Ελληνική συμμετοχή στη «Vinexpo Tokyo 2016»

Vinexpo Tokyo 2016

Στη διεθνή έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Prince Park Tower Tokyo, συμμετείχε η Ελλάδα με δικό της εθνικό περίπτερο. Παρουσιάστηκαν 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 οινοποιία και διοργανώθηκαν 2 θεματικά master class με τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine.

Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 σημειώθηκε αύξηση 87% ως προς την αξία (σε ευρώ) έναντι του αντιστοίχου διαστήματος του 2015, ενώ το 2015 η αύξηση ήταν της τάξεως του 69% έναντι του 2014.

Στην έκθεση η οποία έγινε για 2η φορά στην Ιαπωνία, συμμετείχαν 12 χώρες με περισσότερες από 600 ετικέτες συνολικά.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

O Έλληνας Πρέσβης στο Τόκιο κ. Λουκάς Καρατσώλης (στη μέση), με την κα Εύα Μίλικ του Enterprise Greece και τον κ. Διονύση Πρωτοπαπά, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο, μπροστά στο Ελληνικό Περίπτερο.

Η «Vinexpo Tokyo 2016» συγκέντρωσε περισσότερες από 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 κορυφαία οινοποιία, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine παρουσίασε δύο θεματικά master class με ιδιαίτερη επιτυχία. Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Πηγή: www.greecejapan.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κάπαρη Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς  στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, σε παξιμάδι με φάβα αλλά…

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μούσμουλο ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Βασιλικός - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 45γρ.

Βασιλικός – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 45γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Σάλτσα τσίλι Jukeros by Dimitris Chomatas με άγριο κύμινο & μέντα 280gr

Σάλτσα τσίλι Jukeros by Dimitris Chomatas με άγριο κύμινο & μέντα 280gr

Jukeros by Dimitris Chomatas

Η Καυτερή σάλτσα με Πιπεριές Φλώρινας, Κόκκινα Τσίλι, Άγριο Κύμινο και Φρέσκια Μέντα «υπόσχεται» να απογειώσει τις γαστρονομικές σας δημιουργίες. …

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader