Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έρχεται να αλλάξει αρκετά δεδομένα στο θέμα της απώλειας βάρους θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα των τροφίμων. Εστιάζοντας στην δίαιτα για την επίτευξη ενός υγιούς βάρους οι μελετητές κατέληξαν στο ότι είναι προτιμότεροι οι τροφές που εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας να μην ορίζονται μόνο με βάση τη θερμιδική τους αξία αλλά με γνώμονα την υψηλή ποιότητά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από 120.000 υγιείς ενήλικες, άνδρες και γυναίκες εντοπίζοντας πως οι αλλαγές που σημειώνονταν στο σωματικό τους βάρος συνδέονταν με την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε άμυλο, ζάχαρη και επεξεργασμένο ή μη κόκκινο κρέας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα Greek-Gourmet.gr

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα

Ως τέτοιες τροφές αναγνωρίζονται τα μη εξευγενισμένα τρόφιμα και εκείνα που έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης. Πρόκειται στην ουσία για τις τροφές που αναφέρονται και στο «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι τροφές υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν μη εξευγενισμένα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα σιτηρά ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης – οι τροφές, δηλαδή, που συνιστώνται και από το «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ως ανθυγιεινές και χαμηλής ποιότητας χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα τηγανητά, τα προϊόντα πλούσια σε κορεσμένα τρανς λιπαρά αλλά και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως είναι για παράδειγμα οι πατάτες. Σημαντικό σημείο της εν λόγω μελέτης είναι το πόρισμα πως δεν μπορεί να υπάρξει μία ιδανική δίαιτα η οποία θα είναι κατάλληλη για όλους καθώς το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, γονίδια και ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Σάλτσα Τρούφας ϋδνον 80gr

Σάλτσα Τρούφας ϋδνον 80gr

Υδνον

Η Σάλτσα Τρούφας ϋδνον 80gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η μαύρη καλοκαιρινή τρούφα, την επιβλητικότητα…

Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Μελιτζανοσαλάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολάυστε την Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με παξιμαδάκια ή φρέσκο…

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Freskon 2018: Διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

    26 Απριλίου - 28 Απριλίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader