Διεθνής βράβευση για τα Κρητικά ελαιόλαδα στο «TerraOlivo»

Διεθνής βράβευση για τα Κρητικά ελαιόλαδα στο «TerraOlivo»

Τα Κρητικά ελαιόλαδα βραβεύτηκαν στο διαγωνισμό «TerraOlivo» στο Ισραήλ.

Ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ελαιόλαδου παγκοσμίως ο «TerraOlivo» καθιέρωσε ειδικό βραβείο «Best of Crete» για το Κρητικό ελαιόλαδο το μοναδικό που γίνεται ειδικά για συγκεκριμένη περιφέρεια από την Ευρώπη. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης ήταν εκείνος που παρέλαβε το ειδικό βραβείο ως επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης.

Η παραλαβή του πρώτου βραβείου για τα διαγωνιζόμενα Κρητικά ελαιόλαδα έγινε από τον παραγωγό-τυποποιητή Γιώργο Ανδρεαδάκη και αφορούσε στο προϊόν «Critida Premium PDO Messara» που παράγει. Για αυτή του τη βράβευση έλαβε συγχαρητήρια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Μανόλη Χνάρη. «Είναι πολύ σημαντικό που τα Κρητικά προϊόντα διακρίνονται και βραβεύονται διεθνώς για την εξαιρετική ποιότητα τους. Η Περιφέρεια Κρήτης προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζεται με τους φορείς, τους παραγωγούς, προτάσσοντας το τρίπτυχο ταυτότητα-ποιότητα-ανταγωνιστικότητα» δήλωσε o Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ο οποίος συνεχάρη επίσης και όλους τους παραγωγούς-εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Διεθνής βράβευση για τα Κρητικά ελαιόλαδα στο «TerraOlivo» Greek-Gourmet.gr

Διεθνής βράβευση για τα Κρητικά ελαιόλαδα στο «TerraOlivo»

Στο γεγονός ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για την Κρήτη αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Το γεγονός επίσης, ότι υπάρχει χωριστή κατηγορία διάκρισης «BEST OF CRETE» για τα ελαιόλαδα του νησιού μας, που δε συμβαίνει με καμία άλλη Περιφέρεια, αποτελεί την επιβράβευση των προσπαθειών, που κάνουμε ως Περιφέρεια Κρήτης με τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου και παράλληλα αποτελεί την αναγνώριση του νησιού μας ως μία από τις κυριότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές.»

Ο διαγωνισμός «TerraOlivo» διοργανώθηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης απονεμήθηκαν στην Ελλάδα συνολικά 34 βραβεία εκ των οποίων τα 15 ήταν για Κρητικά ελαιόλαδα. Στο διεθνή διαγωνισμό συμμετείχαν 20 χώρες με περισσότερα από 630 δείγματα από 65 διαφορετικές ποικιλίες. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από 36 διακεκριμένες προσωπικότητες 7 χωρών, σε αυτήν συμμετείχαν και δύο Ελληνίδες η Ελευθερία Γερμανάκη και η Χρύσα Γιατρά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια σε ασβέστιο τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει ο…

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξίδι Βαλσαμικό 250gr

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και Βαλσαμικό 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξύδι Βαλσαμικό.  • Χωρίς…

Γραβιέρα Νιώτικο

Γραβιέρα Νιώτικο

Νιώτικο

Γραβιέρα: Έκλεκτό επιτραπέζιο τυρί με ανοιχτό κιτρινο χρώμα, πλούσιο σε πρωτεϊνες με ευχάριστη γεύση.

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader