Ελληνική συμμετοχή στη «Vinexpo Tokyo 2016»

Vinexpo Tokyo 2016

Στη διεθνή έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Prince Park Tower Tokyo, συμμετείχε η Ελλάδα με δικό της εθνικό περίπτερο. Παρουσιάστηκαν 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 οινοποιία και διοργανώθηκαν 2 θεματικά master class με τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine.

Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 σημειώθηκε αύξηση 87% ως προς την αξία (σε ευρώ) έναντι του αντιστοίχου διαστήματος του 2015, ενώ το 2015 η αύξηση ήταν της τάξεως του 69% έναντι του 2014.

Στην έκθεση η οποία έγινε για 2η φορά στην Ιαπωνία, συμμετείχαν 12 χώρες με περισσότερες από 600 ετικέτες συνολικά.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

O Έλληνας Πρέσβης στο Τόκιο κ. Λουκάς Καρατσώλης (στη μέση), με την κα Εύα Μίλικ του Enterprise Greece και τον κ. Διονύση Πρωτοπαπά, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο, μπροστά στο Ελληνικό Περίπτερο.

Η «Vinexpo Tokyo 2016» συγκέντρωσε περισσότερες από 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 κορυφαία οινοποιία, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine παρουσίασε δύο θεματικά master class με ιδιαίτερη επιτυχία. Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Πηγή: www.greecejapan.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Αράχωβα: ο απόλυτος προορισμός!

Οδοιπορικό
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα Χίου προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Έρευνα
ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΦ

Γιαγιάδες μαγειρεύουν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Πορτοκάλι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Πορτοκάλι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με το λεπτό φίνο άρωμα του και την ξεχωριστή γεύση του αποτελεί ένα μοναδικό…

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Υδνον

Η Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα, την σπινθηροβόλα νοστιμιά…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Nissos Greek Food

το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ. διακρίνεται για το εξαιρετικό του…

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Αθόγαλο ή κρέμα γάλακτος από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι το προϊόν που προέρχεται από την μερική ή ολική αποκορύφωση…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader