«Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι» – Ένα βιβλίο για τη Σύμη

«Εκύλησε το τέτζερι κ’ ήβρε το καππάκι» - Ένα βιβλίο για τη Σύμη

Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή παροιμία ως τίτλο η Δικαία Μαραβέλια και ο Εμμανουήλ Μοράρης παρουσιάζουν ένα βιβλίο αφιερωμένο στη Σύμη και στο γαστρονομικό της θησαυρό με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Όταν αγαπάς τον τόπο σου κάνεις τα πάντα για αυτόν, αποτελεί για εσένα έμπνευση η οποία σε οδηγεί στα πιο απρόβλεπτα και συνάμα συναρπαστικά μονοπάτια. Κάπως έτσι λειτούργησε η Σύμη για τη συγγραφέα Δικαία Μαραβέλια και τον διαιτολόγο-διατροφολόγο Εμμανουήλ Μοράρη οι οποίοι συνέγραψαν και παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο «Εκύλησε το τέτζερι κ᾽ ἠβρε το καππάκι». Μέσα από τις σελίδες του αναδύεται ο γνήσιος γαστρονομικός θησαυρός της Σύμης με το μεράκι και την φροντίδα δύο εμπνευσμένων τέκνων του νησιού. Από τα πιο συναρπαστικά στοιχεία της έκδοσης πέρα από τον γαστρονομικό πλούτο γνώσης που προσφέρει είναι η διατήρηση της συμαϊκής διάλεκτου μέσα από ιδιωματισμούς και εκφράσεις που χρησιμοποιούνται στην περιγραφή της εκτέλεσης των συνταγών. Επιπλέον η κάθε συνταγή συνοδεύεται από τις θερμίδες που περιέχονται ανά μερίδα ενώ παρουσιάζονται με αναλυτικούς πίνακες η εκάστοτε περιεκτικότητα σε λιπαρά, σάκχαρα κ.α. Οι πιο διαδεδομένες παραδοσιακές συνταγές της Σύμης σε μία πολυτελή έκδοση που συνδυάζοντας τη μαγειρική με τη λογοτεχνία πραγματοποιεί το πιο άριστο πάντρεμα της παράδοσης με το σήμερα.

Η Σύμη έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση Greek-Gourmet.gr

Η Σύμη έχει πλούσια γαστρονομική παράδοση

Την έκδοση του βιβλίου στήριξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που επενδύει σταθερά στην γαστρονομία των νησιών μας ως ένα ακόμα πολύ ισχυρό συγκριτικό, αλλά και ανταγωνιστικό, πλεονέκτημα τους. Στο πλαίσιο του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει κατακτήσει, ο πολιτιστικός πλούτος της γαστρονομίας αναδεικνύεται και ταξιδεύει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Μελιτζανοσαλάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολάυστε την Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με παξιμαδάκια ή φρέσκο…

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή, ενώ δεν…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader