Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Ευρεία σύσκεψη για την προστασία και προώθηση όσον αφορά το Ελληνικό γιαούρτι πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΑΤ.

Ύστερα από πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χ. Κασίμη, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, ευρεία σύσκεψη με την παρουσία κτηνοτροφικών και μεταποιητικών φορέων της χώρας με σκοπό τη χάραξη μίας εναρμονισμένης κοινά αποδεκτής στρατηγικής για την προστασία και την προώθηση του ελληνικού γιαουρτιού. Στη σύσκεψη το παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Ν. Αντώνογλου. Οι βασικότεροι στόχοι της σύσκεψης ήταν η επίτευξη συμφωνίας επί ενός σχεδίου δράσης με τρεις βασικούς άξονες. Ο πρώτος αφορά στη διερεύνηση της αναγκαιότητας υποβολής αίτησης για καταχώριση της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη στο ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ της ΕΕ. Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με την παράλληλη αποκατάσταση της παραπλάνησης που ήδη συντελείται στην ενωσιακή αγορά από την κατάχρηση όρων όπως είναι το «ελληνικό» ή το «ελληνικού τύπου» για προϊόντα γιαούρτης με τις ανάλογες παρεμβάσεις στα αρμόδια αρμόδια ενωσιακά όργανα αλλά και στα λοιπά Κράτη Μέλη. Ο τρίτος και τελευταίος άξονας έχει να κάνει με τη χάραξη της συντονισμένης εμπορικής πολιτικής για το προϊόν προκείμενου να αναδειχθεί η αυθεντικότητα της ελληνικής παραγωγής τόσο στην ενωσιακή όσο και στη διεθνή αγορά.

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του  Greek-Gourmet.gr

Ελληνικό γιαούρτι: Σύσκεψη για την προστασία και προώθηση του

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν ολοφάνερη η συναίνεση στη στόχευση και αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από παράγοντες της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, με σκοπό την διερεύνηση, συναποφάσιση και προετοιμασία των προϋποθέσεων και των τεχνικών λεπτομερειών ενός φακέλου υποβολής αίτησης καταχώρισης της ονομασίας «Ελληνικό γιαούρτι» ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη. Επιπλέον, δόθηκε έμφαση και υπήρξε γενική παραδοχή στην ανάγκη συνέχισης του διαλόγου με στόχο την εκατέρωθεν στήριξη των παράλληλων δράσεων ΥΠΑΑΤ και ενδιαφερόμενων φορέων για την προστασία και την προώθηση της ελληνικής παραγωγής. Ανάμεσα στις μεθόδους εντάσσεται και η αξιοποίηση των ένδικων μέσων όπου αυτό θεωρηθεί απαραίτητο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το αυθεντικό ρακόμελο

Το αυθεντικό ρακόμελο

Ποτά , Συνταγές
Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Έρευνα
Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Ποτά
Εύκολα κεκάκια Madeleine

Εύκολα κεκάκια Madeleine

Συνταγές
Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι μία-μία…

Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr

Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Βούτυρο Λευκής Τρούφας ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η λευκή τρούφα και τη βελούδινη γεύση…

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Detrop Boutique 2018

    24 Φεβρουαρίου - 26 Φεβρουαρίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader