«Διατροφή»: Ένα πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

«Διατροφή»: Ένα πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

Με το Πρόγραμμα «Διατροφή», μία ομάδα ανθρώπων παρέχει σίτιση μέσα από ένα δωρεάν μικρό υγιεινό γεύμα που μοιράζεται σε όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της χώρας.

Για έκτη συνεχή χρονιά υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα «Διατροφή» από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής το οποίο παρέχει σίτιση σε παιδιά σχολείων που βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά ευπαθείς περιοχές της χώρας. Τη χρονική περίοδο 2016-2017 το πρόγραμμα εφαρμόστηκε σε 181 σχολεία παρέχοντας περισσότερα από 1.000.000 γεύματα σε 13.661 παιδιά από 13 περιφερειακές ενότητες. Τα σχολεία τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα κάθε χρονιά επιλέγονται κατόπιν αίτησής τους με βάση τα οικονομικά κριτήρια. Στα παιδιά που φοιτούν σε αυτά παρέχονται γεύματα ειδικά σχεδιασμένα από την επιστημονική ομάδα της Prolepsis τα οποία παρασκευάζονται από προμηθευτές που εκπληρώνουν συγκεκριμένες αυστηρές προδιαγραφές για την παραγωγή και τη μεταφορά τους.

«Διατροφή»: Ένα πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη Greek-Gourmet.gr

«Διατροφή»: Ένα πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη

Γεύματα και υλοποίηση

Πρόκειται για γεύματα υψηλής ποιότητας τα οποία είναι απολύτως κατάλληλα για τα παιδιά και παραδίδονται αυθημερόν στα σχολεία. Μία ομάδα συντονισμού βρίσκεται καθημερινά σε κάθε σχολείο που συμμετέχει προκειμένου να υποστηρίξει αλλά και να επιβλέψει τη διαδικασία. Παράλληλα στο πλαίσιο του προγράμματος μοιράζεται στους μαθητές εκπαιδευτικό υλικό για την υγιεινή διατροφή ενώ στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με θέμα τη διατροφή. Χάρη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μειώθηκε το ποσοστό των οικογενειών που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ενώ βελτιώθηκαν οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών. Επιλέγοντας στο πρόγραμμα να συμμετέχουν όλα τα παιδιά του κάθε σχολείου αποφεύγεται ο στιγματισμός των μαθητών και καλλιεργείται η κοινωνική αλληλεγγύη και το αίσθημα ισότητας μεταξύ των μαθητών.

«Διατροφή»: Ένα πρόγραμμα σίτισης για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη Greek-Gourmet.gr

Η ομάδα πίσω από το έργο

Άτομα από το Ινστιτούτο Prolepsis και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρίσκονται πίσω από το πρόγραμμα «Διατροφή». Προερχόμενοι από διαφορετικές ειδικότητες είναι σε θέση να σχεδιάζουν, να υλοποιούν αλλά και να ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του Προγράμματος έτσι ώστε να διασφαλίζεται η άρτια υλοποίησή του. Το Πρόγραμμα ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Prolepsis σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το 2012 σε 34 σχολεία κατορθώνοντας την αμέσως επόμενη χρονιά να εφαρμοστεί σε 163 σχολεία. Ο στόχος του προγράμματος υπήρξε διττός εξαρχής καθώς οι άνθρωποί του ήθελαν αφενός να παρέχει καθημερινά σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ένα δωρεάν, υγιεινό γεύμα και αφετέρου να τους εκπαιδεύσει και να τους ενθαρρύνει να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κάπαρη Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς  στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, σε παξιμάδι με φάβα αλλά…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader