Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έρχεται να αλλάξει αρκετά δεδομένα στο θέμα της απώλειας βάρους θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα των τροφίμων. Εστιάζοντας στην δίαιτα για την επίτευξη ενός υγιούς βάρους οι μελετητές κατέληξαν στο ότι είναι προτιμότεροι οι τροφές που εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας να μην ορίζονται μόνο με βάση τη θερμιδική τους αξία αλλά με γνώμονα την υψηλή ποιότητά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από 120.000 υγιείς ενήλικες, άνδρες και γυναίκες εντοπίζοντας πως οι αλλαγές που σημειώνονταν στο σωματικό τους βάρος συνδέονταν με την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε άμυλο, ζάχαρη και επεξεργασμένο ή μη κόκκινο κρέας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα Greek-Gourmet.gr

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα

Ως τέτοιες τροφές αναγνωρίζονται τα μη εξευγενισμένα τρόφιμα και εκείνα που έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης. Πρόκειται στην ουσία για τις τροφές που αναφέρονται και στο «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι τροφές υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν μη εξευγενισμένα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα σιτηρά ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης – οι τροφές, δηλαδή, που συνιστώνται και από το «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ως ανθυγιεινές και χαμηλής ποιότητας χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα τηγανητά, τα προϊόντα πλούσια σε κορεσμένα τρανς λιπαρά αλλά και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως είναι για παράδειγμα οι πατάτες. Σημαντικό σημείο της εν λόγω μελέτης είναι το πόρισμα πως δεν μπορεί να υπάρξει μία ιδανική δίαιτα η οποία θα είναι κατάλληλη για όλους καθώς το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, γονίδια και ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με πρωταγωνιστή το δυναμικό κεράσι, ένα απο τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη απελευθερώνει όλη…

Αγκινάρες στο λάδι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρες στο λάδι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε τις περίφημες αγκινάρες της Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Σάλτσα τσίλι Jukeros by Dimitris Chomatas με άγριο κύμινο & μέντα 280gr

Σάλτσα τσίλι Jukeros by Dimitris Chomatas με άγριο κύμινο & μέντα 280gr

Jukeros by Dimitris Chomatas

Η Καυτερή σάλτσα με Πιπεριές Φλώρινας, Κόκκινα Τσίλι, Άγριο Κύμινο και Φρέσκια Μέντα «υπόσχεται» να απογειώσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. …

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader