«Etrusco» όπως εθισμός

«Etrusco» όπως εθισμός

Σε ένα ιστορικό κεφαλοχώρι της Κέρκυρας κρύβεται ένας από τους μεγαλύτερους γαστρονομικούς θησαυρούς της χώρας, ένα εστιατόριο εκλεκτό με έμφαση στην παράδοση και τόλμη για πειραματισμό. Ο λόγος φυσικά για το Etrusco

«Η αναζήτηση δίνει την εξέλιξη στη γαστρονομία» λέει ο Έκτορας Μποτρίνι μιλώντας για το «Etrusco» και αποτυπώνει με τα πιο λιτά λόγια, τη λογική και την αισθητική του εστιατορίου την Κέρκυρα. Πλαισιωμένο από τη μαγεία της ελληνικής φύσης το εστιατόριο Ετρούσκο προσφέρει μοναδικές γεύσεις με ό,τι ακριβώς φυτρώνει στον καταπράσινο κήπο του. Φρέσκα λαχανικά, αρωματικά λουλούδια και απολαυστικά φρούτα βρίσκουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στο ιδιαίτερο μενού του.

Οι εκλεκτές δημιουργίες του κορυφαίου εστιατορίου Etrusco σαγηνεύουν μια για πάντα τον ουρανίσκο σας. Greek-Gourmet.gr

Οι εκλεκτές δημιουργίες του κορυφαίου εστιατορίου Etrusco σαγηνεύουν μια για πάντα τον ουρανίσκο σας.

Η ιστορία του «Etrusco» ξεκινάει το 1992 με τον Etrusco Botrini πατέρα του Έκτορα και καταξιωμένο αρχιμάγειρα του Club Mediterranee. Η απόφασή του να εγκατασταθεί οριστικά στην ιδιαίτερη πατρίδα της γυναίκα τους, την Κέρκυρα, έμελλε να γεννήσει ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού το οποίο έχει λάβει και θέση ανάμεσα στα 100 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (2007-2008).

Στο μαγεμένο κήπο του Ετρούσκο Greek-Gourmet.gr

Στο μαγεμένο κήπο του Ετρούσκο

Όταν λοιπόν έχεις μία τέτοια γαστρονομική παράδοση να σε βαραίνει είναι χρέος σου να οδηγήσεις ακόμα πιο ψηλά όσα σου κληροδότησαν. Οι Χρυσοί Σκούφοι που έχει αποσπάσει το εστιατόριο από το 2003 είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο Έκτορας Μποτρίνι έχει καταφέρει ακριβώς αυτό.

Με μία μόνιμη και βασική επιρροή από την Κερκυραϊκή κουζίνα ο Έκτορας Μποτρίνι δημιουργεί και συνθέτει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας με δυνατές γεύσεις και αναπάντεχους συνδυασμούς. Αρωματικό ριζότο με αγριομάραθο, κυδώνια και χαμομήλι, κερκυραϊκό μπουρδέτο «πειραγμένο», αργοψημένο αρνί, τυρόπηγμα Κερκύρας, κρέμα από μελιτζάνα και σοκολάτα, χαμομήλι και σάλτσα όπως στο Μαρόκο είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε στα καλαίσθητα στημένα τραπέζια του Ετρούσκο.

Ο Έκτορας Μποτρίνι επί τω έργω. Greek-Gourmet.gr

Ο Έκτορας Μποτρίνι επί τω έργω.

Η επιλογή του Έκτορα Μποτρίνι να προσφέρει τρία διαφορετικά μενού γευσιγνωσίας (70-90-150 ευρώ) είναι η καλύτερη απόδειξη πως ο σεφ δεν σταματά να προκαλεί τον ίδιο του τον εαυτό να δημιουργήσει περισσότερα και καλύτερα με: «σπουδή αλλά και φαντασία, γνώση αλλά και έμπνευση, ταλέντο αλλά και τεχνική» αυτό άλλωστε «είναι η μαγειρική» όπως λέει και ο ίδιος δείχνοντας την ίδια αφοσίωση και σκληρή δουλειά με την πρώτη μέρα.

Χρήσιμες πληροφορίες
Διεύθυνση: Κάτω Κορακιανά, Δασσιά, Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 26610 93342
Site: http://etrusco.gr/
Ωράριο: Δευτέρα- Κυριακή 20.00-24.00
Λάβετε υπόψιν: Το εστιατόριο λειτουργεί την περίοδο Μάϊο- Οκτώβριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι μία-μία…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto συνδυάζεται εξαιρετικά με ζυμαρικά, κρεατικά και ψητά λαχανικά. 99,60% Ελαιόλαδο & 0,40% σιρόπι με…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader