Ελληνική συμμετοχή στη «Vinexpo Tokyo 2016»

Vinexpo Tokyo 2016

Στη διεθνή έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Prince Park Tower Tokyo, συμμετείχε η Ελλάδα με δικό της εθνικό περίπτερο. Παρουσιάστηκαν 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 οινοποιία και διοργανώθηκαν 2 θεματικά master class με τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine.

Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

Στιγμιότυπο από την έκθεση «Vinexpo Tokyo 2016»

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκιο, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στην Ιαπωνία. Συγκεκριμένα, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2016 σημειώθηκε αύξηση 87% ως προς την αξία (σε ευρώ) έναντι του αντιστοίχου διαστήματος του 2015, ενώ το 2015 η αύξηση ήταν της τάξεως του 69% έναντι του 2014.

Στην έκθεση η οποία έγινε για 2η φορά στην Ιαπωνία, συμμετείχαν 12 χώρες με περισσότερες από 600 ετικέτες συνολικά.

Vinexpo Tokyo 2016 Greek-Gourmet.gr

O Έλληνας Πρέσβης στο Τόκιο κ. Λουκάς Καρατσώλης (στη μέση), με την κα Εύα Μίλικ του Enterprise Greece και τον κ. Διονύση Πρωτοπαπά, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Τόκιο, μπροστά στο Ελληνικό Περίπτερο.

Η «Vinexpo Tokyo 2016» συγκέντρωσε περισσότερες από 79 ελληνικές ετικέτες κρασιών από 41 κορυφαία οινοποιία, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine παρουσίασε δύο θεματικά master class με ιδιαίτερη επιτυχία. Η ελληνική συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία, από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.

Πηγή: www.greecejapan.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

To Βαλσάμικο Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια 250ml προσφέρει εκρηκτική γεύση και δυνατές συγκινήσεις. Το ιδιαίτερο αυτό βαλσάμικο…

Λικέρ Μαστίχα ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Μαστίχα ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση chili είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader