Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έρχεται να αλλάξει αρκετά δεδομένα στο θέμα της απώλειας βάρους θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα των τροφίμων. Εστιάζοντας στην δίαιτα για την επίτευξη ενός υγιούς βάρους οι μελετητές κατέληξαν στο ότι είναι προτιμότεροι οι τροφές που εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας να μην ορίζονται μόνο με βάση τη θερμιδική τους αξία αλλά με γνώμονα την υψηλή ποιότητά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από 120.000 υγιείς ενήλικες, άνδρες και γυναίκες εντοπίζοντας πως οι αλλαγές που σημειώνονταν στο σωματικό τους βάρος συνδέονταν με την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε άμυλο, ζάχαρη και επεξεργασμένο ή μη κόκκινο κρέας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα Greek-Gourmet.gr

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα

Ως τέτοιες τροφές αναγνωρίζονται τα μη εξευγενισμένα τρόφιμα και εκείνα που έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης. Πρόκειται στην ουσία για τις τροφές που αναφέρονται και στο «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι τροφές υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν μη εξευγενισμένα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα σιτηρά ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης – οι τροφές, δηλαδή, που συνιστώνται και από το «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ως ανθυγιεινές και χαμηλής ποιότητας χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα τηγανητά, τα προϊόντα πλούσια σε κορεσμένα τρανς λιπαρά αλλά και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως είναι για παράδειγμα οι πατάτες. Σημαντικό σημείο της εν λόγω μελέτης είναι το πόρισμα πως δεν μπορεί να υπάρξει μία ιδανική δίαιτα η οποία θα είναι κατάλληλη για όλους καθώς το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, γονίδια και ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αφιερώματα
Ναύπακτος

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου είναι εξαιρετικό για μαρινάδες σε κρέας και κοτόπουλο, ενώ αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για ζυμαρικα.…

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Με πλούσια γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, το Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των προϊόντων Λεμονοδάσος.…

Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

To Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια 250ml προσφέρει εκρηκτική γεύση και δυνατές συγκινήσεις. Το ιδιαίτερο αυτό βαλσάμικο…

Κουλουράκια Κρασιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Κουλουράκια Κρασιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Οικογένεια Λουκάκου

Τα Κουλουράκια Κρασιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ. με τη μεθυστική τους γεύση και το άρωμα κόκκινου κρασιού είναι βέβαιο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader