Ελληνική συμμετοχή στη «Vinexpo Tokyo 2016»

Vinexpo Tokyo 2016

Στη διεθνή έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Prince Park Tower Tokyo, συμμετείχε η Ελλάδα με δικό της εθνικό περίπτερο. Παρουσιάστηκαν 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 οινοποιία και διοργανώθηκαν 2 θεματικά master class με τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine.

Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 σημειώθηκε αύξηση 87% ως προς την αξία (σε ευρώ) έναντι του αντιστοίχου διαστήματος του 2015, ενώ το 2015 η αύξηση ήταν της τάξεως του 69% έναντι του 2014.

Στην έκθεση η οποία έγινε για 2η φορά στην Ιαπωνία, συμμετείχαν 12 χώρες με περισσότερες από 600 ετικέτες συνολικά.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

O Έλληνας Πρέσβης στο Τόκιο κ. Λουκάς Καρατσώλης (στη μέση), με την κα Εύα Μίλικ του Enterprise Greece και τον κ. Διονύση Πρωτοπαπά, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο, μπροστά στο Ελληνικό Περίπτερο.

Η «Vinexpo Tokyo 2016» συγκέντρωσε περισσότερες από 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 κορυφαία οινοποιία, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine παρουσίασε δύο θεματικά master class με ιδιαίτερη επιτυχία. Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Πηγή: www.greecejapan.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το αυθεντικό ρακόμελο

Το αυθεντικό ρακόμελο

Ποτά , Συνταγές
Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Έρευνα
Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Ποτά
Εύκολα κεκάκια Madeleine

Εύκολα κεκάκια Madeleine

Συνταγές
Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχουν γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Detrop Boutique 2018

    24 Φεβρουαρίου - 26 Φεβρουαρίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader