«Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι» – Ένα βιβλίο για τη Σύμη

«Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι» - Ένα βιβλίο για τη Σύμη

Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή παροιμία ως τίτλο η Δικαία Μαραβέλια και ο Εμμανουήλ Μοράρης παρουσιάζουν ένα βιβλίο αφιερωμένο στη Σύμη και στο γαστρονομικό της θησαυρό με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όταν αγαπάς τον τόπο σου κάνεις τα πάντα για αυτόν, αποτελεί για εσένα έμπνευση η οποία σε οδηγεί στα πιο απρόβλεπτα και συνάμα συναρπαστικά μονοπάτια. Κάπως έτσι λειτούργησε η Σύμη για τη συγγραφέα Δικαία Μαραβέλια και τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Εμμανουήλ Μοράρη οι οποίοι συνέγραψαν και παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο «Εκύλησε το τέτζερι κ᾽ ἠβρε το καππάκι». Μέσα από τις σελίδες του αναδύεται ο γνήσιος γαστρονομικός θησαυρός της Σύμης με το μεράκι και την φροντίδα δύο εμπνευσμένων τέκνων του νησιού. Από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία της έκδοσης πέρα από τον γαστρονομικό πλούτο γνώσης που προσφέρει είναι η διατήρηση της συμαϊκής διάλεκτου μέσα από ιδιωματισμούς και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή της εκτέλεσης των συνταγών. Επιπλέον η κάθε συνταγή συνοδεύεται από τις θερμίδες που περιέχονται ανά μερίδα ενώ παρουσιάζονται με αναλυτικούς πίνακες η εκάστοτε περιεκτικότητα σε λιπαρά, σάκχαρα κ.α. Οι πιο διαδεδομένες παραδοσιακές συνταγές της Σύμης σε μία πολυτελή έκδοση που συνδυάζοντας τη μαγειρική με τη λογοτεχνία πραγματοποιεί το πιο άριστο πάντρεμα της παράδοσης με το σήμερα.

Η Σύμη έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση Greek-Gourmet.gr

Η Σύμη έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση

Την έκδοση του βιβλίου στήριξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που επενδύει σταθερά στην γαστρονομία των νησιών μας ως ένα ακόμα πολύ ισχυρό συγκριτικό, αλλά και ανταγωνιστικό, πλεονέκτημα τους. Στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κατακτήσει, ο πολιτιστικός πλούτος της γαστρονομίας αναδεικνύεται και ταξιδεύει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Αφιερώματα , Ποτά
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Αφιερώματα , Ποτά
Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξίδι Βαλσαμικό 250gr

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και Βαλσαμικό 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξύδι Βαλσαμικό.  • Χωρίς…

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και αλάτι.…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως πάστα ελιάς,…

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader