Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Έρευνα του Χάρβαρντ για την ιδανική δίαιτα

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Πρόσφατη μελέτη της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ έρχεται να αλλάξει αρκετά δεδομένα στο θέμα της απώλειας βάρους θέτοντας στο επίκεντρο την ποιότητα των τροφίμων. Εστιάζοντας στην δίαιτα για την επίτευξη ενός υγιούς βάρους οι μελετητές κατέληξαν στο ότι είναι προτιμότεροι οι τροφές που εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας να μην ορίζονται μόνο με βάση τη θερμιδική τους αξία αλλά με γνώμονα την υψηλή ποιότητά τους.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από 120.000 υγιείς ενήλικες, άνδρες και γυναίκες εντοπίζοντας πως οι αλλαγές που σημειώνονταν στο σωματικό τους βάρος συνδέονταν με την πρόσληψη τροφών πλούσιων σε άμυλο, ζάχαρη και επεξεργασμένο ή μη κόκκινο κρέας. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο New England Journal of Medicine.

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα Greek-Gourmet.gr

Πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την ιδανική δίαιτα

Ως τέτοιες τροφές αναγνωρίζονται τα μη εξευγενισμένα τρόφιμα και εκείνα που έχουν υποστεί ελάχιστη επεξεργασία όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα προϊόντα ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης. Πρόκειται στην ουσία για τις τροφές που αναφέρονται και στο «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Οι τροφές υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν μη εξευγενισμένα και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως τα λαχανικά, τα φρούτα, τα σιτηρά ολικής άλεσης, τα καλά λιπαρά και οι καλές πηγές πρωτεΐνης – οι τροφές, δηλαδή, που συνιστώνται και από το «Πιάτο υγιεινής διατροφής» (Healthy Eating Plate) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Ως ανθυγιεινές και χαμηλής ποιότητας χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας, τα αναψυκτικά με ζάχαρη, τα τηγανητά, τα προϊόντα πλούσια σε κορεσμένα τρανς λιπαρά αλλά και οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη όπως είναι για παράδειγμα οι πατάτες. Σημαντικό σημείο της εν λόγω μελέτης είναι το πόρισμα πως δεν μπορεί να υπάρξει μία ιδανική δίαιτα η οποία θα είναι κατάλληλη για όλους καθώς το κάθε άτομο έχει διαφορετικές ανάγκες, γονίδια και ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό
Κεράσια για αδυνάτισμα

Κεράσια για αδυνάτισμα

Έρευνα
Αθηναϊκόν: το μεζεδοπωλείο της Αθήνας

Αθηναϊκόν: το μεζεδοπωλείο της Αθήνας

Αφιερώματα
Κέικ λεμονιού με γλάσο

Κέικ λεμονιού με γλάσο

Συνταγές
Σχοινούσα: ένα μικρό διαμάντι

Σχοινούσα: ένα μικρό διαμάντι

Οδοιπορικό

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Το Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να διατηρούμε…

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Υδνον

Η Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα, την σπινθηροβόλα νοστιμιά…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει ο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader