από τέσσερις διαφορετικές ποικιλίες –Μοσχάτο Αμβούργου, Ροδίτη, Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο– και αρωματίζεται με φλούδες πορτοκαλιών, κανέλα και μπαχαρικά. Το υπέροχο χρυσαφένιο του χρώμα, τα αρώματα των φρέσκων εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά σε συνδυασμό με τον ελαφρύ του χαρακτήρα, καθώς και την επιδέξια ισορροπία του ανάμεσα στην οξύτητα και γλυκύτητα που περιέχει, το κατατάσσουν στα πιο «χαρισματικά παιδιά» της οικογένειας των λικέρ.

Βασισμένο σε μια αυθεντική σπιτική συνταγή φατουράδας που έφτιαχναν οι αρχοντικές οικογένειες του νησιού, η σύγχρονη Φατουράδα Φι ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα του και για την επιμονή των εμπνευστών του στην ποιότητα και το μεράκι. Αυτό ξεκινά από την ίδια του την παραγωγή, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα φρούτα ξεφλουδίζονται με το χέρι, ενώ η διακόσμηση της φιάλης που περιλαμβάνει ένα κορδόνι με ξύλο κανέλλας γίνεται με το χέρι. Έτσι, κάθε μπουκάλι έχει τη δική του ξεχωριστή πινελιά.

Μπορεί στην πατρίδα του τα Κύθηρα να σερβίρεται σαν κέρασμα γάμου, όμως οι εμπνευσμένες χρήσεις του είναι ανεξάντλητες: αποτελεί ιδανικό επιλογή για συστατικό σε cocktail όταν συνδυαστεί με λευκό αφρώδες κρασί ή με βότκα, τεκίλα, τζιν και ρούμι. Μπορείτε να το απολαύσετε ελαφρά παγωμένο σαν απεριτίφ αλλά και σαν χωνευτικό, ενώ αν θέλετε να προσφέρετε χαλβά, γαλακτομπούρεκο, καρυδόπιττα, πορτοκαλόπιττα, γλυκά κουταλιού, σοκολατένια γλυκά και φρουτοσαλάτες, το ελαφρύ λικέρ «Φι» θα αποτελέσει τον ιδανικό συνοδό τους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml

Green & Blu

To Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση chili 250ml προέρχεται από ποικιλία Κορωνέικη. Αποτελεί εξαιρετικό επιλογή για μαρινάδες σε κρέας…

Ξυνόχοντρος Κρήτης από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξυνόχοντρος Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας έχει ελαφριά, πλούσια γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυάζεται καλά με…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader