Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ευρεία σύσκεψη για την προστασία και προώθηση όσον αφορά το Ελληνικό γιαούρτι πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΑΤ.

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία κτηνοτροφικών και μεταποιητικών φορέων της χώρας με σκοπό τη χάραξη μίας εναρμονισμένης κοινά αποδεκτής στρατηγικής για την προστασία και την προώθηση του ελληνικού γιαουρτιού. Στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Ν. Αντώνογλου. Οι βασικότεροι στόχοι της σύσκεψης ήταν η επίτευξη συμφωνίας επί ενός σχεδίου δράσης με τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στη διερεύνηση της αναγκαιότητας υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στο ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ της ΕΕ. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την παράλληλη αποκατάσταση της παραπλάνησης που ήδη συντελείται στην ενωσιακή αγορά από την κατάχρηση όρων όπως είναι το «ελληνικό» ή το «ελληνικού τύπου» για προϊόντα γιαούρτης με τις ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια αρμόδια ενωσιακά όργανα αλλά και στα λοιπά Κράτη Μέλη. Ο τρίτος και τελευταίος άξονας έχει να κάνει με τη χάραξη της συντονισμένης εμπορικής πολιτικής για το προϊόν προκείμενου να αναδειχθεί η αυθεντικότητα της ελληνικής παραγωγής τόσο στην ενωσιακή όσο και στη διεθνή αγορά.

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του  Greek-Gourmet.gr

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν ολοφάνερη η συναίνεση στη στόχευση και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από παράγοντες της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, με σκοπό την διερεύνηση, συναποφάσιση και προετοιμασία των προϋποθέσεων και των τεχνικών λεπτομερειών ενός φακέλου υποβολής αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση και υπήρξε γενική παραδοχή στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με στόχο την εκατέρωθεν στήριξη των παράλληλων δράσεων ΥΠΑΑΤ και ενδιαφερόμενων φορέων για την προστασία και την προώθηση της ελληνικής παραγωγής. Ανάμεσα στις μεθόδους εντάσσεται και η αξιοποίηση των ένδικων μέσων όπου αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, χοιρινό ή παϊδάκια. Υπέροχο με πάπια ή πιάτα πουλερικών. Εξαιρετικό…

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Ρόφημα Λουΐζας Jukeros by Dimitris Chomatas με Λεμόνι και Αγαύη 260ml

Ρόφημα Λουΐζας ‘Detox on the Rocks’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα Λουΐζας Detox on the Rocks με Λεμόνι και Αγαύη 250ml από την εταιρεία Jukeros by Dimitris Chomatas. •…

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader