«Etrusco» όπως εθισμός

«Etrusco» όπως εθισμός

Σε ένα ιστορικό κεφαλοχώρι της Κέρκυρας κρύβεται ένας από τους μεγαλύτερους γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας, ένα εστιατόριο εκλεκτό με έμφαση στην παράδοση και τόλμη για πειραματισμό. Ο λόγος φυσικά για το Etrusco

«Η αναζήτηση δίνει την εξέλιξη στη γαστρονομία» λέει ο Έκτορας Μποτρίνι μιλώντας για το «Etrusco» και αποτυπώνει με τα πιο λιτά λόγια, τη λογική και την αισθητική του εστιατορίου την Κέρκυρα. Πλαισιωμένο από τη μαγεία της ελληνικής φύσης το εστιατόριο Ετρούσκο προσφέρει μοναδικές γεύσεις με ό,τι ακριβώς φυτρώνει στον καταπράσινο κήπο του. Φρέσκα λαχανικά, αρωματικά λουλούδια και απολαυστικά φρούτα βρίσκουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο ιδιαίτερο μενού του.

Οι εκλεκτές δημιουργίες του κορυφαίου εστιατορίου Etrusco σαγηνεύουν μια για πάντα τον ουρανίσκο σας. Greek-Gourmet.gr

Οι εκλεκτές δημιουργίες του κορυφαίου εστιατορίου Etrusco σαγηνεύουν μια για πάντα τον ουρανίσκο σας.

Η ιστορία του «Etrusco» ξεκινάει το 1992 με τον Etrusco Botrini πατέρα του Έκτορα και καταξιωμένο αρχιμάγειρα του Club Mediterranee. Η απόφασή του να εγκατασταθεί οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκα τους, την Κέρκυρα, έμελλε να γεννήσει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού το οποίο έχει λάβει και θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (2007-2008).

Στο μαγεμένο κήπο του Ετρούσκο Greek-Gourmet.gr

Στο μαγεμένο κήπο του Ετρούσκο

Όταν λοιπόν έχεις μία τέτοια γαστρονομική παράδοση να σε βαραίνει είναι χρέος σου να οδηγήσεις ακόμα πιο ψηλά όσα σου κληροδότησαν. Οι Χρυσοί Σκούφοι που έχει αποσπάσει το εστιατόριο από το 2003 είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο Έκτορας Μποτρίνι έχει καταφέρει ακριβώς αυτό.

Με μία μόνιμη και βασική επιρροή από την Κερκυραϊκή κουζίνα ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί και συνθέτει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με δυνατές γεύσεις και αναπάντεχους συνδυασμούς. Αρωματικό ριζότο με αγριομάραθο, κυδώνια και χαμομήλι, κερκυραϊκό μπουρδέτο «πειραγμένο», αργοψημένο αρνί, τυρόπηγμα Κερκύρας, κρέμα από μελιτζάνα και σοκολάτα, χαμομήλι και σάλτσα όπως στο Μαρόκο είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε στα καλαίσθητα στημένα τραπέζια του Ετρούσκο.

Ο Έκτορας Μποτρίνι επί τω έργω. Greek-Gourmet.gr

Ο Έκτορας Μποτρίνι επί τω έργω.

Η επιλογή του Έκτορα Μποτρίνι να προσφέρει τρία διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας (70-90-150 ευρώ) είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο σεφ δεν σταματά να προκαλεί τον ίδιο του τον εαυτό να δημιουργήσει περισσότερα και καλύτερα με: «σπουδή αλλά και φαντασία, γνώση αλλά και έμπνευση, ταλέντο αλλά και τεχνική» αυτό άλλωστε «είναι η μαγειρική» όπως λέει και ο ίδιος δείχνοντας την ίδια αφοσίωση και σκληρή δουλειά με την πρώτη μέρα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Κάτω Κορακιανά, Δασσιά, Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26610 93342
Site: http://etrusco.gr/
Ωράριο: Δευτέρα- Κυριακή 20.00-24.00
Λάβετε υπόψιν: Το εστιατόριο λειτουργεί την περίοδο Μάϊο- Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Η μυστική συνταγή των ξωτικών του δάσους με συνδυασμό πέντε εκλεκτών αποξηραμένων μανιταριών (Βωλίτη, Κανθαρίσκου, Κρατηρίσκου, Λεντινίσκης και Μαράσμιου), για…

Μυζήθρα Νιώτικο

Μυζήθρα Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader