Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ευρεία σύσκεψη για την προστασία και προώθηση όσον αφορά το Ελληνικό γιαούρτι πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΑΤ.

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία κτηνοτροφικών και μεταποιητικών φορέων της χώρας με σκοπό τη χάραξη μίας εναρμονισμένης κοινά αποδεκτής στρατηγικής για την προστασία και την προώθηση του ελληνικού γιαουρτιού. Στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Ν. Αντώνογλου. Οι βασικότεροι στόχοι της σύσκεψης ήταν η επίτευξη συμφωνίας επί ενός σχεδίου δράσης με τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στη διερεύνηση της αναγκαιότητας υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στο ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ της ΕΕ. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την παράλληλη αποκατάσταση της παραπλάνησης που ήδη συντελείται στην ενωσιακή αγορά από την κατάχρηση όρων όπως είναι το «ελληνικό» ή το «ελληνικού τύπου» για προϊόντα γιαούρτης με τις ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια αρμόδια ενωσιακά όργανα αλλά και στα λοιπά Κράτη Μέλη. Ο τρίτος και τελευταίος άξονας έχει να κάνει με τη χάραξη της συντονισμένης εμπορικής πολιτικής για το προϊόν προκείμενου να αναδειχθεί η αυθεντικότητα της ελληνικής παραγωγής τόσο στην ενωσιακή όσο και στη διεθνή αγορά.

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του  Greek-Gourmet.gr

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν ολοφάνερη η συναίνεση στη στόχευση και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από παράγοντες της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, με σκοπό την διερεύνηση, συναποφάσιση και προετοιμασία των προϋποθέσεων και των τεχνικών λεπτομερειών ενός φακέλου υποβολής αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση και υπήρξε γενική παραδοχή στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με στόχο την εκατέρωθεν στήριξη των παράλληλων δράσεων ΥΠΑΑΤ και ενδιαφερόμενων φορέων για την προστασία και την προώθηση της ελληνικής παραγωγής. Ανάμεσα στις μεθόδους εντάσσεται και η αξιοποίηση των ένδικων μέσων όπου αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ

5 σπιτικές μάσκες για λαμπερά μαλλιά και ενυδατωμένο δέρμα

Αφιερώματα
ΘΑΣΟΣ

Θάσος: το νησί των Σειρήνων με τις ξακουστές παραλίες

Οδοιπορικό
PROMITHION ΚΡΙΤΑΜΟ

Κρίταμο, αρωματικό και ευεργετικό!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Πατάτες οι… γεμιστές!

Συνταγές
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η διατροφή που προλαμβάνει τον καρκίνο

Άρθρα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται τον Απρίλιο, όταν βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. Τα άνθη του αποξηραίνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο.…

Πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα αγκινάρας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Λαζάνια Τήνου με ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με ντομάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, ντομάτα και…

Πετιμέζι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά» 250ml

Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Το Πετιμέζι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά» 250ml από σταφύλι μείγμα γηγενών και ξένων ποικιλιών προσφέρει ιδιαιτερη γεύση και άρωμα και προέρχεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader