Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ευρεία σύσκεψη για την προστασία και προώθηση όσον αφορά το Ελληνικό γιαούρτι πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΑΤ.

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία κτηνοτροφικών και μεταποιητικών φορέων της χώρας με σκοπό τη χάραξη μίας εναρμονισμένης κοινά αποδεκτής στρατηγικής για την προστασία και την προώθηση του ελληνικού γιαουρτιού. Στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Ν. Αντώνογλου. Οι βασικότεροι στόχοι της σύσκεψης ήταν η επίτευξη συμφωνίας επί ενός σχεδίου δράσης με τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στη διερεύνηση της αναγκαιότητας υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στο ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ της ΕΕ. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την παράλληλη αποκατάσταση της παραπλάνησης που ήδη συντελείται στην ενωσιακή αγορά από την κατάχρηση όρων όπως είναι το «ελληνικό» ή το «ελληνικού τύπου» για προϊόντα γιαούρτης με τις ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια αρμόδια ενωσιακά όργανα αλλά και στα λοιπά Κράτη Μέλη. Ο τρίτος και τελευταίος άξονας έχει να κάνει με τη χάραξη της συντονισμένης εμπορικής πολιτικής για το προϊόν προκείμενου να αναδειχθεί η αυθεντικότητα της ελληνικής παραγωγής τόσο στην ενωσιακή όσο και στη διεθνή αγορά.

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του  Greek-Gourmet.gr

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν ολοφάνερη η συναίνεση στη στόχευση και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από παράγοντες της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, με σκοπό την διερεύνηση, συναποφάσιση και προετοιμασία των προϋποθέσεων και των τεχνικών λεπτομερειών ενός φακέλου υποβολής αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση και υπήρξε γενική παραδοχή στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με στόχο την εκατέρωθεν στήριξη των παράλληλων δράσεων ΥΠΑΑΤ και ενδιαφερόμενων φορέων για την προστασία και την προώθηση της ελληνικής παραγωγής. Ανάμεσα στις μεθόδους εντάσσεται και η αξιοποίηση των ένδικων μέσων όπου αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα αγκινάρας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Λευκό τυρί άλμης Μαλακιώτικο Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Λευκό τυρί άλμης Μαλακιώτικο Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακιώτικο τυρί γιτσικό ή πρόβειο (μπλε ή πράσινο ) επιτραπέζιο λευκό τυρί πού διατηρείται σε άλμη. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader