Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

Δίπορτο: ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα

Το ταξίδι στο χρόνο είναι τόσο εύκολο όσο το να διαβείς την πόρτα της παλαιότερης ταβέρνας της Αθήνας. Ο λόγος για το Δίπορτο.

Μπορείς να την χαρακτηρίσεις ταβέρνα, οινομαγειρείο, μαγερειό όμως είναι πολλά περισσότερα αφού το να διαβείς την πόρτα της ισοδυναμεί με το να μπεις σε μία χρονοκάψουλα και να ταξιδέψεις στην παλιά, ρομαντική Αθήνα του ‘50.

Από τα πιο φημισμένα πιάτα στο Δίπορτο είναι η ρεβιθόσουπα αλλά και η πικάντικη φάβα Greek-Gourmet.gr

Από τα πιο φημισμένα πιάτα στο Δίπορτο είναι η ρεβιθόσουπα αλλά και η πικάντικη φάβα

Λιγοστά τραπεζάκια, βαρέλια με κρασί και πιάτα μετρημένα και πεντανόστιμα. Τα γεμάτα τραπέζια του είναι και η καλύτερη απόδειξη της ποιότητάς του. Από τα πιο φημισμένα πιάτα του η ρεβιθόσουπα αλλά και η πικάντικη φάβα που βρίσκονται σταθερά στις επιλογές των θαμώνων. Το χύμα κρασί από τα βαρέλια στις τσίγκινες κανάτες βοηθάει να μπεις στο κλίμα και να γίνεις ένα με την παρέα τραγουδώντας και χορεύοντας αναλόγως τα κέφια και τη σύνθεση. Εδώ εμπνεύστηκε αρκετά από τα ποιήματά του ο Κώστας Βάρναλης για αυτό και στους τοίχους της θα δεις αρκετά κάδρα με αποκόμματα από παλιές εφημερίδες και ποιήματά του.

Η πιο χαρακτηριστική μορφή του Δίπορτου ο κυρ Μήτσος με τη λευκή ποδιά και το περιποιημένο του μουστάκι καλωσορίζει, φροντίζει και επιβλέπει τα πάντα για τη σωστή λειτουργία του.

Σημείωση: Μην παραπλανηθείτε από τα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η ταβέρνα Δίπορτο έχει κλείσει ως επιχείρηση. Λειτουργεί κανονικά και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Χρήσιμες πληροφορίες:
Δίπορτο
Διεύθυνση: Σωκράτους 9 & Θεάτρου
Τηλ.: 210-3211463

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Three Dots and a Dash: Τέλειο. Τελεία και παύλα.

Αφιερώματα , Ποτά
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Αφιερώματα , Ποτά
Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικό

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικού είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά και…

Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Μελιτζανοσαλάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολάυστε την Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με παξιμαδάκια ή φρέσκο…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Η μυστική συνταγή των ξωτικών του δάσους με συνδυασμό πέντε εκλεκτών αποξηραμένων μανιταριών (Βωλίτη, Κανθαρίσκου, Κρατηρίσκου, Λεντινίσκης και Μαράσμιου), για…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader